ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ο Φλιώνης έγινε και αμυντικό “εργαλείο” στην Εθνική Νέων!

Ο Δημήτρης Φλιώνης είναι βασικό “γρανάζι” της Εθνικής Νέων Ανδρών στο πανευρωπαϊκό στην Κρήτη και αναδεικνύεται πέρα από τα οργανωτικά του καθήκοντα και για τις αμυντικές επιδόσεις του σε όλα τα κρίσιμα παιχνίδια.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο πλέι μέικερ του Άρη αγωνίζεται σχεδόν 24 λεπτά κατά μέσο όρο από τον Ηλία Παπαθεοδώρου, έχοντας τον τέταρτο μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής. Είναι η ήρεμη δύναμη της Εθνικής Ανδρών και έχει καταφέρει σε αυτό το τουρνουά να βγάλει στο παρκέ και την αμυντική ικανότητά του.

Ο Γκέοργκ Μπέισλαγκ της Γερμανίας χρειάστηκε 17 σουτ για να σκοράρει 16 πόντους, ενώ έκανε και 6 λάθη στον αγώνα με την Ελλάδα έχοντας απέναντί του τον γκαρντ του Άρη.

Ο Φίλιπ Μπάκιτς του Μαυροβουνίου είχε 9 πόντους με 3/11 σουτ κόντρα στην Ελλάδα έχοντας προσωπικό αντίπαλό του τον Φλιώνη και στο +/- είχε -11, στοιχείο που αναδεικνύει την χρησιμότητα του παίκτη του Άρη.

Στον αγώνα με τη Λιθουανία ο Φλιώνης χρειάστηκε να μαρκάρει τον Λαϊρούνας Μπελιάουσκας, ο οποίος έμεινε στους 5 πόντους με 2/10 σουτ και 4 λάθη.

To Top