ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι Έλληνες ψηφίζουν Εθνική ομάδα και φωνάζουν: Αφήστε τους παίκτες να αγωνιστούν!

Ο αγγλικός κολοσσός δημοσκοπήσεων SMG διενήργησε και ανακοίνωσε τα αποτελέσματα ενός πολύ σημαντικού γκάλοπ με αφορμή την κόντρα με φόντο τις εθνικές ομάδες μπάσκετ. Δείτε τι είπαν οι Έλληνες φίλαθλοι για την «Επίσημη Αγαπημένη».

Η έρευνα της SMG έγινε σε τρεις διαφορετικές χώρες, κι ανάμεσά τους η Ελλάδα, καθώς θεωρείται μία πολύ σημαντική αγορά με σπουδαία μπασκετική παράδοση και γνώση. Οι πολίτες-φίλαθλοι των τριών χωρών, απαντώντας σε μία σειρά από ερωτήσεις υπογράμμισαν τη σημασία των εθνικών ομάδων, υποστηρίζοντας ότι η εθνική ομάδα θα πρέπει να είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα των αθλητών και πως οι ομάδες έχουν καθήκον κάθε φορά να επιτρέπουν στους παίκτες να αγωνιστούν με αυτή.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης έρχονται σε μία περίοδο που το ευρωπαϊκό μπάσκετ αντιμετωπίζει μία σοβαρή κρίση με την διαθεσιμότητα των παικτών για τις Εθνικές ομάδες ενόψει των Παραθύρων για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η οποία προκάλεσε και την έρευνα της SMG.

Σε αυτό το λινκ μπορείτε να βρείτε τα αποτελέσματα και τα γραφήματα:

Club v Country disputes – unanimous results from across Europe

Τι γίνεται στην Ελλάδα

Σε ότι έχει να κάνει με την χώρα μας, τα αποτελέσματα… φωνάζουν για την αγάπη των Ελλήνων για την «γαλανόλευκη» και την πεποίθησή τους πως οι παίκτες πρέπει να αγωνίζονται σε κάθε αγωνιστική υποχρέωση της Εθνικής.

Για την ακρίβεια, το 85% των ερωτηθέντων συμφώνησε πως οι ομάδες πρέπει να επιτρέπουν πάντα στους παίκτες να αγωνίζονται με τις Εθνικές, ενώ το 75% από όσους απάντησαν στην έρευνα είπαν πως συμφωνούν με την άποψη ότι «Η επιτυχία των Εθνικών ομάδων είναι πολύ σημαντική για εμένα». Παράλληλα, το 71% συμφώνησε πως η συμμετοχή στην Εθνική ομάδα πρέπει να είναι η κορυφαία προτεραιότητα για τους παίκτες.

Παράλληλα, στην Ισπανία η έρευνα έδειξε ότι: 

  • Το 71% των ερωτηθέντων συμφωνούν με την άποψη ότι: “Η επιτυχία των Εθνικών ομάδων είναι πολύ σημαντική για εμένα”. Αντιθέτως, μόνο το 9% διαφώνησε με αυτή την άποψη
  • Επίσης το 71% συμφώνησε ότι η συμμετοχή στην Εθνική ομάδα πρέπει να ειναι κορυφαία προτεραιότητα για τους παίκτες ενώ το 10% διαφώνησε με αυτό.
  • Το 72% συμφώνησε ότι οι ομάδες πρέπει πάντα να επιτρέπουν στους παίκτες να αγωνίζονται στις εθνικές ομάδες και μόλις το 9% διαφώνησε.

Τέλος, στην Τουρκία:

  • Το 82% των ερωτηθέντων συμφωνούν με την άποψη ότι: “Η επιτυχία των Εθνικών ομάδων είναι πολύ σημαντική για εμένα”.
  • Το 73% συμφώνησε ότι η συμμετοχή στην Εθνική ομάδα πρέπει να είναι κορυφαία προτεραιότητα για τους παίκτες
  • Το 79% συμφώνησε ότι οι ομάδες πρέπει πάντα να επιτρέπουν στους παίκτες να αγωνίζονται στις εθνικές ομάδες και μόλις το 9% διαφώνησε.
To Top