ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Καμπερίδης: “Να εκτελέσουμε με συνέπεια το επιθετικό μας πλάνο”

Ο Σάββας Καμπερίδης ανάλυσε στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ Άρης τον αυριανό αγώνα με την Κύμη, υποστηρίζοντας πως θα πρέπει να δοθεί συνέχεια στην εμφάνιση και τη νίκη μέσα στην Πολωνία.

Ο άμεσος συνεργάτης του Παναγιώτη Γιαννάκη τόνισε: “Είναι ένα ιδιαίτερα απαιτητικό παιχνίδι. Η Κύμη δείχνει να βρίσκεται σε αρκετά καλή αγωνιστική κατάσταση, κάτι που φαίνεται τόσο με τις δυο συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες που έχει κάνει όσο και με την αγωνιστική της συμπεριφορά στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, που ήταν πολύ καλή. Κι εμείς όμως προερχόμαστε από μια πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη επί της Stelmet Zielona Gora, για το Basketball Champions League. Η ομάδα δείχνει να βρίσκει αγωνιστικό ρυθμό και θέλουμε να ‘χτίσουμε’ πάνω σ’ αυτό το παιχνίδι, ώστε να έχουμε μια καλή αγωνιστική συνέχεια μέχρι το τέλος του έτους. Η Κύμη είναι μια ομάδα που έχει συγκεκριμένα αγωνιστικά χαρακτηριστικά, τα οποία θα πρέπει να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε. Καταρχήν, είναι μια ομάδα που πιέζει αρκετά την μπάλα και όλες τις πρώτες πάσες. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να εκτελέσουμε το επιθετικό μας πλάνο με συνέπεια, προκειμένου να μπορέσουμε να ‘χτυπήσουμε’ τις αδυναμίες της.

Στην άμυνα θα πρέπει να ελέγξουμε το αμυντικό μας transition καθώς και τη δημιουργία των περιφερειακών της παικτών και συγκεκριμένα των McFadden, Okereafor και Jones, που δεν ξέρουμε αν θα αγωνιστεί, αλλά είναι πολύ σημαντικός παίκτης γι’ αυτούς. Αυτοί οι τρεις παίκτες είναι οι σημαντικότερες απειλές και θα πρέπει να είμαστε πολύ συνεπείς στην άμυνα απέναντι τους. Από κει και πέρα, ένα επίσης σημαντικό κομμάτι είναι η διαχείριση των screens μακριά από τη μπάλα, γιατί η Κύμη διαθέτει παίκτες που είναι πολύ καλοί σουτέρ, όπως ο Τσαγκαράκης και ο Μανωλόπουλος και δεν θα πρέπει να τους δώσουμε ελεύθερα σουτ σε κανένα σημείο του αγώνα».

To Top