ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Η Νίμπουρκ όπως την παρουσίασε η ΚΑΕ Άρης

Η ΚΑΕ Άρης με ανάρτησή της στο facebook ανέλυσε τον σημερινό αντίπαλο της ομάδας, την τσεχική Νίμπουρκ, η οποία σε σύγκριση με τον πρώτο αγώνα έχει νέο προπονητή και δύο νέους παίκτες.

Αναφέρει η ΚΑΕ Άρης: “Ο Άρης υποδέχεται σήμερα (19/12, 19:30, Novasports3) τη CEZ Nymburk, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του Basketball Champions League. Η CEZ Nymburk βρίσκεται στη τρίτη θέση του Δ’ Ομίλου, με πέντε νίκες και τρεις ήττες, μια παραπάνω από την ομάδα μας. Προέρχεται από δυο “διπλά” επί της Stelmet Zielona Gora (82-88) και της Nanterre 92 (84-90).

Ο Κοσοβάρος που απέκτησε την πολωνική υπηκοότητα, Dardan Berisha (29, 1,91), ο οποίος αποκτήθηκε στη διάρκεια της σεζόν και δεν αγωνίστηκε στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, είναι πρώτος σκόρερ των πρωταθλητών Τσεχίας με 16,3 πόντους, ενώ έχει ακόμα 3 ασίστ, 2,8 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα, κατά μέσο όρο ανά αγώνα.

Ο πολύπειρος Petr Benda (35, 2,03), που παίζει 11 χρόνια στην ομάδα, είναι δεύτερος σκόρερ με 12,3 πόντους, μαζεύοντας και 4,4 ριμπάουντ, ανά ματς. Ο Αμερικανός πλέι μέικερ, Eugene Lawrence (31, 1,84), στη δεύτερη σεζόν του στην ομάδα, είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες της CEZ Nymburk, μετρώντας 11,5 πόντους, 6 ασίστ και 4 ριμπάουντ, ανά παιχνίδι.

Σημαντική είναι και η συνεισφορά του επίσης Αμερικανού γκαρντ, Kendrick Ray (23, 1,88) που πετυχαίνει 10,9 πόντους, προσθέτοντας 3,5 ριμπάουντ, 2,4 ασίστ και 1 κλέψιμο ανά παιχνίδι. Σε σχέση με την ομάδα που αντιμετώπισε ο ΑΡΗΣ στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου (οι Τσέχοι είχαν επικρατήσει με 99-70), στη σύνθεση της δεν βρίσκονται οι Αμερικανοί, Quincy Diggs και Hunter Mickelson και προστέθηκε ο Alex Davis (25, 2,06) μαζί με τον Berisha.

Προπονητής της είναι ο Orien Amiel, που διαδέχθηκε τον Ronen Ginzburg, ο οποίος αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία της τσεχικής ομάδας, την επομένη του αγώνα των δυο ομάδων για τον πρώτο γύρο, προκειμένου να δουλέψει αποκλειστικά στην Εθνική Τσεχίας. Ο επίσης Ισραηλινός, Amiel ήταν συνεργάτης του Ginzburg και προβιβάστηκε ως πρώτος τεχνικός”.

To Top