Η Στόουκ “φρέναρε” τη Λίβερπουλ (video)

Η ομάδα που έκανε φύλλο και φτερό την Ρόμα ήταν άδεια από ενέργεια και η γενναία Στόουκ κράτησε την Λίβερπουλ στο μηδέν (0-0) κι απέδρασε με τον πολύτιμο βαθμό από το «Άνφιλντ».

Αν υπάρχει ένα τραγούδι που μπορεί να αποτυπώσει τα τελευταία μαρτυρικά παιχνίδια της Λίβερπουλ στο πρωτάθλημα είναι αυτό που λέει: «εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος κι εσύ κολλάς σε κάτι πράγματα μικρά». Ο μεγάλος έρωτας των κόκκινων είναι το Champions League, κανείς δεν το αρνείται αυτό. Που μυαλό για διαδικαστικά παιχνίδια, όπως αυτό απέναντι στην Στόουκ; Εξάλλου, είτε δεύτερη βγει στο πρωτάθλημα είτε τέταρτη, η θέση στους ομίλους είναι εξασφαλισμένη.

Η Στόουκ ήταν η μοναδική ομάδα που είχε αληθινό κίνητρο και επιβραβεύτηκε με τον έναν πόντο που κάλλιστα θα μπορούσαν να ήταν ακόμα και τρεις. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ είχε ξεκάθαρο έλλειμμα ενέργειας, είχε μόνο εξάρσεις στο παιχνίδι της και αρκετά κενά πίσω.

Ακόμα και ο Μοχάμεντ Σαλάχ ήταν αλλού! Ο Αιγύπτιος έχασε ένα σπάνιο τετ-α-τετ (5’), φανερώνοντας από νωρίς ότι αυτή δεν ήταν η μέρα της Λίβερπουλ. Ο Μπάτλαντ είπε «όχι» σε νέο τετ-α-τετ του Αλεξάντερ  Άρνολντ (20’), ενώ λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου το γκολ του Ινγκς ακυρώθηκε ορθώς ως οφσάιντ.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ακόμα πιο… ήσυχο, με την Λίβερπουλ να έχει φλύαρη υπεροχή, ωστόσο πήρε φωτιά στα τελευταία λεπτά. Οι «κόκκινοι» διαμαρτύρονται ορθώς για χέρι του Πίτερς (87’) εντός περιοχής, με τους «πότερς» να χάνουν σπουδαία ευκαιρία με τον Ντιούφ στο τέλος (90’) για να κλέψουν το διπλό και να κερδίσουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους μέσα στο «Άνφιλντ».

To Top