“Τρίποντο” με… καρύδια, πήρε τον Παναθηναϊκό και συνεχίζει!

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Την στιγμή που ο Νούνο Κοέλιο άγγιζε τη μπάλα με το κεφάλι στο 89′ για να την στείλει στα δίχτυα του Καρνέζη και λίγα λεπτά αργότερα ο Στυλιάρας σφύριζε τη λήξη του αγώνα μετά από έξι λεπτά καθυστερήσεων, ένας ολόκληρος λαός ανακουφίστηκε, γέλασε και πάλι! Ο Άρης έχει… σφυγμό, είναι “ζωντανός” μετά τη νίκη του με 1-0 και συνεχίζει την προσπάθειά του να παραμείνει στην Σουπερλίγκα, αρκεί να παίζει έτσι όπως σήμερα!

Ότι ακριβώς δεν είχε στα Χανιά με τον Πλατανιά, μια βδομάδα πριν, το είχε με τον Παναθηναϊκό στο πρώτο μέρος η ομάδα του Άρη, εκτός από το γκολ. Οι κίτρινοι πίεσαν τον Παναθηναϊκό μετά το πρώτο δεκάλεπτο, δημιούργησαν ευκαιρίες, κέρδισαν τις περισσότερες μονομαχίες, ειδικά στο χώρο του κέντρου, έπαιξαν αρκετά καλό ποδόσφαιρο, όμως δεν ευτύχησαν να σκοράρουν…

Στο 11′ ο Τάτος βρήκε τον Αγκάνθο με κάθετη μπαλιά στη πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού, ο Ισπανός χωρίς να σκεφτεί σούταρε (όπως με τον ΠΑΟΚ), αλλά ο Καρνέζης απέκρουσε ενστικτωδώς.

Στο 17′ ο Παπαστεριανός με εξαιρετική μπαλιά βρήκε τον Διαμαντάκο, ο οποίος κοντρόλαρε σωστά, αλλά την τελευταία στιγμή ο Κάιπερ παρενέβη και έσωσε τους πράσινους.

Στο 25′ ο Στυλιάρας υπέδειξε πέναλτι σε χέρι του Βιτόλο, θα έπρεπε να του δείξει και κίτρινη κάρτα που θα ήταν η δεύτερη, αλλά δεν το έκανε. Ο Αγκάνθο έστησε τη μπάλα στη βούλα, αλλά δεν εκτέλεσε σωστά. Ο Καρνέζης απέκρουσε και κράτησε το μηδέν.

Ο Άρης δεν απογοητεύτηκε από το χαμένο πέναλτι. Συνέχισε να πιέζει, έχοντας σε καλή μέρα (κυρίως ανασταλτικά) τους Κοέλιο και Παπαστεριανό και δημιούργησε καταστάσεις στην εστία του Παναθηναϊκού, αλλά δεν είχε το καθαρό μυαλό στην τελική ενέργεια, για να ανοίξει το σκορ.

Ευκαιρία ο Παναθηναϊκός δεν έκανε στο παιχνίδι, η άμυνα λειτούργησε αρκετά καλά σε όλο το γήπεδο, με εξαίρεση μια, δυο στιγμές αδράνειας (Πουλίδο στο 38′), ενώ και ο Διούδης έδωσε ηρεμία στους αμυντικούς του.

Στο δεύτερο μέρος οι κίτρινοι μπήκαν και πάλι επιθετικά, εκμεταλλευόμενοι την ανυπαρξία του Παναθηναϊκού ως το 55′. Από εκείνο το σημείο και για το επόμενο 20λεπτο οι πράσινοι φάνηκαν στον αγωνιστικό χώρο και έχασαν τρεις κλασικές ευκαιρίες! Η πρώτη ήταν στο 55′ όταν σε αντεπίθεση 3-1 ο Σισοκό έκανε λάθος, ευτυχώς για τον Άρη και έστειλε τη μπάλα ψηλά έξω. Στο 58′ το μοναδικό λάθος του Διούδη σε όλο το ματς, λίγο έλειψε να στοιχίσει. Ο Τοτσέ βρέθηκε σε θέση βολής από τα δεξιά, σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Άρη. Στο 73′ ο Μαυρίας, που άλλαξε προς το καλύτερο την εικόνα του Παναθηναϊκού, με εξαιρετικό σουτ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Διούδη! Ο Άρης γλύτωσε τρεις φορές να δεχτεί γκολ και… αποφάσισε να αντιδράσει κόντρα στο άγχος και την πίεση για το αποτέλεσμα.

Κάπως έτσι φτάσαμε στο 89′ όταν σε ένα από τα πολλά κόρνερ των κίτρινων, ο Παπαστεριανός έπιασε την πρώτη κεφαλιά, πάσαρε στη μικρή περιοχή και ο Κοέλιο με δεύτερη κεφαλιά άνοιξε το σκορ! Λύτρωση! Ο Πορτογάλος πνίγηκε στις αγκαλιές των συμπαικτών του, σχεδόν… τραυματίστηκε, αλλά τη δουλειά του την είχε κάνει!

Ο Στυλιάρας έδειξε τέσσερα λεπτά καθυστερήσεων, κράτησε έξι τελικά, αλλά δεν άλλαξε τίποτα. Ο Άρης πήρε το τρίποντο και συνεχίζει…

ΑΡΗΣ: Διούδης, Ζαραδούκας, Πουλίδο, Παπαζαχαρίας, Ψυχογιός, Κοέλιο, Παπαστεριανός, Διαμαντάκος (63′ Κοτσαρίδης), Καζναφέρης (83′ Σουνάς), Τάτος, Αγκάνθο (90’+5′ Ηρακλής).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Κάιπερ, Σισοκό (84′ Ντίνας), Μπουμσόνγκ, Πίντο, Βιτόλο, Τοτσέ, Εσπάρθα (57′ Μαυρίας), Σεϊταρίδης, Ζέκα (80′ Καζιγιάμα), Σο.

To Top