Βένος: “Κανείς δεν περίμενε τέτοιο χάλι”

Ο Γιάννης Βένος, πρόεδρος των βετεράνων του Άρη, μίλησε για την κατρακύλα της ποδοσφαιρικής ομάδας, για το φάσμα του υποβιβασμού και τις τραγικές συνέπειες που θα έχει μια τέτοια εξέλιξη για τον σύλλογο.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Άρη μίλησε στο gazzetta.gr:

«Κανείς δεν περίμενε τέτοιο χάλι!»

«Οφείλω να ομολογήσω ότι όλα αυτά που έχουμε δει φέτος στην αγαπημένη μας ομάδα, μόνο θλίψη και απογοήτευση μας έχουν προκαλέσει! Αναφέρομαι σε μας τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές της ομάδας που έχουμε υπηρετήσει τον σύλλογο, αλλά και τους πολυπληθείς φιλάθλους, που καθημερινά, ζουν και αναπνέουν με την πορεία της ομάδας! Παρά τα προβλήματα που αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει ο Άρης, ελάχιστοι ήταν αυτοί που περίμεναν ότι ο Άρης θα έχει αυτή την τραγική πορεία στην εφετινή σεζόν σε πρωτάθλημα και Κύπελλο… Μπορεί να περιμέναμε ότι θα έχει αδυναμίες και ότι δεν θα είναι σε θέση να “πιάνει” την απόδοση που αρμόζει στην παράδοση και την ιστορία του, γιατί επρόκειτο για μία ομάδα η οποία “χτίστηκε” το περασμένο καλοκαίρι στα γρήγορα, χωρίς μετεγγραφές, με πρόχειρο σχεδιασμό και επιστρατεύοντας πολλά νέα παιδιά από την Κ-20… Κανείς από μας, όμως, δεν μπορούσε να φανταστεί ότι η ομάδα θα είχε τόσο κακή εικόνα τόσο στον αγωνιστικό όσο και στον ψυχολογικό τομέα!», μας είπε αρχικά παλαίμαχος κεντρικός αμυντικός του Άρη και της Αναγέννησης Γιαννιτσών.

«Η διοίκηση δεν είχε καθαρό μυαλό!»

«Ο εφετινός Άρης ήταν από την αρχή της σεζόν μία ομάδα με τρανταχτές αδυναμίες, που φαινόταν ότι δύσκολα θα μπορούσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Superleague. Δυστυχώς, παράλληλα με τα αγωνιστικά προβλήματα, προέκυψαν και κάποιες διοικητικές κινήσεις που όχι απλά δεν βοήθησαν την ομάδα, αλλά της προκάλεσαν ακόμη περισσότερες δυσκολίες! Δηλαδή, ήταν ο Άρης αυτός που ήταν, πως να σωθεί αλλάζοντας – συνολικά μέσα σε μία αγωνιστική περίοδο – 5 προπονητές; Αυτές οι αποφάσεις αλλαγής του εκάστοτε προπονητή, ελήφθησαν πάνω σε στιγμές πανικού και πίεσης – καθώς η διοίκηση δεν είχε καθαρό μυαλό – και πιστεύω ότι χειροτέρευσαν την κατάσταση στο αγωνιστικό τμήμα! Όταν σε μία σεζόν, μία ομάδα έχει συνολικά πέντε προπονητές, αυτό σημαίνει ότι ο καθένας τους, είχε στην διάθεσή του κατά μέσο όρο 1,5-2 μήνες να δουλέψει με τους παίκτες! Τι να προλάβει να κάνει μέσα σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα; Πότε θα γνωρίσει τους παίκτες και πως θα μπορέσει να τους μεταδώσει την φιλοσοφία του και να περάσει το αγωνιστικό στυλ που θέλει; Μιλάμε για… “δραματικές καταστάσεις”, τι να λέμε τώρα;», υπερθεμάτισε ο 60χρονος βετεράνος ποδοσφαιριστής των “κιτρινόμαυρων”, πριν αναφερθεί στις ελπίδες που έχουν απομείνει στον Άρη για να σώσει την παρτίδα και να αποφύγει τον υποβιβασμό στην Football League…

«Ο υποβιβασμός θα φέρει οικονομική καταστροφή!»

«Τα νούμερα και οι αριθμοί λένε ότι η ομάδα μπορεί να σωθεί, αλλά με απόδοση σαν και την προχθεσινή με τον Πανθρακικό, δε νομίζω ότι υπάρχει καμία ελπίδα! Αν ο Άρης ανασυνταχθεί και αντιμετωπίσει τα τρία εναπομείναντα παιχνίδια σαν ξεχωριστούς τελικούς, παίξει με συγκεκριμένο πλάνο και οι παίκτες δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, τότε όλα μπορούν να γίνουν! Ωστόσο, αποτελεί απορίας άξιο πως, στο προχθεσινό παιχνίδι που ήταν “ζωής ή θανάτου”, οι ποδοσφαιριστές παρουσίασαν τόσο κάκιστο αγωνιστικό πρόσωπο! Με τέτοια αγωνιστική εικόνα, δε νομίζω ότι μπορούμε να πάμε πουθενά… Η ελπίδα, βέβαια, πεθαίνει πάντα τελευταία…», σχολίασε ο Γιάννης Βένος που τονίζει ότι το σενάριο του υποβιβασμού θα φέρει τον ιστορικό σύλλογο στο χείλος της οικονομικής καταστροφής γιατί στο πρωτάθλημα της Football League, η ομάδα δεν θα έχει τα έσοδα που απαιτούνται για να πληρώνει μέρος των χρεών της… «Ο βασικός στόχος του Άρη είναι να εισαχθεί στο άρθρο 99. Παίζοντας στην Football League, δεν θα μπορεί να “καλύψει” ούτε το μίνιμουμ των οικονομικών δεσμεύσεων που απαιτούνται για να μπει μία ομάδα στη συγκεκριμένη ρύθμιση… Κανένας δικαστής δεν θα ανάψει το “πράσινο φως” για να μπει η ομάδα στο άρθρο 99, όταν εκ προοιμίου δεν θα μπορεί να εμφανίσει εγγυήσεις για κάποιους μίνιμουμ πόρους που χρειάζονται για να πληρώνει ούτε το 50% των χρεών της!», κατέληξε ο πρόεδρος του συλλόγου παλαιμάχων του Άρη.

To Top