ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ιτούρμπε: «Ο Μπούργος με πίστεψε, με στήριξε και μου έδειξε εμπιστοσύνη»

«Ο Μπούργος με πίστεψε, με στήριξε και μου έδειξε εμπιστοσύνη». Με αυτά τα λόγια ο Χουάν Ιτούρμπε κατέγραψε την δική του εμπειρία των τελευταίων μηνών στην κιτρινόμαυρη ομάδα. 

Ο Αργεντινός εξτρέμ μίλησε για όλους και για όλα στις του δηλώσεις στην κάμερα των καναλιών Novasports σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης λίγο πριν το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν.

Αναλυτικά:

Αν ήταν ένα από τα πιο συγκινητικά ματς που έχει παίξει: “Σίγουρα ήταν από τις πιο συγκινητικές στιγμές στην καριέρα μου, δεν ένιωσα ότι αξίζαμε να βρεθούμε δύο γκολ πίσω, παίξαμε καλά και έμεινα έκπληκτος από το 0-2, αλλά και ακόμα και τότε η ομάδα πίστεψε ότι μπορούσε να κάνει την ανατροπή, ακολουθήσαμε τα όσα μας είπε ο προπονητής και καταθέτοντας τα πάντα μέσα στον αγωνιστικό χώρο δικαιωθήκαμε και γυρίσαμε το παιχνίδι».

 Τι σκέφτηκε όταν η ΑΕΚ βρέθηκε μπροστά με 0-2: «Ψυχολογικά πέσαμε πολύ εκείνη την ώρα, αλλά γνωρίζαμε ότι από την πρώτη στιγμή θα έχουμε την μεγάλη ευκαιρία του ευρωπαϊκού εισιτηρίου στα χέρια μας, παίζοντας στην έδρα μας και μπροστά στον κόσμο μας σε ένα γεμάτο γήπεδο και με τη νίκη δεν θα χρειαζόταν να πάμε στα Γιάννινα και να ψάξουμε το τρίποντο. Και αυτό έγινε.

Πώς βίωσε την ανατροπή του Άρη με την ΑEK: «Παρ’ όλο που δεν ήμουν στον αγωνιστικό χώρο εκείνη την ώρα καθώς βγήκα αλλαγή, αυτό που πρέπει να γνωρίζουν όλοι είναι ότι ακόμα και αυτοί που δεν παίζουν ή μπαίνουν αλλαγή όπως ο Πάλμα, πρέπει να βοηθούν προκειμένου η ομάδα να γίνει μία… γροθιά και να πετυχαίνει σπουδαία πράγματα όπως στην ανατροπή με την ΑΕΚ. Και γι’ αυτό είμαι πολύ χαρούμενος».

Αν η έλευση του Μπούργος τον ανέβασε τόσο ψυχολογικά όσο και αγωνιστικά: «Πάντα δουλεύω ώστε να βελτιώνομαι, το έκανα και με τον Μάντζιο αλλά και τώρα με τον Μπούργος, αλλά η στήριξη που είχα από τον δεύτερο σε ατομικό, προσωπικό και ψυχολογικό επίπεδο ήταν… ιδιαίτερη, το βασικό είναι η εμπιστοσύνη που μου έδειξε, τόσο στις καλές όσο και στις κακές εμφανίσεις που έκανα».

Για την φετινή σεζόν του Άρη αλλά και γι’ αυτήν που έρχεται: «Διανύσαμε μία καλή σεζόν, ξεκινήσαμε καλά με τον Μάντζιο παρά την πίεση του -6 στο ξεκίνημα και αυτό μας έδωσε μία ώθηση ώστε να φέρουμε νίκες και να αποδίδουμε όπως πρέπει, ωστόσο μου μένει μία πικρή γεύση καθώς πίστευα ότι μπορούσαμε να περάσουμε στον τελικό κυπέλλου Ελλάδας, με τον αποκλεισμό από την Λαμία να είναι πολύ δύσκολος. Στο πρωτάθλημα είναι ικανοποιητική η πορεία μας, δεν παίζουμε μόνοι στο πρωτάθλημα, κάτι που φάνηκε και στα play off αγωνιζόμενοι κόντρα σε δύσκολες ομάδες, όσον αφορά την επόμενη σεζόν θα πρέπει να ξεκουραστούμε και να γεμίσουμε τις… μπαταρίες μας προκειμένου με σκληρή δουλειά να χτίσουμε το νέο Άρη».
 

 

To Top