ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Σε ανοιχτή γραμμή Καρυπίδης-Μπούργος για τον σχεδιασμό: η εμπειρία, οι προσθήκες και η… πόρτα της Ατλέτικο

Τα είπαν για τρεις ώρες την Τρίτη Καρυπίδης-Μπούργος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έμειναν σε αυτήν την συνομιλία μέσω skype! Ο σχεδιασμός του νέου Άρη προχωράει, με συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα εξαλειφθεί και το τελευταίο “αγκάθι” του CAS και οι δυο άνδρες είναι σε ανοιχτή γραμμή!

Όπως είναι γνωστό, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη η καθοριστική επικοινωνία του Θόδωρου Καρυπίδη με τον Χερμάν Μπούργος. Ο Αργεντίνος παραμένει στην Μαδρίτη και από εκεί μέσω της… τεχνολογίας (Skype) μίλησε επί τρεις ώρες με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, καταλήγοντας στα βασικά σημεία του σχεδιασμού του νέου Άρη!

Α. Συγκεκριμένα, το λεπτό σημείο είναι τα πολλά συμβόλαια που λήγουν αλλά, πιστεύεται ότι ο Άρης αφού ξεπεράσει τον σκόπελο του CAS θα μπορεί να ξεκαθαρίσει καλύτερα την λίστα αυτή. Με πιο καθαρό μυαλό και χωρίς πίεση.

Β. Από κει και πέρα, είναι ξεκάθαρη η ερμηνεία της επιθυμίας του Μπούργος για την παραμονή των Κουέστα, Ματίγια. Όχι ότι οι υπόλοιποι παίκτες, τα συμβόλαια των οποίων λήγουν, αυτόματα είναι εκτός Άρη, αλλά η σημασία της επέκτασης με τους δυο, έχει να κάνει με την εμπειρία που μπορούν να δώσουν στην ομάδα, σε συνδυασμό με την καλή εικόνα που είχαν, ειδικά από τον Ιανουάριο και μετά.

Γ. Επίσης σε ότι αφορά τις προσθήκες ήδη έχουν επισημανθεί οι… γνωστές θέσεις που χρειάζεται η ομάδα ενίσχυση και αφορούν όλες τις θέσεις του άξονα: τερματοφύλακας, στόπερ, μέσος, “δεκάρι” και φορ. Προς το παρόν, όμως, αυτά είναι ακόμη σε θεωρητικό επίπεδο.

Δ. Τέλος, υπάρχει η… ανοιχτή πόρτα της Ατλέτικο Μαδρίτης και το know how του Μπούργος που κάτω από προϋποθέσεις θα μπορέσουν να λειτουργήσουν θετικά για τους κιτρινόμαυρους. Ο Αργεντίνος έκανε κάποιες πρώτες επαφές, όμως και εδώ χρειάζονται λεπτοί χειρισμοί, για παίκτες νεαρούς και εξελίξιμους, ώστε να πάρουν χρόνο συμμετοχής και υπεραξία και στη δεδομένη χρονική στιγμή δεν υπάρχει… χώρος γι αυτούς στην Ισπανική ομάδα. Είναι γνωστό επίσης, ότι στις 2 Ιουνίου θα μεταβεί στην πρωτεύουσα της Ισπανίας και ο Καρυπίδης, προκειμένου να να μιλήσει εκτενέστερα με τον Αργεντίνο τεχνικό, αλλά και να έρθει σε απευθείας επαφές με την Ατλέτικο Μαδρίτης για ποδοσφαιριστές που ενδεχομένως μπορούν να αγωνιστούν στον Άρη, κάτω από προϋποθέσεις.

Μέσα σε αυτό το κάδρο, Καρυπίδης και Μπούργος είναι σε ανοιχτή γραμμή, τη στιγμή που υπάρχει το μήνυμα από τον μεγαλομέτοχο να  προχωρήσει ο 53χρονος τεχνικός  στον σχεδιασμό με τους ποδοσφαιριστές που πιστεύει ότι ταιριάζουν στην αγωνιστική του φιλοσοφία.

 

To Top