Πρωτοβουλία Καράογλου για την δομή «Εις το όνομα του Άλκη» -Ζητούν από την Πολιτεία να την θεσμοθετήσει (photos)

Στο πλευρό του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Δομή 1ης Φεβρουαρίου-Εις το όνομα του Άλκη» τάσσεται ο Θεόδωρος Καράογλου.

Ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας στενά συνεργαζόμενος με τον Πρόεδρο του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου, Λευτέρη Παπά, συμμετέχει ενεργά στην υλοποίηση της ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργανώνει η Δομή σήμερα (18/7) το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Porto Palace», στηρίζοντας την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών για την εξάλειψη της βίας από τον ελληνικό αθλητισμό.

Η «Δομή 1ης Φεβρουαρίου Εις το Όνομα του Άλκη» δημιουργήθηκε μετά τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού το βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου 2022. Βασίζεται στην εθελοντική προσφορά των μελών της και ο σκοπός της εδράζεται στο τρίπτυχο: να μην ξεχαστεί η μνήμη του Άλκη, να προσφέρει βοήθεια και στήριξη σε θύματα οπαδικής βίας, αλλά και να συμβάλλει ενεργά στην αλλαγή της οπαδικής κουλτούρας στη χώρα μας.

Λευθέρης Παπάς, Μανώλης Ανδρεαδάκης, Αλέξανδρος Τσιμπιλής, Ζωή Σφυρικλά δίνουν το παρών από Δομή 1η Φεβρουαρίου «Εις το Όνομα του Άλκη».

Φώτης Θέος (πρόεδρος Γ.Σ. Ηρακλής), Σάββας Δημητριάδης (πρόεδρος ΕΠΣΜ) παρόντες.

Ο Καράογλου κάλεσε και τους 25 βουλευτές Α΄και Β΄ Θεσσαλονίκης, αλλά είναι μόνο αυτός και ο Γιώργος Αρβανιτίδης ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Από την πλευρά του Άρη είναι ο Νίκος Γραβάνης και 0 Αλέξανδρος Γκαντώνας.

Κατά την ομιλία του ο κ. Καράογλου είπε για κοινή συνεργασία όλων για την αντιμετώπιση της βίας από όπου και αν προέρχεται. Και τόνισε πως ήρθε η ώρα να δράσουμε, κανένα κασκόλ δεν είναι πάνω από την ανθρώπινη ζωή. Πολλοί βπυλευτές δεν ήρθαν λόγω της κηδείας του Παπαγεωργίου επεσήμανε ο κ. Καράογλου

Η Δομή ζητάει από την Πολιτεία να ανακηρυχθεί η 1η Φεβρουαρίου Πανελλήνια Ημέρα Φιλάθλου Οπαδού. Να θεσμοθετηθεί αυτό από την Πολιτεία.

Από τη στιγμή που θα γίνει αυτό η Δομή στοχεύει στα εξήw: Να φωτογραφηθούν οπαδοί αντίπαλων ομάδων και να ανεβεί το θέμα στο site της Δομής και δεύτερο 1 Φεβρουαρίου του 2023 να γίνει μια πολύχρωμη σιωπηλή πορεία στις 19.00 από το σημείο δολοφονίας μέχρι τον Λευκό Πύργο με κεριά και διακριτικά ομάδων όποιος θέλει…

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ, Σάββας Δημητριάδης, ανέφερε ότι δεν κάνει διαχωρισμούς στη βία, λέγοντας ότι η βία είναι βία. Ο Εθελοντισμός και πάλι προσπαθεί να βγάλει μια κατάσταση από το τέλμα, όπως και η ιδιωτική πρωτοβουλία. Περίμενε περισσότερα από το κράτος, δεν είναι μόνο οι ποινές. Η ΕΠΣΜ θα είναι στο πλευρό της Δομής.

Ο πρόεδρος του Γ.Σ. Ηρακλής, Φώτης Θέος, είπε ότι ο Ηρακλής θα στηρίξει κάθε προσπάθεια.

Ο Αλέξανδρος Γκαντώνας, ταμίας ΑΣ Αρης είπε ότι χρειαστεί η Δομή θα είμαστε δίπλα της.

Ο εκπρόσωπος του Δημήτρη Κούβελα εκθείασε την προσπάθεια και υποστήριξε ότι όλοι μαζί μπορούμε.

Ο Νίκος Γραβάνης μίλησε για τον σεβασμό που υπήρχε στο παρελθόν σε σχέση με το σήμερα. Καλή η πρωτοβουλία της Δομής, να στηρίξουμε όλοι.

Ο Καράογλου είπε να μιλήσουν όλοι οι σύνδεσμοι, ενώ ο εκπρόσωπος του Κωνσταντίνου Γκιουλέκα είπε και αυτός για στήριξη της προσπάθειας.

Ο Μανώλης Ανδρεαδάκης (ιδρυτικό μέλος της Δομής) μίλησε για συγκινητική μέρα και θυμήθηκε πως ξεκίνησε η Δομή.

Η βουλευτής Ντίνα Αδάμου είπε για θετικό πρόσημο και ωραίες πρωτοβουλίες.

To Top