ΑΠΟΨΕΙΣ

Μπορεί ο Άρης το πρωτάθλημα;

Η δήλωση για τους στόχους του ΑΡΗ στο φετινό πρωτάθλημα σήκωσε σκόνη. Από το στόμα του προέδρου βγήκε αυτό που ανέμεναν οι αρειανοί.

Η Super League παίζει στη Stoiximan με αμέτρητες επιλογές, 0% γκανιότα*, bet builder και ενισχυμένες αποδόσεις! *Όροι & προϋποθέσεις

Η ομάδα πάει για πρωτάθλημα και κύπελλο. Χωρίς υπεκφυγές, χωρίς μασημένα λόγια, χωρίς ναι μεν , αλλά… Οι μεταγραφές έφεραν αίσθημα αισιοδοξίας , οι αγώνες στην Ευρώπη ήταν ένα δείγμα γραφής, αποτυχημένο βάσει αποτελέσματος, δεν παύει όμως να χαρίζει χαμόγελα η πληρότητα σε θέσεις, στο ρόστερ της ομάδας. Ένας γεμάτος ΑΡΗΣ , με ποιότητα και αξία, με παίκτες που παίζουν ποδόσφαιρο, που έχουν παραστάσεις, μπορεί να κάνει πορεία πρωταθλητισμού. Άλλωστε και τα δύο προηγούμενα χρόνια πάλεψε σκληρά , με τη δεύτερη θέση να χάνεται στις λεπτομέρειες. Ο κ. Καρυπίδης πεπεισμένος για τις κινήσεις που έκανε θεωρεί ότι ήρθε η ώρα για να σπάσει η γκίνια των τίτλων. Το είπε και έχει την ευθύνη του λόγου του.

  • Για αρχή βέβαια θα πρέπει να υπολογίσουμε τις κινήσεις που έκανε σε διοικητικό επίπεδο. Η τοποθέτηση του κ. Τριμμάτη στη θέση του Αντιπροέδρου της ομάδας, είναι σημαντική σε πολλά θέματα. Η παρουσία των κ. Μπουρλά και κ. Μαργαρίτη στο γήπεδο, είναι απ’ αυτές που δεν είχαμε συνηθίσει. Προσωπικότητες παγκόσμιας ακτινοβολίας, κόσμησαν τα επίσημα του Κλ. Βικελίδης. Ο ΑΡΗΣ χρειάζεται αυτούς τους ανθρώπους και αυτές τις εικόνες γιατί η απήχηση που έχουν ξεπερνάει τα σύνορα της Ελλάδας. Όταν θέλεις να γίνεις μεγάλος πρέπει να έχεις μαζί σου την ελίτ. Ο ΑΡΗΣ πάντα είχε πάρα πολύ σημαντικούς ανθρώπους δίπλα του, τώρα ξαναβρίσκει την αίγλη που απουσίασε τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό είναι επίτευγμα Καρυπίδη και υποχρεούμαστε να το πιστώσουμε. Μπάλα μπορεί να παίζουν οι μεταγραφές αλλά σε άλλα «γήπεδα» παίζουν «παίκτες» με άλλο εκτόπισμα. Κι εκεί ο ΑΡΗΣ ήταν ανύπαρκτος. Αλλάζουν οι καιροί…. Επιτέλους.
  • Στα του ποδοσφαιρικού γηπέδου είδαμε «το καλύτερο ρόστερ των τελευταίων χρόνων», όπως είπε ο πρόεδρος. Ως παίκτες μπορεί να έχουν μία υπολογίσιμη αξία , που δεν είχαν άλλοι τα τελευταία χρόνια. Ως σύνολο όμως έχουμε την εικόνα του αποκλεισμού. Το ελληνικό πρωτάθλημα έχει χαμηλό ποδοσφαιρικό επίπεδο σε σχέση με το ευρωπαϊκό κι αυτό δίνει την εντύπωση ότι ο ΑΡΗΣ μπορεί να κερδίσει τα παιχνίδια, ειδικά τα πρώτα, βασιζόμενος στην ικανότητα των μονάδων του και όχι απαραίτητα του συνόλου. Οι προπονήσεις, μέχρι το πρώτο παιχνίδι, έκαναν καλύτερη τη συνοχή κι αυτό δίνει πόντους αισιοδοξίας για το μέλλον.  Γιατί τελικά το πρόβλημα της ομοιογένειας ήταν το μεγαλύτερο, στους αγώνες με τη Μακάμπι. Με λίγο περισσότερη αυτοπεποίθηση και πίστη στο διπλανό παίκτη , θα είχαμε πάρει την πρόκριση. Ας είναι… Πάμε για δύο στόχους που τους θέλει ο αρειανός, όπως ο διψασμένος το νερό.
  • Ο πρόεδρος έπιασε το σφυγμό του κόσμου , όμως το βασικό είναι να μεταφερθεί αυτό μέσα στα αποδυτήρια. Εκεί έχει σημασία να γίνει κατανοητή η δήλωση του. Να αντιληφθούν όλοι ότι αποτελούν την μεγαλύτερη και καλύτερη επένδυση που έχει γίνει στον ΑΡΗ. Οι ίδιοι πρέπει να καταλάβουν ότι ένας τίτλος στην Ελλάδα δεν είναι απλό θέμα. Χρειάζεται προσπάθεια χωρίς παρεκκλίσεις από το στόχο. Τα αποδυτήρια θα δώσουν τίτλο. Όχι οι δηλώσεις. Γι’ αυτό οι υποχρεώσεις των παικτών είναι αυξημένες. Δεν συγχωρούνται αγωνιστικές αφέλειες ή μισές προσπάθειες. Χαμένοι βαθμοί είναι μαχαιριές σε ένα ταλαιπωρημένο σώμα. Η πίστη για τη νίκη πρέπει να βγαίνει από τους παίκτες που θα μεταφέρεται στους φιλάθλους. Όχι το αντίθετο. Το πρωτάθλημα θέλει ποδοσφαιριστές με ψυχή ,τόλμη, δύναμη , συγκέντρωση. Μόνο τότε θα είναι σε θέση να κυνηγήσουν τίτλους. Αυτό περιμένω απ’ όλους. Την δύναμη να την πάρω από την ομάδα. Να πιστέψω ότι το θέλουν περισσότερο από μένα. Τότε θα έχουμε μια αληθινή ομάδα πρωταθλητισμού.
  • Ο οργανισμός ΑΡΗΣ δεν έμαθε να ζει με τον πρωταθλητισμό. Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο. Νέοι δρόμοι ανοίγονται για εμάς τους ίδιους του φιλάθλους. Η σκέψη αλλάζει για να διαφοροποιηθεί και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Ο ΑΡΗΣ είναι εδώ και διεκδικεί τα πάντα. Αυτή η νοοτροπία δίνει βαθμούς. Γυρίζει παιχνίδια. Κάνει τους αντιπάλους να μην ξέρουν τι θα αντιμετωπίσουν. Πρώτα κερδίζει η ομάδα και μετά σκεφτόμαστε πως έπαιξε. Γιατί το αποτέλεσμα φέρνει τίτλο. Το θέαμα θα είναι τα κατεβασμένα κεφάλια των αντιπάλων.
  • Κερδίστε να πάρουμε τίτλο παίκτες του ΑΡΗ. Το είπε ο πρόεδρος , κάντε το πραγματικότητα. Πιστέψτε το για να το πετύχουμε, όλοι μαζί.
To Top