Φινάλε με νέα διάκριση για τον Άρη Γρηγοριάδη

Με την καθοριστική συμβολή του Άρη Γρηγοριάδη, η Εθνική ανδρών πήρε την 6η θέση στα 4Χ100μ. μικτής ομαδικής ανδρών και ταυτόχρονα το εισιτήριο για τους Ολυμππιακούς Αγώνες, στο αγώνισμα με το οποίο ολοκληρώθηκε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης του Ντέμπρετσεν.

Στον τελικό της μικτής ομαδικής, η ελληνική τετράδα (Άρης Γρηγοριάδης, Παναγιώτης Σαμιλίδης, Στέφανος Δημητριάδης, Κριστιάν Γκολομέεβ) σημείωσε χρόνο 3:37.24 και τερμάτισε 6η, υποσκελίζοντας το Ισραήλ που ήταν ο μεγάλος αντίπαλος για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Το αποτέλεσμα αυτό δίνει σε δύο επιπλέον Έλληνες κολυμβητές (στον Γκολομέεβ, καθώς και σ’ έναν αναπληρωματικό) το δικαίωμα συμμετοχής στο Λονδίνο, όπου οι Γρηγοριάδης, Σαμιλίδης και Δημητριάδης είχαν ήδη εξασφαλισμένη παρουσία.

Το δρόμο για την επιτυχία άνοιξε ο πρωταθλητής του Άρη Θεσσαλονίκης, ο οποίος κολύμπησε πρώτος απ’ όλους, στα 100μ. ύπτιο, κάνοντας χρόνο 54.13, που ήταν ο ταχύτερος μεταξύ όλων των φιναλίστ.

Στον πρωινό προκριματικό των 4Χ100μ. μικτής ομαδικής, η Εθνική ομάδα ήταν και πάλι 6η, με χρόνο 3:38.04.

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ντέμπρετσεν έκλεισε με άλλα δύο χάλκινα μετάλλια για τα ελληνικά χρώματα, από τη Νέρι Νιαγκουάρα στα 50μ. ελεύθερο γυναικών (24/93) και από τον Γιάννη Δρυμωνάκο στα 400μ. μικτής ατομικής ανδρών (4:14.41), αμφότεροι με νέα πανελλήνια ρεκόρ. Έτσι, η συνολική ελληνική συγκομιδή ανέβηκε στα έξι μετάλλια, αριθμός μεγαλύτερος από κάθε άλλη φορά στα χρονικά του θεσμού.

To Top