Νοβίτσκι για πάντα στους Μάβερικς! Νέο τριετές συμβόλαιο με μειωμένες αποδοχές!

Σε συμφωνία με τον Ντίρκ Νοβίτσκι για νέο τριετές συμβόλαιο ήρθαν οι Ντάλας Μάβερικς, με τον Γερμανό να δέχεται σημαντική μείωση την αποδοχών του.

Από τα σχεδόν 20 εκατ. δολάρια που εισέπραττε για κάθε ένα από τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια, ο σταρ των «Μαβς» θα πέσει σχεδόν στα μισά, καθώς ήρθε σε συμφωνία μέχρι το 2017 για την υπογραφή νέου συμβολαίου που θα του αποφέρει συνολικά περί τα 30 εκατ. δολάρια.

Ο Νοβίτσκι θέλησε με αυτόν τον τρόπο να δώσει χώρο στους Μάβερικς για το σάλαρι καπ ώστε να μπορέσουν ενισχυθούν κι εφόσον εξαντλήσει το συμβόλαιό του, θα συμπληρώσει 19 χρόνια στο Ντάλας όπου κι αγωνίζεται από το 1998, κλείνοντας παράλληλα και την καριέρα του εκτός απροόπτου!

Την περασμένη σεζόν ο 36χρονος φόργουορντ είχε 21,7 πόντους, 6,2 ριμπάουντ και 2,7 ασίστ (σε 32,9 λεπτά) κατά μ.ο. στην regular season και 19,1 πόντους, 8 ριμπάουντ και 1,6 ασίστ στα playoffs. Παράλληλα στη συμφωνία υπάρχει όρος που απαγορεύει το trade και δίνει ευκαιρία στον παίκτη να μείνει ελεύθερος αν το επιθυμεί το 2016.

Πηγή: gazzetta.gr

 

To Top