“Θλίψη για τον χαμό αυτού του μεγάλου ανθρώπου”

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε ο Ερασιτέχνης Άρης για τον θάνατο του Ανέστη Πεταλίδη “αυτού του μεγάλου ανθρώπου, που τόσο πολύ προσέφερε στον Άρη μας”.

Η ανακοίνωση: “Το Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Σ. ΑΡΗΣ εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Ανέστη Πεταλίδη για τον χαμό αυτού του μεγάλου ανθρώπου, που τόσο πολύ προσέφερε στον ΑΡΗ μας.

Ο «Πατριάρχης» του ΑΡΗ και του ελληνικού μπάσκετ έφυγε από κοντά μας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα, που θα τον σκεπάζει….

Η κηδεία του θα γίνει αύριο στις 12:00 το μεσημέρι στην Αγία Σοφία.

Το βιογραφικό του Ανέστη Πεταλίδη

Ο Ανέστης Πεταλίδης υπήρξε αθλητής πόλο της ομάδας του ΑΡΗ στα τέλη της δεκαετίας του ΄40 και στις αρχές του ’50, ενώ στη συνέχεια τον κέρδισε το μπάσκετ. Ξεκίνησε την καριέρα του από την ΧΑΝΘ, ωστόσο, δεν άργησε να έρθει η μεταγραφή για τον ΑΡΗ, όπου εκτός από καθήκοντα παίκτη, είχε και… προπονητή. Η πρώτη φορά που κάθισε στον πάγκο της ομάδας ήταν τη σεζόν 1952-΄53, ενώ στα επόμενα είκοσι ολόκληρα χρόνια (η θητεία του ολοκληρώθηκε τη σεζόν 1972-΄73) δημιούργησε ένα ασυναγώνιστο σύνολο με επικεφαλή τον Γιάννη Ιωαννίδη. Από τις πλέον χαρακτηριστικές του στιγμές ήταν η παρουσία του στην πρώτη ευρωπαϊκή έξοδο της ομάδας, το 1955, στο τουρνουά του Βιαρέτζιο στην Ιταλία.

Τη σεζόν 1974-΄75 ο Πεταλίδης επέστρεψε στον ΑΡΗ για έναν ακόμα χρόνο, ενώ η τελευταία του θητεία στο «τιμόνι» των «κίτρινων» ήταν για ένα μικρό διάστημα το 1979-΄80. Τη χρονιά εκείνη εισηγήθηκε στον τότε πρόεδρο του ΑΡΗ, Απόστολο Γεωργιάδη, να πάρει για προπονητή τον Ιωαννίδη.

Ο Ανέστης Πεταλίδης ήταν και από τους λίγους που είχαν διακρίνει και πιστέψει στο ταλέντο του Νίκου Γκάλη, για το οποίο δικαιώθηκε πολλάκις τα χρόνια που ακολούθησαν.

Στη συνέχεια, πέρασε στον παραγοντικό τομέα και διέπρεψε σαν γενικός αρχηγός του συλλόγου, βάζοντας γερά θεμέλια για τη δημιουργία του μετέπειτα αυτοκράτορα Άρη”.

 

To Top