Κολοσσός, Πανιώνιος και άλλες ομάδες άσκησαν πιέσεις για τα δελτία, όχι ο Σκορδίλης

Οι πιέσεις που ασκήθηκαν για να μην βγουν τα δελτία των Αμερικανών του Άρη προήλθαν από ομάδες της Α1, δεν προήλθαν από την πλευρά Σκορδίλη και σε καμία περίπτωση δεν έγιναν στην FIBA, αλλά στην ελληνική ομοσπονδία και τον ΕΣΑΚΕ!

Σύμφωνα με πληροφορίες του PRESSARIS άνθρωποι και του Κολοσσού και του Πανιωνίου διαμήνυσαν στην ΕΟΚ και τον ΕΣΑΚΕ ότι δεν μπορεί να επιτραπεί η έκδοση δελτίων σε παίκτες του Άρη από τη στιγμή που ισχύει ακόμα το απαγορευτικό μεταγραφών. Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Ροδίτες απείλησαν να μην συμμετάσχουν στην σημερινή κλήρωση του πρωταθλήματος της Α1 ως διαμαρτυρία.

Οι πιέσεις δεν έφτασαν στην FIBA, αλλά ήταν βέβαιο πως αν έφταναν, η κατάληξη θα ήταν η ίδια. Η ΕΟΚ δεν μπόρεσε να μην λάβει υπ’ όψιν της τις διαμαρτυρίες των άλλων ομάδων (υπήρχαν κι άλλες εκτός Κολοσσού, Πανιωνίου) και γι’ αυτό δεν έβγαλε δελτία στους Τσέιζ Σάιμον και Οράιον Άουτερμπριτζ και γι’ αυτό ουσιαστικά επέβαλλε στον Άρη να μην χρησιμοποιήσει ούτε τον Κλιφ Κόλιμον.

Οι κίτρινοι δεν θα είχαν καμία επίπτωση αν έβαζαν τον Κόλιμον να παίξει χθες. Θα είχε, όμως, πρόβλημα η ΕΟΚ που έβγαλε δελτίο χωρίς την συγκατάθεση της FIBA. Γι’ αυτό και οι εκ διαμέτρου αντίθετες δηλώσεις του γενικού γραμματέα της ομοσπονδίας, Τάκη Τσαγκρώνη μέσα σε ένα 24ωρο για το αν βγήκαν ή όχι τα δελτία των Αμερικανών.

Ο Σκορδίλης δεν πρόλαβε καν να ασκήσει πιέσεις ή να διαμαρτυρηθεί στην FIBA. Αυτό θα γινόταν σήμερα, αλλά τελικώς προέκυψαν οι χθεσινές εξελίξεις και το σημερινό ραντεβού των δύο πλευρών.

To Top