ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μπλατ: «Γιατί να διαλέξουν εμένα για την Εθνική Ελλάδας;»

O Ντέιβιντ Μπλατ αποθέωσε τον Αντετοκούνμπο, εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η Εθνική Ελλάδας θα είναι πάντα διεκδικήτρια μεταλλίων, ενώ μίλησε και για τον… επόμενο ομοσπονδιακό! 

Μετά τη θητεία του στο ΝΒΑ και δη στον πάγκο των Κλίβελαντ Καβαλίερς, ο Ντέιβιντ Μπλατ επέστρεψε στην Γηραιά Ήπειρο και όπως μας είπε «είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα στην Ευρώπη! Τόσο στην EuroLeague, όσο και σε ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα όπως είναι αυτό της Τουρκίας. Ημουν στην Ευρώπη για πάρα πολλά χρόνια οπότε δεν είναι κάτι καινούργιο μένα. Παρόλα αυτά νιώθω υπέροχα που επέστρεψα πίσω».

Φυσικά είναι από τους λίγους που μπορεί να βάλει σε μια ζυγαριά το ΝΒΑ και την EuroLeague. Προς τα που γέρνει όμως; «Τελείως διαφορετικό το μπάσκετ. Και για αυτό δεν μπορεί να γίνει κάποια σύγκριση. Και οι δύο λίγκες είναι υπέροχες, με ταλαντούχους παίκτες και προπονητές, μεγάλο ενδιαφέρον από τον κόσμο και πολύ ανταγωνιστικές».

Βέβαια ο ίδιος έχει τύχει να τεθεί αντιμέτωπος με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, σχεδίαζε αμυντικά συστήματα για να τον περιορίσει και είναι από τους πλέον αρμόδιους να μιλήσει για τον Greek Freak του ΝΒΑ: «Είναι ένας από τους νεαρούς σταρ του ΝΒΑ! Έχει πολλές ομοιότητες με τον Κέβιν Ντουράντ όσον αφορά το physical παιχνίδι του, αλλά δεν διαθέτει ακόμα το σουτ του KD. Παρόλα αυτά μπορεί να κάνει πολλά πράγματα μέσα στο παιχνίδι. Πάρα πολλά. Είναι ξεχωριστός! Και είμαι σίγουρος ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στο ΝΒΑ». Και όπως είπε επίσης για τον Γιάννη «έχει τη δυνατότητα να είναι All Star παίκτης σε μόνιμη βάση».

«Η Ελλάδα έχει εξαιρετικούς προπονητές»

Ο Ντέιβιντ Μπλατ είναι γνωστός… φιλέλληνας και όπου βρεθεί και αν σταθεί, πάντα θα πει ένα καλό λόγο για την Ελλάδα: «Από επαγγελματικής πλευράς μου έχει λείψει το πάθος των φιλάθλων, το ενδιαφέρον τους, αλλά και το επίπεδο γνώσεων που έχουν πάνω στο μπάσκετ. Προσωπικά μου έχει λείψει ο καφές στην παραλία! (Γέλια). Όπως επίσης και να είμαι δίπλα στους πιο ιστορικούς χώρους για τους οποίους διάβαζα από μικρό παιδί».

Βέβαια δεν ξέχασε και το αγαπημένο του… σουβλάκι! «Από φαγητό μου έλειψε πολύ το σουβλάκι και η χωριάτικη σαλάτα! Βέβαια ο κόσμος έχει μικρύνει πολύ και μπορείς να τα βρεις αυτά παντού. Ομως, δεν είναι τα ίδια. Σε καμία περίπτωση! Γι’ αυτό και την επόμενη εβδομάδα που θα έρθουμε στην Ελλάδα, σίγουρα θα πάω για σουβλάκια! (Γέλια)».

Υπάρχει όμως πιθανότητα να… τιμάει το αγαπημένο του φαγητό σε πιο συχνή βάση επιστρέφοντας σε κάποιον ελληνικό πάγκο; «Δεν είναι στα πλάνα μου στην παρούσα φάση, ωστόσο ποτέ μην λες ποτέ!» Δοθείσας της ευκαιρίας που η Εθνική ομάδα ψάχνει ομοσπονδιακό τεχνικό, τον ρωτήσαμε αν θα τον ενδιέφερε η συγκεκριμένη θέση: «Προς το παρόν σκέφτομαι την ομάδα μου. Μελλοντικά θα με ενδιέφερε η προοπτική να επιστρέψω σε πάγκο Εθνικής ομάδας. Άλλωστε η Ελλάδα διαθέτει πολύ καλούς Έλληνες προπονητές! Γιατί να διαλέξουν εμένα;»

«Η Εθνική Ελλάδας πάντα θα διεκδικεί μετάλλια»

Η Ελλάδα διαθέτει μια τεράστια δεξαμενή παικτών για να διαλέξει. Και επίσης στην Ελλάδα η τιμή της συμμετοχής στην εθνική ομάδα είναι πολύ μεγάλη. Σημαίνει κάτι για τους παίκτες και τον κόσμο. Η Ελλάδα πάντα θα είναι ανταγωνίστρια και διεκδικήτρια μεταλλίων και τροπαίων. Οι παίκτες αγαπούν τη χώρα τους, υπάρχει πλούσιο ταλέντο ενώ και οι άνθρωποι που περιβάλλον το ελληνικό μπάσκετ, πραγματικά το νοιάζονται και το αγαπάνε».

Ποια είναι, όμως, η άποψή του και η Ελλάδα δεν μπορεί να κερδίσει ένα μετάλλιο τα τελευταία χρόνια; «Κάθε χρόνο ή αν προτιμάς σε κάθε διοργάνωση υπάρχουν τρία μετάλλια. Και κάποιες φορές, οι άλλες οι ομάδες είναι καλύτερες. Τα πάντα είναι ένας κύκλος. Μπορεί μια φουρνιά ή μια γενιά παικτών από μια χώρα να είναι καλύτερη από την ελληνική. Ομως ξαναλέω. Δεν φαντάζομαι την Ελλάδα να μην διεκδικεί μετάλλια…»

Άλλωστε όπως είπε επίσης «το περιβάλλον μέσα σε μια εθνική ομάδα είναι πολύ ιδιαίτερο. Η κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ, το μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι από τις καλύτερες στιγμές της προπονητικής καριέρας μου και της ζωής μου. Είναι διαφορετικό το συναίσθημα όταν είσαι σε μια εθνική».

«Ηθελα τον Ζήση, αλλά είχε υπογράψει!»

Η επιστροφή του Ντέιβιντ Μπλατ στους ευρωπαϊκούς πάγκους θα ήθελε να συνδυαστεί με μια συνεργασία από το παρελθόν! Ο Νίκος Ζήσης αποτελεί το… μπασκετικό παιδί του, κάτι που δεν έκρυψε ποτέ: «Θα ήθελα πολύ τον Νίκο στην Νταρουσάφακα, αλλά δυστυχώς όταν ήρθα στην ομάδα είχε συμβόλαιο με την Μπάμπεργκ. Οπότε δεν μπορούσαμε να συνεργαστούμε ξανά. Και μάλιστα πριν από λίγο καιρό ανανέωσε, οπότε θα ζήσω πλέον με τις όμορφες αναμνήσεις στην Ιταλία με την Μπενετόν Τρεβίζο όπου κερδίσαμε ένα πρωτάθλημα, ένα κύπελλο και ενα σούπερ καπ. Είμαι πολύ χαρούμενος που μου είχε δοθεί η ευκαιρία να κοουτσάρω ένα από τα καλύτερα παιδιά και έναν από τους καλύτερους παίκτες που είχα ποτέ μου. Ένας από τους μεγαλύτερους αντιπρόσωπους του ελληνικού μπάσκετ.

Πηγή: gazzetta.gr

To Top