Μποχωρίδης: «Άδικο να θεωρείς ότι κάποιος γυρνά την πλάτη στην Εθνική»

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης μίλησε για την Εθνική ομάδα, το… όνειρο της παρουσίας του στα παρκέ της Κίνας για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2019 και τους παίκτες που απουσιάζουν στα «παράθυρα».

Το περίμενες 4 χρόνια! Ήρθε η στιγμή να απολαύσεις το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Stoiximan.gr! Αμέτρητα Στοιχήματα και πλούσιο παιχνίδι κάθε μέρα! 

λώντας στην ιστοσελίδα της FIBA, ο 24χρονος γκαρντ αναφέρθηκε αρχικά στον στόχο πρόκρισης στο Παγκόσμιο, αλλά στο πώς αισθάνεται όταν εκπροσωπεί την Ελλάδα. «Δεν σκεφτόμαστε ακόμη την Κίνα. Απλά μπαίνουμε στο γήπεδο να παίξουμε και αν καταφέρουμε προκριθούμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο, θα είναι ευχάριστο για όποιον βρεθεί στο τελικό ρόστερ. Κάθε φορά που μου δόθηκε η ευκαιρία να παίξω για την Εθνική ομάδα, το θεώρησα μεγάλη τιμή. Πάντα το πίστευα αυτό. Στην Εθνική ομάδα, όλοι υπηρετούμε την πατρίδα μας και δίνουν τον καλύτερο εαυτό μας. Κάθε φορά που ακούω τον Εθνικό Ύμνο, έχω ένα πολύ έντονο συναίσθημα. Όλες οι στιγμές που έχω ζήσει με τις εθνικές ομάδες, έρχονται στο μυαλό μου σαν ταινία. Είναι μοναδικό».

Όσον αφορά στους παίκτες που δεν έχουν αγωνιστεί στα «παράθυρα», τόνισε: «Είναι πολύ άδικο να θεωρείς ότι κάποιος γυρνά την πλάτη του στην Εθνική. Πρόκειται για κάτι που δεν μπορούν να τον ελέγξουν οι παίκτες μερικές φορές και δεν θα έπρεπε να τιμωρούνται γι’ αυτό. Επομένως, είναι λογικό να υπολογίζονται για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019. Αυτό είναι το σωστό. Σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση, πρέπει να βρίσκονται εκεί αυτοί που το αξίζουν περισσότερο για να φέρουν το καλύτερο δυνατό για τη χώρα».

Για το αν θα τον πείραζε αν δεν βρεθεί στην Κίνα, απάντησε: «Θα ήταν πικρό συναίσθημα, αν δεν είμαστε στην Κίνη. Αλλά μόνο αν θεωρώ ότι άξιζα να είμαι εκεί. Όλοι οι παίκτες έχουν εγωισμό και είναι όνειρο ζωής να παίξεις με την Εθνική σου σε μία τέτοια διοργάνωση».

Κλείνοντας εξήγησε γιατί θαυμάζει τους Μπουρούση-Βασιλόπουλο: «Εντυπωσιάστηκα από τον Γιάννη Μπουρούση και τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο και την συμπεριφορά τους στα πρώτα δύο Παράθυρα. Είναι μπροστάρηδες τόσα χρόνια, αλλά συνεχίζουν να υπηρετούν την ιδέα της Εθνικής ομάδας. Είναι πρότυπα για τα μικρά παιδιά που θέλουν να ξέρουν την σημασία της Εθνικής».

To Top