Γκραν Πρι Ιαπωνίας: Νικητής ο Μπότας – Πρωταθλήτρια κατασκευαστών η Μερσέντες

Με τον Βάλτερι Μπότας στην 1η θέση και τον Λιούις Χάμιλτον στην 3η θέση, η Μερσέντες εξασφάλισε μαθηματικά τον τίτλο κατασκευαστών. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ για το γόητρο της Φεράρι άντεξε την πίεση του Χάμιλτον και τερμάτισε 2ος.

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Ένα στιγμιαίο λάθος του Φέτελ στην εκκίνηση του αγώνα, έδωσε την ευκαιρία στον Μπότας να πεταχτεί μπροστά και να στρίψει 1ος. Το λάθος του Φέτελ στην εκκίνηση, αξιολογήθηκε από τους κριτές και ο Γερμανός δεν τιμωρήθηκε. Ο πρώτος γύρος χαρακτηρίστηκε από την επαφή Λεκλέρ – Φερστάπεν, με τον Μονεγάσκο να τραυματίζει την εμπρός αεροτομή του και τον Φερστάπεν να βγαίνει στα χώματα και να πληγώνει το μονοθέσιό του σε τέτοιο βαθμό που τελικά αναγκάστηκε σε εγκατάλειψη.

Στη συνέχεια έγιναν αρκετά πιτ στοπ από όλους αλλά όχι άλλα… δράματα. Ο Μπότας κατάφερε μετά τις αναγκαστικές αλλαγές ελαστικών του Χάμιλτον να βρεθεί στην πρώτη θέση και με πολύ καλή διαχείριση να την κρατήσει μέχρι το τέλος. Ο Χάμιλτον δεν ήταν ευχαριστημένος στο τέλος του αγώνα καθώς είχε βλέψεις για νίκη αλλά δεν κατάφερε να κάνει σωστή διαχείριση ελαστικών και ο ίδιος δίχως να το πει δημόσια το χρέωσε στην ομάδα.

Στην 4η θέση βρέθηκε ο εξαιρετικός Άλμπον που σε κάθε αγώνα βελτιώνεται. Αντίστοιχα στην 5η θέση ο Κάρλος Σάινθ έδωσε μαθήματα σταθερότητας με την McLaren του.

H KATATAΞΗ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

To Top