Η ανθρώπινη ιστορία των Φατί στην Εθνική Σενεγάλης!

Το Κόπα Άφρικα ξεκινάει και ο Φατί θα είναι παρών με τη φανέλα της Σενεγάλης! Όχι ο Ρίκι, αλλά ο αδελφός του Ζακ, παίκτης της Σίβασπορ, δύο χρόνια μεγαλύτερος από τον μέσο του Άρη. Ο Ζακ Φατί μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων της Σενεγάλης και για τον αδελφό του και την επιθυμία των δύο να παίξουν με την Εθνική ομάδα για να κάνουν το όνειρο της μητέρας και του θείου τους πραγματικότητα!

Ο Ζακ Φατί είναι 28 ετών, κεντρικός αμυντικός που έμαθε ποδόσφαιρο στη Ρεν, έπαιξε στη Μαρσέιγ και τη Σοσό και τώρα αγωνίζεται στη τουρκική Σίβασπορ. Θα είναι παρών στο Κόπα Άφρικα που ξεκινάει στις 21 του μηνός (ολοκληρώνεται 12 Φεβρουαρίου) και θα είναι ο… πρώτος Φατί που θα εκπληρώσει το όνειρο της μητέρας και του θείου των δύο αδελφών! “Εγώ και ο Ρικάρντο θέλαμε να φορέσουμε τη φανέλα της Σενεγάλης. Έτσι το ήθελε και ο θείος μας, που δυστυχώς δεν θα είναι παρών για να παρακολουθήσει την πρώτη μου φορά. Ήταν όνειρό του να μας δει να παίζουμε με την Εθνική ομάδα. Θα συνέβαινε είτε με εμένα, είτε με τον Ρικάρντο”, είπε ο Ζακ Φατί, που ως… Γάλλος ήταν αρχηγός της ομάδας των Ελπίδων που το 2001 κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα! Επέλεξε, όμως, όπως και ο παίκτης του Άρη να αγωνιστούν με την Εθνική Σενεγάλης σε ανδρικό επίπεδο.

Ο θείος των Φατί, Ρενέ Σάντσεζ πέθανε το 2008. Ήταν αυτός που έβαλε τον Ζακ και τον Ρικάρντο στο ποδόσφαιρο, βοηθώντας τα ανήψια του να μάθουν τα μυστικά της “στρογγυλής θεάς” στην ακαδημία του Ρεμπές στη Σενεγάλη υπό την εποπτεία του Τόνι Σίλβα (τερματοφύλακας Σενεγάλης στο Μουντιάλ του 2002).

Η Σενεγάλη συμμετέχει στον Α’ όμιλο της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Γκαμπόν και της Ισημερινής Γουϊνέας, με αντιπάλους την Ισημερινή Γουϊνέα, τη Ζάμπια και τη Λιβύη. Γνωστοί παίκτες της Σενεγάλης είναι ο πρώην “πράσινος” Νταμ Εντόι και οι Ντεμπά Μπα (Νιουκασλ), Παπίς Σισέ (Φράιμπουργκ) και Μουσά Σο (Λιλ).

Ο Ρίκι Φατί δεν κλήθηκε σε αυτήν την Εθνική, όμως έχει δηλώσει πως θα παίξει μόνο με τη φανέλα της Σενεγάλης και όχι με τη Γαλλία!

To Top