O Mποροβήλος κόβει τον… “βήχα” της ΑΕΚ

Ο Γιώργος Μποροβήλος μίλησε για το σενάριο που ακούστηκε περί αναδιάρθρωσης του πρωταθλήματος ώστε να σωθεί ΑΕΚ και ξεκαθάρισε ότι βάσει κανονισμού δεν γίνεται να μείνει η Ένωση στη Σούπερ Λιγκ, ακόμα κι αν γίνει αναδιάρθρωση.

Γράψε GALIS και στείλε στο 54911 για να βρεθείς στην γιορτή του Νίκου Γκάλη

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ μίλησε στον Sentra FM, τόνισε ότι δεν πρέπει να δίνονται στον κόσμο φρούδες ελπίδες, ενώ αναφέρθηκε και στο μπαράζ Παναθηναϊκού-Ξάνθης.

Αναλυτικά:

Για το αν τίθεται θέμα νέας αναδιάρθρωσης της Super League σε 20 ομάδες: «Επειδή μας ακούει κόσμος που αγαπά και λατρεύει ομάδες που αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα και προβλήματα με υποβιβασμό και δεν πρέπει να τους δίνουμε φρούδες ελπίδες, να πούμε όπως πρέπει τα πράγματα.

“Βέβαια, στην Ελλάδα είμαστε και κάνουμε το κρέας ψάρι και τα χόρτα κρέας. Όταν λέμε αναδιάρθρωση και αύξηση ομάδων σε οποιαδήποτε κατηγορία, η αύξηση δεν μπορεί να γίνει με ομάδες που ήταν ήδη στην κατηγορία. Και να πάμε σε 20-25, οι ομάδες που θα συμπληρώσουν, θα πρέπει να προέρχονται από την κατώτερη κατηγορία. Ετσι είναι ο κανονισμός. Από εκεί και πέρα θα μιλάμε για πράγματα έξω από σαφείς κανονισμούς. Επιπλέον, μια αύξηση δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο από τη μεθεπόμενη περίοδο. Επειδή ακουμπάμε θέμα ευαίσθητων ανθρώπων, που είναι πληγωμένοι, ξεκαθαρίζω ότι δεν είναι επιθυμία μου αυτό που λέω, δεν το βγάζω με χαρά, δίνω μια πληροφορία ώστε να μη τους δίνουμε χαρά και μετά να έρθει μεγαλύτερος πόνος. Αν αυτά ισοπεδωθούν και γίνει κάτι άλλο, αυτό είναι άλλο θέμα. Ο κανονισμός είναι ξεκάθαρος, δεν μπορεί σε περίπτωση αύξησης να συμπληρωθούν οι ομάδες από την ίδια κατηγορία. Γι αυτό πριν 2 χρόνια, στην αύξηση που έγινε, ανέβηκαν η Λιβαδειά και η Δράμα, που ανέβηκαν τον Νοέμβριο”.

Για το μπαράζ  Παναθηναϊκού – Ξάνθης για την 6η θέση, σε περίπτωση μη αδειοδότησης ομάδας των πλέι οφ:

«Σε περίπτωση που δεν αδειοδοτηθεί ομάδα των πλέι οφ, όπως πέρυσι έγινε με την ΑΕΚ και μπήκε η ομάδα μου, πρέπει να υπάρχει ομάδα για αντικατάσταση. Ετσι επιβάλλεται να γίνει μπαράζ Ξάνθης με Παναθηναϊκό και είμαστε σε διαδικασία να οριστεί, ώστε οι παίκτες να φύγουν όποτε επιθυμούν αλλά και να υπάρξει κατάταξη, ώστε σε περίπτωση που χρειαστεί μία ομάδα να υπάρχει για αντικατάσταση».

Για την ημερομηνία και τον τόπο διεξαγωγής του μπαράζ:

«Υπάρχει μια διάσταση απόψεων για την ημερομηνία μεταξύ των ομάδων, προσπαθεί ο πρόεδρος, ο κ. Μώραλης να συγκεράσει και να βρει τη χρυσή τομή. Εκτιμώ ότι ίσως το Σαββατοκύριακο να έχει οριστεί ο αγώνας».

Για το ότι ο Παναθηναϊκός δεν θέλει νησί και έχει προτείνει τη Λάρισα και το «AEL FC ARENA»: «Πράγματι υπάρχει διάσταση στο θέμα, πιστεύω θα βρεθεί η χρυσή τομή. Στη Λάρισα υπάρχει ένα πάρα πολύ καλό γήπεδο, το ακούω πολύ καλά ω λύση, είναι σε μέση απόσταση, είναι ένα γήπεδο που μπορεί να φιλοξενήσει πολύ κόσμο και να είναι γεμάτο και από φιλάθλους και των 2 ομάδων . Είναι καλή λύση, αλλά το χειρίζεται προσωπικά ο κ. Μώραλης».

Για το αν συμφωνεί με την απόφαση του Τριτσώνη για διακοπή του αγώνα ΑΕΚ – Πανθρακικός:

«Δεν ήμουν στο γήπεδο για να ξέρω την εικόνα που υπήρχε, από τις εφημερίδες, από εικόνες αποσπασματικά δεν μπορεί να βγάλει άποψη. Δε θα ήθελα να πάρω θέση για θέμα που καταδικάζει μια ομάδα. Δεν ξέρω πόσο ενήργησε σωστά ο διαιτητής, δεν ήμουν στο γήπεδο, δεν έχω πλήρη εικόνα και έτσι δεν μπορώ και δε θέλω να πάρω θέση.

Η διακοπή του αγώνα είναι η εσχάτη των ποινών, έχει και αφαίρεση βαθμών, είναι καταστροφή. Είναι η έσχατη λύση, δεν ξέρω αν συνεκτιμήθηκαν τα πράγματα σε τέτοιο βαθμό. Δεν ξέρω, είναι μεγάλη απόφαση, πρέπει να ξέρει κάποιος τα γεγονότα, δεν ξέρω τα θέματα».

Για το αν θέλει να σχολιάσει το αίτημα του ΠΑΟΚ για έλεγχο ντόπινγκ στους ημιτελικούς:

«Δεν θα ήθελα να ασχοληθώ με την τακτική και τις κινήσεις άλλης ομάδας, τις οποίες σεβόμαστε. Ομως πρώτος ο Αστέρας κατέθεσε εγγράφως σε ΕΠΟ και Super League αίτημα ζητώντας στα σημαντικά παιχνίδια όπως των πλέι οφ και τα ημιτελικά, να υπάρχει έλεγχος ντόπινγκ. Επιθυμούμε έλεγχο ντόπινγκ και το καταθέσαμε εγγράφως, άσχετα αν τα ΜΜΕ δεν το πρόβαλαν. Επί της ουσίας ο κ. Σαββίδης συμφώνησε με μας. Ο ΠΑΟΚ ήρθε δεύτερος, αλλά το χαιρετίζουμε. Εμείς στους τελευταίους μας αγώνες είχαμε σε όλους έλεγχο ντόπινγκ».

To Top