Επιστολή Ρωσίας σε FIFA και UEFA: «Δεν καταλαβαίνουμε ούτε αποδεχόμαστε την απόφαση αποκλεισμού»

Προσωπικότητες του ποδοσφαίρου της Ρωσίας, πρώην παίκτες και προπονητές, έστειλαν επιστολή στους προέδρους της FIFA και UEFA, Τζάνι Ινφαντίνο και Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Αυτή στάλθηκε σε μια προσπάθεια να τους πείσουν ώστε να επανεξετάσουν την απόφαση αποκλεισμού των ρωσικών εθνικών ομάδων και συλλόγων από τις διεθνείς διοργανώσεις, εξαιτίας της εισβολής στην Ουκρανία.

«Δεν καταλαβαίνουμε ούτε αποδεχόμαστε αυτή την απόφαση. Η αποστολή του ποδοσφαίρου είναι να ενώσει όλους τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, όντας ένα δημοφιλές, δημοκρατικό παιχνίδι απαλλαγμένο από κάθε μορφής διάκριση. Δεν είναι όμως αυτή η απόφαση της FIFA και της UEFA κατά των Ρώσων ένα ιδιαίτερα κραυγαλέο παράδειγμα διακρίσεων; Παίκτες όλων των ηλικιών, συλλόγων και εθνικών, αγόρια και κορίτσια, οπαδοί, υπάλληλοι αθλητικών οργανώσεων, όλοι θα επηρεαστούν από αυτή την απόφαση», αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή, την οποία υπογράφει, ανάμεσα σε άλλους και ο Ντμίτρι Αλενίσεφ, όπως σημειώνει η πορτογαλικά εφημερίδα «A Bola».

Στη συνέχεια, προειδοποιώντας για τις «απρόβλεπτες συνέπειες» αυτής της απόφασης, η επισημαίνει επίσης το μέλλον των σημερινών αθλητών, τονίζοντας ότι ο αποκλεισμός της Ρωσίας από διεθνείς αγώνες, δεν βοηθά στην επίλυση των γεωπολιτικών ζητημάτων στα οποία βασίζεται αυτή η απόφαση.

«Η Ρωσία ήταν πάντα ένας έμπιστος συνεργάτης της FIFA και της UEFA. Το 2018 πραγματοποιήσαμε το καλύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο όλων των εποχών, σύμφωνα με τον κ. Ινφαντίνο. Η Ρωσία υποστηρίζει πάντα τα κύρια έργα και πρωτοβουλίες που παρουσιάζονται από τη FIFA και την UEFA. Υπενθυμίζουμε ότι η FIFA και η UEFA πρέπει να προστατεύσουν τα συμφέροντα της ποδοσφαιρικής κοινότητας και τους ζητάμε να ανακαλέσουν μια μεροληπτική και επικίνδυνη απόφαση όσον αφορά τις επιπτώσεις της στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο».

To Top