ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Έτσι μπαίνεις στο κόλπο και ενός τίτλου

Φέτος μπορεί στο «στρατόπεδο» του Άρη να έγινε υπέρβαση –σε ότι αφορά το οικονομικό κομμάτι- με αρκετούς ταλαντούχους και «πιπεράτους» παίκτες ωστόσο η ομάδα για ακόμα μία χρονιά δεν κατάφερε να κερδίσει κάποιον τίτλο. Παρόλα αυτά ο Θόδωρος Καρυπίδης δεν έμεινε άπραγος. Έκανε εκ νέου την υπέρβαση με την απόκτηση του  Χερμάν Μπούργος για την θέση του προπονητή.

Ο 53χρονος είναι ένας κόουτς έμπειρος με παραστάσεις σε κορυφαία πρωταθλήματα και κορυφαίες ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Διετέλεσε για σειρά ετών βοηθός του Τσόλο Σιμεόνε στην Ατλέτικο Μαδρίτης και για αρκετούς θεωρείται ως ένας από τους κύριους λόγους που οι «Ροχιμπλάνκος» είχαν όλες αυτές τις επιτυχίες τα τελευταία χρόνια.  Στο πρόσωπο του Αργεντίνου τεχνικού ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ βλέπει κυρίως έναν προπονητή με όραμα που μπορεί να ανεβάσει την ομάδα άμεσα.

Τα πρώτα αποτελέσματα του κόουτς στον πάγκο του Άρη είναι άκρως ενθαρρυντικά. Μετράει συνολικά τρεις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα σε σύνολο πέντε αναμετρήσεων. Σε ότι αφορά το σύστημα που ο Αργεντίνος τεχνικός αρέσκεται αυτό είναι το 3-4-3 το οποίο ωστόσο δεν έχει χρησιμοποιήσει αρκετά στην ομάδα καθώς δεν θέλει να μπερδέψει τους παίκτες που όλη την χρονιά έπαιζαν το 4-2-3-1 του Μάντζιου. Δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στις στημένες φάσεις, κάτι που βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο. Επίσης, έχει δουλέψει αρκετά με τους τερματοφύλακες. Ο Κουέστα είναι ανεβασμένος έχοντας αποκτήσει «τσαμπουκά», κάτι που του έλειπε όσο βρίσκεται στους «κιτρινόμαυρους».

Το παιχνίδι του Άρη πλέον βασίζεται στο διαρκές πρέσινγκ, με τον Καμαρά να «τρυπώνει» συνεχώς ανάμεσα στα δύο αντίπαλα στόπερ και την αμυντική γραμμή να ανεβαίνει κοντά στο κέντρο του γηπέδου. Επιπρόσθετα, Σούντγκρεν και Γκάνεα παίρνουν πρωτοβουλίες από τα άκρα ενώ πολλές φορές γίνονται φουλ μπακ έτσι ώστε να δημιουργείται υπεραριθμία στα αντίπαλα καρέ. Ο Εντιαγέ έχει έναν πιο ελεύθερο ρόλο πίσω από τον προωθημένο Καμαρά ενώ Μπράμπετς-Φαμπιάνο προσφέρουν μία ασφάλεια στα στόπερ που είχαμε να δούμε σαν Αρειανοί από εποχές Ρονάλντο Γκιάρο.

Σίγουρα η ομάδα θα χρειαστεί ενίσχυση το καλοκαίρι. Αρκετοί παίκτες είναι μεγάλης ηλικίας (Ματίγια, Γκάμα, Μπεναλουάν, Δεληζήσης) ενώ επίσης πρέπει να καλυφθούν τα κενά που υπήρξαν μέσα στη χρονιά τόσο στην θέση του φορ όσο και στην θέση των μπακ. Στο πίσω μέρος του μυαλού του Μπούργος σίγουρα βρίσκεται η σκέψη να χρησιμοποιήσει από την νέα χρονιά τον Καμαρά σε έναν πιο ελεύθερο ρόλο, ίσως και σε αυτόν πίσω από τον φορ. Πάνω από όλα ωστόσο χρειάζεται υπομονή και προσπάθεια για να επιστρέψει ο Άρης στους τίτλους μετά από σχεδόν 52 χρόνια. Ο Θόδωρος Καρυπίδης μοιάζει έτοιμος για όλα θέλοντας διακαώς να δώσει χαρά στους φιλάθλους του Άρη. Ανοδικά βήματα έχουν γίνει, τα καλύτερα έρχονται…

 

Δραγούμης Παπάζογλου

To Top