ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Basket League: Νέο ΔΣ σήμερα με ψηφοφορία για τα κριτήρια συμμετοχής – Παρών ο Παπαγεωργίου, ποιες οι θέσεις του Άρη

Νέο διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ θα γίνει σήμερα το μεσημέρι (13.00) στην Αθήνα, όπου οι εκπρόσωποι των 14 ομάδων θα ψηφίσουν τα κριτήρια συμμετοχής στην Basket League της νέας σεζόν.

Συγκεκριμένες γηπεδικές εγκαταστάσεις (χωρητικότητα 1.200+ ατόμων), κατώτατο συνολικό μπάτζετ 800.00 ευρώ (παίκτες, προπονητές, εφορίες, ταξίδια, ιατρική περίθαλψη κλπ), κατάθεση εγγυητικής επιταγής 200.000 ευρώ (αντί 60.000 που ήταν μέχρι τώρα), να περάσουν οι παρατηρητές διαιτησίας από την ΕΟΚ στον ΕΣΑΚΕ και οικονομική συνέπεια των ομάδων είναι τα κυριότερα ζητήματα που θα συζητηθούν και θα ψηφιστούν.

Τον Άρη, ο οποίος είναι αρχικά σύμφωνος με τις παραπάνω θέσεις, θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρος της ΚΑΕ και γενικός γραμματέας του ΕΣΑΚΕ, Χάρης Παπαγεωργίου, σε αντίθεση με το ΔΣ της προηγούμενης εβδομάδας όπου συμμετείχαν και οι Λευτέρης Αρβανίτης (αντιπρόεδρος της ΚΑΕ) και Δημήτρης Οικονόμου (μέλος του ΔΣ της ΚΑΕ).

Υπενθυμίζεται πως στις 21/5, οι 14 ομάδες της Basket League συζήτησαν το παρόν και μέλλον της λίγκας. Στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, αποφασίστηκε να αναδειχθεί πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός και να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα, ήτοι οι Άρης και ΠΑΟΚ που ήταν στις δύο τελευταίες θέσει

Ακόμα αναφέρθηκε πως όποια ομάδα δηλώσει αδυναμία συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα, τότε δεν θα αντικατασταθεί. Αυτό σημαίνει πως μπορεί να έχουμε 16 ομάδες την σεζόν 2020/21, όμως κάθε αποχώρηση θα μειώνει και τον συνολικό αριθμό, χωρίς να αναζητείται αντικαταστάτρια ομάδα.

To Top