Free agent ο Μάικ Τζέιμς, του είπε «αντίο» κι επίσημα η Μονακό

Ήταν εδώ και αρκετές ημέρες γνωστό ότι οι δρόμοι του Μάικ Τζέιμς και της Μονακό θα χωρίσουν. Η «RocaTeam» ανέβηκε στα υψηλότερα σκαλοπάτια του γαλλικού μπάσκετ, αλλά οικονομικά πάει από το κακό στο χειρότερο και αποχαιρετάει το κορυφαίο επίπεδο της Ευρώπης. Όλοι οι πρωτοκλασάτοι παίκτες της θα αποχωρήσουν από το Πριγκιπάτο και ο Αμερικανός πρώτος σκόρερ στην ιστορία της EuroLeague, είναι σαφώς ένας από αυτούς που θα αναζητήσουν νέα επαγγελματική στέγη.

Ο ίδιος, είχε πει «αντίο» μέσω διαδικτύου στην ομάδα από το Μόντε Κάρλο. Με τη σειρά της, η Μονακό ανταπέδωσε και τον ευχαρίστησε για την προσφορά, την αφοσίωση και τον επαγγελματισμό του. Δεν υπάρχει τίποτα πια που να συνδέει τον Τζέιμς με το κλαμπ. Είναι κι επίσημα free agent!

Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα της Μονακό στον Μάικ Τζέιμς:

«Πέντε σεζόν. Ένα ανεξίτηλο αποτύπωμα. Η ιστορία της Roca Team δεν θα γραφτεί ποτέ χωρίς τον Μάικ Τζέιμς.

Υπάρχουν παίκτες που κερδίζουν αγώνες και υπάρχουν και εκείνοι που αλλάζουν την ιστορία ενός συλλόγου. Για πέντε σεζόν, ο Μάικ Τζέιμς ξεπέρασε τα όρια, ξεσήκωσε το “Gaston Médecin” και οδήγησε τη Roca Team σε κορυφές που ο σύλλογος δεν είχε γνωρίσει ποτέ, μαζί με ένα σύνολο που έγινε ξεχωριστό χάρη στην ταυτότητά του. Ένα σπάνιο ταλέντο, ένας μοναδικός χαρακτήρας και μια φιλοδοξία χωρίς όρια. Χάρη σε αυτά ζήσαμε τίτλους, ρεκόρ, έντονες συγκινήσεις και αξέχαστες ευρωπαϊκές βραδιές.

Τρεις τίτλοι πρωταθλητή Γαλλίας, κατάκτηση του Leaders Cup, του Κυπέλλου Γαλλίας, συμμετοχή σε έναν τελικό EuroLeague, δύο παρουσίες σε Final Four, βραβείο MVP της EuroLeague και πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στη διοργάνωση. Μαζί γράψαμε τις ομορφότερες σελίδες της ιστορίας της AS Monaco Basket, αλλά και της καριέρας του Μάικ Τζέιμς.

Σε ευχαριστούμε για τα συναισθήματα. Σε ευχαριστούμε για τις στιγμές που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη μας. Σε ευχαριστούμε που συνέβαλες στην ανάπτυξη του συλλόγου μας. Σου ευχόμαστε ό,τι καλύτερο για τη συνέχεια της καριέρας σου».

To Top