ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H (νέα) μεγάλη εκδρομή του ελληνικού κλαμπ της Ντόρτμουντ (photos)

Την προηγούμενη Τρίτη όλη η Ευρώπη παρακολούθησε ένα από τα πιο εντυπωσιακά παιχνίδια αυτής της εβδομάδας στο Champions League, το οποίο δεν ήταν άλλο από την σπουδαία ανατροπή της Μπορούσια Ντόρτμουντ στον αγώνα με την Ίντερ.

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Η μεγάλη αυτή βραδιά, λοιπόν, συνδυάστηκε με μια επική εκδρομή από το ελληνικό κλαμπ φίλων της Borussia Dortmund.

Μόλις μια μέρα μετά την ολοκλήρωση της κλήρωσης των ομίλων του Champions League, το Borussia Dortmund Hellenic Supporters Club ανακοίνωσε στα μέλη του τη διεξαγωγή οργανωμένης εκδρομής για τον αγώνα των «κιτρινόμαυρων» κόντρα στην Inter.

Το πλαφόν ήταν αρχικά οι 25 θέσεις. Ωστόσο, η ζήτηση ήταν τεράστια και μετά από μεγάλες προσπάθειες το κλαμπ εξασφάλισε 30 εισιτήρια. Αριθμός σχεδόν… σουρεαλιστικός αν συνυπολογίσει κάποιος ότι όλα τα ματς της Borussia είναι sold-out, το ότι δεν βγαίνουν εισιτήρια σε ελεύθερη διάθεση, αλλά και τη σημασία ενός τέτοιου ευρωπαϊκού αγώνα.

Οι θέσεις της εκδρομής εξαντλήθηκαν γρήγορα και η 5η Νοεμβρίου έφτασε σχεδόν εξίσου γρήγορα. Η ώρα των πτήσεων είχε έρθει…

Με ισχυρή εκπροσώπηση από τη… διοικητική πρωτεύουσα του κλαμπ, τη Θεσσαλονίκη (13 μέλη), αλλά όχι μόνο από αυτήν. Φίλοι της Borussia από την Αθήνα, τα Γιάννενα, τη Κομοτηνή, έδωσαν επίσης το παρόν. Δυναμική ήταν και η συμμετοχή από την Κύπρο με 9 (!) μέλη από τα 30 συνολικά της εκδρομής. Άλλωστε στη Μεγαλόνησο το κλαμπ διαθέτει ισχυρή βάση μελών. Ταξίδεψαν επίσης Έλληνες από την Αγγλία και την Ολλανδία.

Το ραντεβού των μελών του ελληνικού κλαμπ φίλων της Borussia Dortmund είχε τεθεί τρεις ώρες πριν από τη σέντρα στο κέντρο της πόλης στα κλασικά σκαλάκια απέναντι από τον κεντρικό σταθμό τρένων. Παραδίπλα βρίσκεται το μουσείο ιστορίας γερμανικού ποδοσφαίρου. Εκεί, στα σκαλάκια βγήκαν και οι πιο «δυνατές» φωτογραφίες της εκδρομής. Σε αυτές κάνει την πρωταρχική του εμφάνιση και το νέο τρομερό πανό του κλαμπ.

Λίγη ώρα αργότερα στο επιβλητικό Westfalenstadion μερικές ακόμη φωτογραφίες με το νέο πανό και φόντο τη θρυλική Südtribüne. Πόσο, μάλιστα, όταν εκεί λάμβαναν χώρα οι τελικές προετοιμασίες για το κορεό των Desperados, ενός εκ των μεγαλύτερων συνδέσμων της Borussia, που γιόρταζε τα 20 χρόνια από την ίδρυσή του. Τα όσα επακολούθησαν από τη σέντρα του αγώνα και μετά είναι γνωστά σε όλους. Ένα κακό πρώτο ημίχρονο, ένα φαντασμαγορικό δεύτερο και μια επική ανατροπή κόντρα στην Inter. Πάθος από την κερκίδα για 90 λεπτά. Εικόνες που τα μέλη του ελληνικού κλαμπ φίλων της Dortmund θα θυμούνται για μια ζωή.

Η επόμενη μέρα βρήκε τα μέλη του κλαμπ, που αλλού; Ξανά στο Westfalenstadion. Αυτή τη φορά για μια ξενάγηση στα άδυτα του κορυφαίου ποδοσφαιρικού ναού της Ευρώπης. Κρυφές ματιές σε χώρους που δεν έχει πρόσβαση ένας επισκέπτης σ’ έναν αγώνα. Όπως τα κρατητήρια του γηπέδου, όπου μαζεύονται οι ταραξίες προσωρινά (ή και λίγο πιο μόνιμα!). Η αίθουσα Τύπου, τα αποδυτήρια, το τούνελ από το οποίο μπαίνουν οι ομάδες στον αγωνιστικό χώρο, οι πάγκοι, μια μυρωδιά από το ιερό χορτάρι του Westfalenstadion. Όλα αυτά κομμάτια μιας ξεχωριστής εμπειρίας.

Η εκδρομή ολοκληρώθηκε την Πέμπτη. Μια εκδρομή που δεν αποτέλεσε απλά μια επίσκεψη σε έναν αγώνα Champions League. Αλλά μια αφορμή να γεννηθούν νέες φιλίες μεταξύ ανθρώπων που έχουν δύο κοινά. Την αγάπη για το ποδόσφαιρο και τη λατρεία για την Borussia Dortmund.

Δύο μέρες που γέμισαν με εικόνες, τις οποίες τα 30 μέλη του κλαμπ θα θυμούνται για πολλά-πολλά χρόνια. Παράλληλα, ήταν μια εκδρομή που έγραψε ιστορία, καθώς αποτέλεσε την πολυπληθέστερη εκδρομή του κλαμπ σε ματς της Borussia και σίγουρα μια από τις μεγαλύτερες εκδρομές ελληνικού κλαμπ φίλων ξένης ομάδας σε αγώνα Champions League.

Θέλεις και εσύ να ζήσεις μια αντίστοιχη εμπειρία; Γίνε μέλος στο Borussia Dortmund Hellenic Supporters Club!

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ BORUSSIA DORTMUND HELLENIC SUPPORTERS CLUB

Το Borussia Dortmund Hellenic Supporters Club αποτελεί το μοναδικό επίσημα αναγνωρισμένο κλαμπ φίλων της Dortmund στην Ελλάδα, αριθμώντας μέλη σε όλη την επικράτεια, αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Το κλαμπ έχει ξεπεράσει τα 5 χρόνια ζωής και αποτελεί τον πυρήνα συσπείρωσης των φίλων της Dortmund στη χώρα μας, ανεξάρτητα από την οπαδική τους προτίμηση στην Ελλάδα. Αριθμεί περισσότερα από 250 μέλη στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Γερμανία, αλλά και σε άλλες χώρες όπου υπάρχουν Έλληνες και Κύπριοι φίλοι της Borussia.  Περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητες του Borussia Dortmund Hellenic Supporters Club μπορεί να βρει κανείς στο facebook.com/bvb09hellas και στο site www.dortmund.gr, είτε επικοινωνώντας με το κλαμπ μέσω email στο [email protected]

To Top