ΑΠΟΨΕΙΣ

Let the show begin! O Άρης έκανε σούπερ εκκίνηση στο μαραθώνιο και κάνει “ταμείο”

Το πρώτο επίσημο σφύριγμα της νέας σεζόν βρήκε τον ΑΡΗ να «ποδοπατά» την αντίπαλο του στην ευρωπαϊκή διοργάνωση, με σκορ 5-1. Αποτέλεσμα κάτι περισσότερο από το κοινότυπο, «πρόκρισης».

Ένα παραγωγικό ενενηντάλεπτο , γεμάτο συμπεράσματα για την περίοδο που διανύουμε. Φάνηκε σε πιο στάδιο βρίσκεται η ομάδα, πόσο καταπονημένη είναι από την προετοιμασία που βρίσκεται σε εξέλιξη, πόσο επηρεασμένοι είναι οι παίκτες απ’ αυτή την διαδικασία.  Οι Λευκορώσοι ήταν ένας καλός σάκος του μποξ για να δοκιμάσει ο ΑΡΗΣ την δύναμη του , τη νοοτροπία του, τους αυτοματισμούς του, να δείξει την πρόοδο που θέλει ο προπονητής και το επιτελείο.

–  Η Γκόμελ είναι μία κακή ομάδα. Τα συμπεράσματα που βγαίνουν αφορούν μόνο το κομμάτι που ο ΑΡΗΣ επιδίωξε να «τρέξει» με το ρυθμό του, να δημιουργήσει , να αμυνθεί, να κυκλοφορήσει τη μπάλα, να βρει κενούς χώρους, να απειλήσει οργανωμένα. Η όποια κριτική με σύγκριση την αντίπαλη χάνεται στην διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων. Ένα βασικό χαρακτηριστικό του ΑΡΗ , ήταν η απόλυτη ψυχραιμία όλων μετά το τέρμα που δέχτηκε ο Κουέστα , από κόντρες μέσα στην περιοχή. Αμέσως άρχισε η οργανωμένη αντεπίθεση και με συνοπτικές διαδικασίες βγήκε η φάση για να κερδίσει ο Πάλμας το πέναλτι. Χρειάστηκαν μόνο τρία λεπτά για να ισοφαρίσει η ομάδα και να πάρει τα ηνία του αγώνα. Χτίζεται αυτοπεποίθηση στις προπονήσεις και νοοτροπία νικητή. Αυτό είναι το θετικό για την ομαδική ανάταση που σίγουρα χρειάζεται κάθε ομάδα.

– Υπήρξαν και αρνητικά σ’ αυτό το πάρτυ. Φάσεις και κινήσεις που θέλουν δουλειά. Οι αποστάσεις παικτών και γραμμών χάθηκαν πολλές φορές μέσα στο παιχνίδι. Αυτό έκανε μία υποσχόμενη φάση να καταλήγει σε χάσιμο της μπάλας ή κακή επιλογή πάσας γιατί δεν υπήρχε προφανής λύση. Τα άκρα δούλεψαν στο ρελαντί παρότι , ειδικά ο Πίρσμαν ξεκίνησε ορεξάτος. Ο Καμάτσο με τον Ιτούρμπε , χρίστηκαν σκόρερ αλλά αμυντικά άφησαν κενά με αποτέλεσμα να υπάρχουν φάσεις με υπεραριθμία των αντιπάλων στα πλάγια. Επιθετικά ο Καμάτσο έκανε την διαγώνια κίνηση προς την περιοχή , πήρε τη μπάλα το κατάλληλο σημείο και σκόραρε. Αυτή ήταν φάση «δουλεμένη στην προπόνηση» που λέμε συχνά εμείς οι φίλαθλοι. Ο Ιτούρμπε είναι περισσότερο προπονημένος, έγινε πιο ομαδικός, έδωσε μήνυμα βελτίωσης για την φετινή χρονιά.

-Αμυντικά υπάρχουν ζητήματα. Η Γκόμελ ερχόταν πάρα πολύ εύκολα στην περιοχή. Δημιουργούσε φάσεις , άσχετα που η ποιότητα της δεν ήταν αυτή που θα τις εκμεταλλευόντουσαν. Μπορεί ο Φαμπιάνο με τον Μπράμπετς να είναι απροσπέλαστοι , αυτό δε σημαίνει ότι οι επιθέσεις των αντιπάλων θα σταματάνε πάνω τους. Η λειτουργία κέντρου με άμυνα δεν ήταν καλή. Η ένταση της πίεσης ήταν σε χαμηλά επίπεδα, το πάθος για τις διεκδικήσεις ήταν κατώτερο του αναμενομένου, αφέθηκαν χώροι κενοί χωρίς να υπάρχει η κάλυψη που χρειαζόταν σε κάθε τέτοια φάση. Δημιουργικά έχει ακόμη δουλειά ο Μπούργος για να ξεδιπλώνεται εύκολα ο ΑΡΗΣ.

– Ο Γκρέι με τον Πάλμας ήταν μακράν οι καλύτεροι στον αγώνα. Ο ένας αποτελούσε κίνδυνο-θάνατο σε κάθε πάσα προς την περιοχή ενώ ο δεύτερος έκανε ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι ως επιθετικός. Σκόραραν και οι δύο, πίεσαν, δυσκόλεψαν την ανάπτυξη των αντιπάλων, κυνήγησαν «χαμένες» φάσεις, έτσι μπήκε το πέμπτο τέρμα, έδειξαν ότι μπορούν να είναι αξιόπιστοι σ’ αυτό που αναζητούσε ο ΑΡΗΣ. Δύο φορ με καλά τεχνικά χαρακτηριστικά, δύναμη, ταχύτητα ώστε να τους «νιώθει» η κάθε άμυνα.

-Το σκορ μας δίνει τη δυνατότητα να χαμογελάμε γιατί θα βρισκόμαστε στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης. Είναι βήμα που δεν είχε γίνει μέχρι τώρα. Ευπρόσδεκτο παρότι το είχαμε δεδομένο. Κανένας δεν στεναχωριέται όταν η ομάδα του κερδίζει με σκορ πέντε τερμάτων υπέρ έναντι ενός κατά. Ταυτόχρονα , μέσα από την χαρά, αναμένουμε την πρόοδο που θα έχει η ομάδα, διορθώνοντας τα λάθη του παιχνιδιού, γιατί η ευρωπαϊκή συμμετοχή δεν πρέπει να τελειώσει με την πρόκριση αυτή. Κάθε επόμενη φάση θα φέρνει δυσκολότερους αντιπάλους, κανέναν φόβητρο για τον φετινό ΑΡΗ, με περισσότερες απαιτήσεις μέσα στο γήπεδο. Εκεί η ομάδα υποχρεούται να είναι περισσότερο έτοιμη , κατασταλαγμένη για τον τρόπο παιχνιδιού, με παίκτες  πιο απελευθερωμένους, με «λυμένα» τα πόδια , ώστε να μας χαρίσουν νέες επιτυχίες.

– Περάσαμε ωραία μετά από τη νίκη στο «Κλ. Βικελίδης» , πάμε στο δεύτερο παιχνίδι για να σφραγιστεί η πρόκριση και ετοιμαζόμαστε για τον επόμενο γύρο , με πίστη για τις δυνατότητες του ΑΡΗ.   

To Top