ΚΑΕ Άρης: “Αίτημα μας είναι η συνέχιση του αγώνα με το κόσμο, γιατί είναι άδικη η διακοπή!”

Η ΚΑΕ Άρης δίνει σε λίγη ώρα συνέντευξη Τύπου στο Αλεξάνδρειο με κεντρικό θέμα την απόφαση του διαιτητή Αναστόπουλου για διακοπή του αγώνα του Σαββάτου. Το PRESSARIS βρίσκεται στην αίθουσα Τύπου “Ηλίας Ζυγούρης” και θα σας μεταφέρει όλα όσα ειπωθούν από τη διοίκηση του μπασκετικού Άρη. Μείνετε συντονισμένοι!

Ξεκίνησε η συνέντευξη Τύπου. Τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Λευτέρης Αρβανίτης: “Θέλουμε να εκθέσουμε τις θέσεις μας απέναντι σε ένα σημαντικό δικαστήριο στον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ για τη διακοπή του αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Μια ομάδα που εδώ και δύο χρόνια παλεύει με νύχια και με δόντια να ξεκαθαρίσει όλο αυτό το χρέος, το χάος, το αίσχος που είχε δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια και τα έχει καταφέρει με αξιοπρέπεια, με τιμιότητα, με καθαρότητα, με τους παίκτες να δίνουν ότι καλύτερο έχουν, με διοίκηση που παλεύει μέρα νύχτα. Μια ομάδα που κρατάει ψηλά τη σημαία ενός πολύπαθου συλλόγου, που έχει κάνει περήφανους όλους τους Έλληνες, που έκανε τουρνούα τεράστιο μέσα στη φτώχεια της. Μπήκαμε στο άρθρο 99, με ιδρώτα και αίμα πληρώνουμε τα χρέη μας. Αυτή η ομάδα είχε τέτοια αντιμετώπιση σε ένα Άρης – ΠΑΟΚ, πρώτοι σε εισιτήρια διαρκείας, δεύτεροι πέρσι σε εισιτήρια πόρτας… Αυτό δείχνει ότι ο κόσμος του μπάσκετ ή δεν καταλαβαίνει ή δεν σέβεται ή δεν θέλει να καταλάβει, ότι αυτή η ομάδα ότι κι αν της κάνουν, ποτέ δεν πρόκειται να παραδοθεί. Θα δίνει πάντα τη μάχη της, ειδικά αν έχει δίκιο όπως τώρα”.

Για τα χαρτάκια και τις κορδέλες είπε: “Ήταν ένα ατυχές γεγονός, μια κορδέλα που δεν άνοιξε, τραυμάτισε ελαφρά τον πρώτο διαιτητή του αγώνα. Γενικά από την αρχή ίχαμε ένα θέμα με τον συγκεκριμένο. Το πρώτο που μου είπε ήταν “πρόσεχε θα εκκενώσω το γήπεδο”. Ούτε εσκεμμένο ήταν, ούτε είχε στόχο τον διαιτητή. Μια άτυχη στιγμή ήταν και ο συγκεκριμένος την εκμεταλλεύτηκε και έκανε την πρώτη διακοπή. Του ζήτησα συγνώμη, του εξήγησα. Μου ζήτησε να δεσμευτώ και να βγω εγώ στον κόσμο να μιλήσω, ότι θα εκκένωνε το γήπεδο. Ο κόσμος επί 20 λεπτά ήταν άψογος, το είδε όλη η Ελλάδα. Δεν έγινε τίποτα. Και ξαφνικά 42’’ πριν το τέλος χωρίς κανέναν λόγο διακόπτει το ματς και πάει στα αποδυτήρια. Είδαμε όλοι καρέ – καρέ ότι δεν έχει πέσει κανένα αντικείμενο. Αυτό που διαπιστώσαμε μετά είναι ότι πιθανότατα θα έπεσε νερό πάνω του… Γι’ αυτό ζήτησε την εκκένωση του γηπέδου. Του είπαμε ότι είναι δύσκολο να γίνει αυτό, γιατί υπήρχαν 6.000 κόσμος και συνέβαιναν πολλά γεγονότα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Γνωρίζαμε ότι ήταν έτοιμος να διακόψει το ματς με πολύ μεγάλες προσπάθειες η διοίκηση προσπάθησε να εκκενώσει το γήπεδο και το κατάφερε σε πολύ μεγάλο βαθμό. Δεν το εκτίμησε αυτό ο διαιτητής και χωρίς να βγει ο ίδιος να ελέγξει τον χώρο και αποφάσισε τη διακοπή. Μιλάμε για 100% λανθασμένη απόφαση, για μια άδικη απόφαση. Άδικη γιατί δεν υπήρξε λόγος για δεύτερη διακοπή.

Προχωρώντας η ώρα και το γήπεδο είχε αδειάσει, υπήρχαν 60 άτομα, μεταξύ αυτών παράγοντες, ΑμΕΑ και δημοσιογράφοι, αλλά επέμενε… Η ζημιά είναι τεράστια και άδικη για την προσπάθεια που κάνουμε. Βέβαια έχουμε στο πλευρό μας πολλά στοιχεία και πολλούς ανθρώπους που συμφωνούν μαζί μας”.

Πρόσθεσε πως “είναι μια προσπάθεια εξόντωσης της ομάδας που μαζί με την Εθνική έβαλε το μπάσκετ στα σπίτια των Ελλήνων, με 21 τίτλους, με παίκτες σε όλες τις Εθνικές ομάδες. Βλέπουμε ότι βαλλόμαστε και πρέπει κάποια στιγμή και να αντιδράσουμε και το μπάσκετ όλο να καταλάβει ότι δεν θα κάνουμε πίσω. Ήδη το μήνυμα το έχουμε στείλει. Θα παλέψουμε στον αθλητικό δικαστή για να αλλάξουμε την άδικη απόφαση και θέλω να θυμήσω σε όλο το κόσμο ότι ήταν ένα παιχνίδι διακόπηκε από ένα τυχαίο γεγονός. Ήταν από τα πιο ήρεμα ντέρμπι των τελευταίων ετών. Θα κάνουμε προσπάθεια ούτε αυτά τα τυχαία γεγονότα να συμβαίνουν. Θα απαγορεύσουμε τα χαρτάκια και τις κορδέλες, αλλά θα έπρεπε ένας τόσο έμπειρος και έξυπνος διαιτητής να διαχειριστεί διαφορετικά την κατάσταση, γιατί ο ίδιος το έχει κάνει σε άλλα παιχνίδια με πολύ χειρότερες συνθήκες. Στον Άρη προτίμησε να το διακόψει για να υποστούμε πολύ μεγάλες συνέπειες. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και δεν θα το αφήσουμε έτσι. Υπάρχει το γράμμα και το πνεύμα του νόμου, που παίζει μεγάλο ρόλο στον αθλητισμό. Θέλουμε να παίξουμε το ματς στο γήπεδο κι αν χάσουμε, χάσαμε. Δεν είναι μια απλή ήττα, είναι μια λανθασμένη απόφαση που καθορίζει την πορεία μιας ομάδας ολόκληρη τη χρονιά και την πήρε ελαφρά τη καρδία… Δεν μπορεί να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Η ομάδα που έχουμε σήμερα φτιάχτηκε για άλλα πράγματα… Όλο το μπάσκετ πρέπει να στηρίξει τη προσπάθειά μας. Ο κ. Συμενωνίδης είπε ότι ο ίδιος θα το συνέχιζε. Η ΕΟΚ να στείλει εκπρόσωπο και να πει ότι ο Άρης έχει δίκιο, ο ΕΣΑΚΕ να είναι εκεί”.

Γρόλλιος: “Με κόσμο κόντρα στον Απόλλωνα, καλώ για νέο σολντ άουτ!”

Ο Χρήστος Γρόλλιος πήρε τον λόγο: “Βρέθηκα στη δυσάρεστη θέση να ζητήσω από τον κόσμο να αποχωρήσει από το γήπεδο. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο του Άρη που ανταποκρίθηκε άμεσα στην παράκληση που του υποβάλλαμε. Αδιάψευστος μάρτυρας για το αν συνέβη οτιδήποτε είναι η τηλεόραση που κάλυπτε το παιχνίδι και απευθυνθήκαμε με τον κομισάριο. Διαπιστώσαμε από δύο διαφορετικές κάμερες ότι δεν υπήρχε το παραμικρό για την πρόκληση αυτής της απόφασης. Κατάφερε η αστυνομία να περιφρουρήσει την αποχώρηση των φιλάθλων και με τη συνδρομή του επόπτη των μέτρων τάξης και του κομισάριου, κ. Τσούλη επιτεύχθηκε η ομαλή αποχώρηση όλου του κόσμου. Συνέβαλε σε αυτό και η παρέμβαση του Αλέξανδρου Βεζένκοφ, που ζήτησε την ομαλή αποχώρησή του”.

Συνέχισε λέγοντας πως “είμαστε εδώ για να διαβεβαιώσουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό να γίνει θα το κάνουμε. Είναι χρέος που αναλαμβάνουμε, γιατί τελούμε εν δικαίω, γιατί είμαστε μάρτυρες αυτών των οποίων συνέβησαν. Εκτιμούμε, πιστεύουμε και υποστηρίζουμε ότι η διακοπή ήταν αδικαιολόγηση και άδικη. Γι’ αυτό και προβήκαμε σε ένσταση και η εκκένωση επιτεύχθηκε πριν το κλείσμο του φύλλου αγώνα, άρα δεν συνέτρεχε λόγος βάσει των κανονισμών. Μια ομάδα που προχωρά και για να είναι απόλυτα συνεπής, ανέχθηκε και υπέστη αγωνιστικά τις επιλογές της τα επόμενα χρόνια με οδηγό την απόφαση περί εξυγίανσης”.

Πρόσθεσε: “Υπεύθυνος είναι ο κομισάριος και όχι οι διαιτητές για τη διακοπή βάσει των κανονισμών της FIBA. Θα υποστηρίξουμε την ένστασή μας και με υπόμνημα και με φυσική παρουσία. Ο επόμενος αγώνας της ομάδας, το προσεχές Σάββατο, με τον Απόλλωνα Πατρών, θα γίνει με κόσμο γιατί δεν υπάρχει χρόνος να επιβληθεί η ποινή. Καλώ όλο τον κόσμο να είναι παρών, να κάνουν νέο σολντ άουτ στο γήπεδο με τον ίδιο υποδειγματικό τρόπο για να στείλουμε το κατάλληλο μήνυμα και και θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να δείχνουμε ότι είμαστε κατά της βίας. Ήταν μια άδικη απόφαση και τρανή απόδειξη αποτελεί και η στάση της αντίπαλης ομάδας, που ουδόλως διαμαρτυρήθηκε και δεν είχε άποψη για να μη συνεχιστεί το παιχνίδι”.

Κατέληξε λέγοντας πως “στο φύλλο αγώνα αναφέρεται ότι κατά το χρόνο της διακοπής ρίχτηκαν πλαστικά μπουκάλια νερού, αναπτήρες και κέρματα. Υπέπεσε στην αντίληψή σας ότι έγινε κάτι τέτοιο; Αντιληφθήκατε κάτι τέτοιο; Γι’ αυτό ανέφερα αυτό το παράδειγμα”.

Οι ερωτήσεις στους κ.κ. Αρβανίτη – Γρόλλιο

Ξεκίνησαν οι ερωτήσεις. Προς τον κ. Αρβανίτη για το πως περιμένει να έρθει η ΕΟΚ και να μιλήσει υπέρ του Άρη: “Εγώ εξέφρασα μια άποψη για το τι γίνεται στο ελληνικό μπάσκετ. Κάλεσα την ΕΟΚ, το βλέπουν και οι ίδιοι και περιμένω πράξεις”. Στο ποιος του είπε ότι έχει δίκιο, είπε ότι εννοεί τον κ. Συμεωνίδη.

Για το αν είχε αντίδραση από την ΕΟΚ είπε: “Αντίδραση δεν υπήρξε, υπήρξαν κάποια πράγματα που τα είδαμε σε αθηναϊκά σάιτ που και άτοπα ήταν και ψεύτικα”.

Σε ερώτηση για την κλήση του από τον αθλητικό εισαγγελέα είπε: “Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να πάω στον αθλητικό εισαγγελέα για τον Άρη. Είναι και μια ευκαιρία για να ζητήσουμε και άρση τηλεφωνικού απορρήτου για να δούμε αν και με ποιον ή ποιους μίλησαν οι διαιτητές”.

Δεν θέλει να μπει ο κ. Γρόλλιος (και ορθώς) στην ανάλυση των διαπραγματευτικών όπλων που έχει η ΚΑΕ για την ένσταση. Τόνισε ωστόσο ότι “εμείς θέλουμε να συνεχιστεί το παιχνίδι από εκεί που τελείωσε, 42” πριν το τέλος, όπως ήταν το γήπεδο, γεμάτο, γιατί δεν συνέτρεχε λόγος διακοπής”.

Για την στάση της αστυνομίας ο κ. Αρβανίτης είπε: “Το γήπεδο άδειασε μόνο του χωρίς την αστυνομία, είχαν μείνει λίγοι. Και η ΚΑΕ και η αστυνομία είπε στους διαιτητές ότι προέχει η ασφάλεια των φιλάθλων, πώς θα βγουν από το γήπεδο και που θα κατευθυνθούν επειδή ήταν κλειστοί οι δρόμοι”.

Για το αν το βίντεο αποτελεί “όπλο” καθώς δεν λαμβάνεται υπ’ όψιν ως αποδεικτικό στοιχείο ο κ. Γρόλλιος είπε: “Εμείς θα προσκομίσουμε το βίντεο και εκτιμούμε ότι θα ληφθεί υπ’ όψιν από τον αθλητικό δικαστή”.

To Top