ΑΠΟΨΕΙΣ

Mηνύματα Καρυπίδη και “επόμενη μέρα”: Η αναγνώριση των λαθών και η δέσμευση για την υλοποίηση υψηλών στόχων

Ο Άρης προσπαθεί να βρει τον δρόμο του στη φετινή περίοδο, ανέβασε το καλοκαίρι ψηλά τον πήχη, όμως δεν έχει καταφέρει να παρουσιάσει ένα πειστικό και σταθερό αγωνιστικό πρόσωπο.

Έγιναν λάθη, αρκετές αστοχίες και παραλείψεις, έχασε πολύτιμο έδαφος, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει ότι η χρονιά τέλειωσε από τώρα. Κοινός αποδέκτης της κριτικής -πέρα από τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ- ήταν σε κάθε περίπτωση ο Θόδωρος Καρυπίδης, όντας ο άνθρωπος που χρηματοδοτεί και διοικεί την ομάδα.

Και δεν είναι υπερβολή εάν ειπωθεί ότι οι κιτρινόμαυροι βαδίζουν σε μια περίοδο, όπου η κριτική αυτή ήταν σκληρή και εκ των αποτελεσμάτων δικαιολογημένη. Η ομάδα εκτός Ευρώπης πολύ νωρίς, ενώ στο πρωτάθλημα 16 βαθμούς από την 1η θέση και δέκα από την 2η, καταγράφει την μεγάλη απόσταση που υπάρχει από την κορυφή.

Χθες, ο Θόδωρος Καρυπίδης βγήκε μπροστά, στέλνοντας στην γραπτή του δήλωση αρκετά μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση, εντός κι εκτός των τειχών. Αναφέρθηκε -ίσως ήταν από τις σπάνιες φορές- στα λάθη που έγιναν και από τον ίδιο, πέρα από τις τρικλοποδιές που δέχθηκε ο σύλλογος. Όπως είπε χαρακτηριστικά:  Όμως θέλω να σημειώσω ότι προφανώς δώσαμε και εμείς δικαιώματα με λανθασμένες επιλογές. Λάθη κάνει μόνο όποιος δουλεύει, όποιος προσπαθεί και εμείς τα λάθη μας τα… χρυσοπληρώνουμε. Αλλά θα προσπαθήσουμε να τα διορθώσουμε σε όλα τα επίπεδα”.

Η αναγνώριση των λαθών είναι μια αφετηρία. Η αποφυγή και διόρθωσή τους, το επόμενο βήμα, ένας επιβεβλημένος μονόδρομος. Στελέχωση της ομάδας, μεταγραφές ουσίας είναι μερικά από αυτά που -όπως φαίνεται κι από τη δήλωση- αποτελούν προτεραιότητα.

Από την πλευρά του ο Καρυπίδης δεσμεύτηκε για την υλοποίηση πρωταγωνιστικών στόχων. Είναι το αυτονόητο που θα μπορούσε να κάνει, θα σχολίαζε κάποιος, αλλά στη δεδομένη στιγμή είναι ξεκάθαρο ότι μπαίνει ως βάση συζήτησης για την “επόμενη μέρα”. Ο Άρης οφείλει να είναι πρωταγωνιστής, να μην εγκαταλείψει τα “όπλα” και για να γίνει αυτό σίγουρα χρειάζεται να ελαχιστοποιήσει τα λάθη, να έχει διδαχθεί από αυτά  και κυρίως να μην τα επαναλάβει.

Μόνο που για να γίνουν όλα αυτά πράξη είναι επίσης σαφές πόσο απαραίτητο είναι το πολύτιμο στοιχείο της ενότητας. “Στον ΑΡΗ ο μόνος που στηρίζει ακόμα και στα πιο δύσκολα χρόνια είναι ο κόσμος του. Είναι φυσιολογικό να είναι στεναχωρημένος με τη βαθμολογική θέση της ομάδας, αλλά προσωπικά ο τρόπος αντίδρασης χθες, μετά το 0-1, έδειξε σε όλους μας ποιος είναι ο δρόμος. Ο προπονητής και οι παίκτες μας χρειάζονται στήριξη από τον κόσμο, στήριξη και από την δική μου πλευρά σε θέματα ενίσχυσης, οργάνωσης, λειτουργίας. Μόνο ενωμένοι απέναντι σε αυτές τις συνθήκες, που έχουν διαμορφωθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μπορούμε να έχουμε έναν ΑΡΗ πρωταγωνιστή, που θα κάνει πρωταθλητισμό” όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος ο Καρυπίδης.

Είναι γεγονός ότι πολλά πράγματα δεν μπορούν να γίνουν μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου. Ο Άρης σε τρία ματς με Ατρόμητο, Λαμία, ΠΑΣ Γιάννινα, καλείται να μαζέψει νίκες, βαθμούς, ψυχολογία, ενόψει της διακοπής λόγω του Μουντιάλ κι από κει και πέρα να δουλέψει τόσο στο γήπεδο, όσο και σε επίπεδο μεταγραφικό για να παρουσιαστεί όσο γίνεται πιο δυνατός με την επιστροφή στη δράση.

To Top