ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

O Γιάννης Νάκος κάνει “παιχνίδι” στο PRESSARIS: “Νίκη με άρωμα Καραϊσκάκη! Ήρθε η ώρα να «κλείσουν» στόματα”

Ο Γιάννης Νάκος δεν κρύβει τις ανησυχίες του και τα συναισθήματα του για τον Άρη.

Διαβάστε το σχόλιο του:

“Μια ακόμη νίκη για την ομάδα του ΑΡΗ με κόσμο, διοίκηση, προπονητή και φυσικά παίκτες να εξαργυρώνει ο καθένας τα πλεονεκτήματα του να είσαι ΑΡΗΣ.

Ποια είναι αυτά; Μα φυσικά η υπομονή που δυστυχώς τα προηγούμενα χρόνια έλειπε από την ομάδα και μεταξύ άλλων η επιμονή. Διότι δίχως αυτά τα δύο η ομάδα θα θύμιζε «σκορποχώρι» ομάδα, σαν κάποιες που ο ιδιοκτήτης τους δεν «πονάει» τώρα τελευταία για το εάν η ομάδα ξεφτιλίζεται εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. Αλλά αυτά ας τα αφήσουμε γιατί πλησιάζουν και γιορτινές ημέρες και δεν θέλω να χαλάσουμε τις καρδιές μας.

Ας επιστρέψουμε στην ουσία. Η ομάδα και πρώτα από όλα ο Θ.Καρυπίδης λειτούργησε με λογική και σύνεση σε ένα δύσκολο ομολογουμένως διάστημα για τον ΑΡΗ με αρκετές φωνές συμπεριλαμβανομένου και της δικής μου ζητούσαν το «κεφάλι» του Μάντζιου.

Επειδή φοράμε παντελόνια και θέλω να πιστεύω ότι τα τιμάμε, οφείλω να παραδεχθώ πως ο Άκης Μάντζιος μετά την δίκαιη κριτική που του ασκήθηκε φάνηκε να «ξυπνάει» και να καταλαβαίνει πως το ποδόσφαιρο μα πολύ περισσότερο η εικόνα που δείχνει η ομάδα μέσα στο γήπεδο δεν ήταν αντάξια της ιστορίας της.

Η νίκη από τα Γιάννινα μας πλήγωσε όλους μας και έθεσε ένα αρνητικό προηγούμενο που δύσκολα θα ξεχαστεί τα επόμενα χρόνια. Όμως μετά από αυτό κάτι έγινε στα αποδυτήρια και φυσικά στις προπονήσεις.

Η χθεσινή νίκη απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, ήρθε σε ένα κομβικό σημείο, καθώς λίγο πριν τη διακοπή για τα Χριστούγεννα και ενόψει ενός μεγάλου ντέρμπι ο ΑΡΗΣ δείχνει το δρόμο για να «κλείσουν τα στόματα» εκείνων που σταδιακά και επιτηδευμένα ρίχνουν λάσπη και μόνο που πιάνουν τον ΑΡΗ στο όνομα τους.

Θα έρθει και για αυτούς η απάντηση σύντομα και κάτι μου λέει ότι ο Ολυμπιακός θα τα βρει σκούρα απέναντι μας. Εδώ θα είμαστε και θα το δούμε και αυτό. Άλλωστε θέλω να μου πείτε μία ομάδα πλην τα Γιάννενα που τον τελευταίο χρόνο δυσκόλεψε τον Ολυμπιακό πλην του Άρη. Μην σκοτίζεστε! Καμία!

Εάν ο κ. Μάντζιος διαβάσει το κείμενο μου θα ήθελα να δώσει μεγαλύτερη προσοχή στη διαχείριση των παικτών από άποψη φυσικής κατάστασης. Οι διακοπές των Χριστουγέννων αποτελούν μια ιδανική ευκαιρία για ένα φυσικό refresh των παικτών που παρατηρούμε ότι βγάζουν μετά το 70΄ μια τάση για αυτοσυντήρηση και επιστροφή στην άμυνα.

Δεν θέλω να πιστεύω ότι έγκειται σε αίσθημα φόβου του αντιπάλου, αλλά πρόκειται για ένα ζήτημα φυσικής κατάστασης. Πιστεύω θα διορθωθεί με τις κατάλληλες ενέργειες.

Και κάτι ακόμη. Ο ΑΡΗΣ μπορεί να παίξει και 3-5-2 και 4-4-2. Υπήρξαν κάποιες ατυχίες στη αρχή με τραυματισμούς, όμως η ομάδα μπορεί και πρέπει να τολμήσει νέα συστήματα με τους παίκτες που κάθε εβδομάδα βρίσκονται στο κατάλληλο φορμάρισμα.

Πίεση στα ¾ το γηπέδου για 50 λεπτά (25+25 ανά ημίχρονο) και σωστή διαχείριση θα «ξεκλειδώσουν» νέους ορίζοντες για την ομάδα μας και φυσικά θα δώσουν και μια νέα πνοή τακτικά σε μια ομάδα που «ξεχειλίζει» από ταλέντο και που δυστυχώς σε κλειστές άμυνες ψάχνει να βρει τα πατήματά της”.

 

 

To Top