ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

O διαιτητής του Παναθηναϊκός – Άρης είχε εμπλοκή σε οικονομικό σκάνδαλο χιλιάδων ευρώ

Σε ένα σκάνδαλο μεγάλου βεληνεκούς ήταν μπλεγμένος ο διαιτητής του Παναθηναϊκός – Άρης, Μοχάμεντ Αλ Χακίμ, ο οποίος – κατά λάθος όπως ισχυρίστηκε – δεν δήλωνε στην εφορία της Σουηδίας τα χρήματα που λάμβανε από τη UEFA.

Ο ίδιος αποτελεί επί χρόνια διεθνής διαιτητής, όμως αυτό του επίτευγμα παραλίγο να του κοστίσει ακριβά. Γιατί; Διότι λίγα χρόνια πριν και συγκεκριμένα το 2021, εκείνος και ακόμα δύο ρέφερι μπήκαν στο στόχαστρο των Αρχών, με αφορμή ένα φορολογικό παράπτωμα. Συγκεκριμένα, εκείνος μαζί με τους Στεφάν Γιοχάνεσον και Μάρτιν Στρόμπεργκσον δεν είχαν δηλώσει στην εφορία της Σουηδίας τα χρήματα που λάμβαναν από τη UEFA, με αποτέλεσμα να φαίνεται πως έχουν μικρότερο εισόδημα. Όπως είχε γίνει γνωστό από τα ΜΜΕ της χώρας, οι τρεις διαιτητές απέφυγαν να δηλώσουν ένα ποσό ύψους 116 χιλ. ευρώ, με τον Αλ Χακίμι από πλευράς του να εμφανίζεται έχοντας εισόδημα κατά 45 χιλ. ευρώ μικρότερο.

Η εφορία της χώρας ανακάλυψε το παράπτωμα και κάλεσε τους ρέφερι να δώσουν εξηγήσεις. Εν τέλει το ζήτημα ολοκληρώθηκε δίχως να ακολουθηθεί η νομική οδός, με την υπηρεσία να αυξάνει το εισόδημα των τριών στη φορολογική τους δήλωση. Από πλευράς του ο διαιτητής του Παναθηναϊκός – Άρης, Μοχάμεντ Αλ Χακίμ, τόνισε πως δεν γνώριζε τους κανονισμούς και για αυτό δεν δήλωσε τα εν λόγω ποσά.

«Αισθάνομαι ότι έχω στιγματιστεί ως κλέφτης. Ήμουν ελάχιστα εξοικειωμένος με τους κανόνες. Δεν είμαι ειδικός σε φορολογικές ρυθμίσεις και φορολογικές δηλώσεις. Φυσικά, θα ήταν καλύτερα να είχα κάνει το σωστό από την αρχή. Αλλά τώρα έχω μελετήσει το τι πήγε λάθος και ζήτησα έναν νέο έλεγχο», είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ο Μοχάμεντ Αλ Χακίμ.

Πηγή: sportal.gr

To Top