ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

O Παπαζαχαρίας στον νεοφώτιστο στη Football League Απόλλωνα Λάρισας

Στον Απόλλωνα Λάρισας νεοφώτιστη ομάδα στην Football League ομάδα συνεχίζει ο Γρηγόρης Παπαζαχαρίας. 

Ο 32χρονος αμυντικός μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου για την μεταγραφή του στην ομάδα της Φιλιππούπολης, στα όσα συνάντησε στον Απόλλωνα και στο βάρος που κουβαλάει, όντας ο πλέον έμπειρος παίκτης σε ένα νεοφώτιστο σύλλογο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γρηγόρη Παπαζαχαρία:

– Ερχόμενος μ’ ένα τέτοιο βιογραφικό στο νεοφώτιστο Απόλλωνα της Football League, αισθάνεσαι να βαραίνει τις πλάτες σου μεγαλύτερο ποσοστό ευθύνης;

« Ίσως, αλλά δεν το βλέπω έτσι. Προσωπικά έτυχε να παίξω πολύ νέος σε ομάδα με μεγάλες απαιτήσεις και υψηλό επίπεδο και νιώθω περισσότερο την ανάγκη να λειτουργήσω δημιουργικά και με τη θέληση για δουλειά κι εγώ κι άλλοι έμπειροι συμπαίκτες, να αποτελέσουμε παράδειγμα για τα πολλά νέα παιδιά της ομάδας μας. Άλλωστε, μόνο έτσι θα προκόψουμε και σαν σύνολο.»

– Υπάρχει ταλέντο στον Απόλλωνα;

«Σ’ αυτές τις δυο πρώτες εβδομάδες στη νέα μου ομάδα, διέκρινα πραγματικά πολύ ταλέντο, που για να εξελιχθεί πρέπει τα πιο νέα παιδιά να ακούν και να παραδειγματίζονται απ’ όσους έχουν βιώσει τον ποδοσφαιρικό επαγγελματισμό. Το αισιόδοξο λοιπόν είναι πως διακρίνω τους κατάλληλους χαρακτήρες. Στις μέρες μας άλλωστε, που πολλές ομάδες λόγω κρίσης ή δικών τους οικονομικών προβλημάτων ή μη αδειοδότησης, στρέφουν το βλέμμα στους νέους, πρέπει όλα τα παιδιά να είναι έτοιμα να αρπάξουν την ευκαιρία.»

– Η δική σου έλευση στην Φιλιππούπολη πως προέκυψε;

« Ήταν πολύ όμορφος ο τρόπος που με προσέγγισε ο κ.Θεοδοσιάδης. Μιλήσαμε 2-3 φορές στο τηλέφωνο, μου περιέγραψε τις συνθήκες τις οποίες όντως συνάντησα στην ομάδα και μ’ έπεισε. Μέτρησε φυσικά και η στάση του προέδρου του κ.Μαντζανά απέναντί μου, όπως και η γνωριμία με τον τεχνικό διευθυντή Ανδρέα Πασπαλιάρη, με τον οποίο συνυπήρξαμε πέρυσι στη Δράμα.»

– Τι συνάντησες λοιπόν ερχόμενος στον Απόλλωνα;

«Είναι φανερό δια γυμνού οφθαλμού πως υπάρχει αγωνιστική και διοικητική οργάνωση, με παράγοντες και στελέχη που νοιάζονται για εμάς και μας παρέχουν ό,τι ζητάμε. Και ξέρεις, δεδομένων όσων γνωρίζουμε και συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, το νοικοκυριό στη λειτουργία μιας ομάδας μπορεί πραγματικά να κάνει τη διαφορά σε πολλά επίπεδα, ιδιαίτερα στην σημερινή Football League.»

– Την οποία πάντως δεν γνωρίζεις από πρώτο χέρι, καθώς οι εμπειρίες σου είναι κατά κανόνα απ’ την Super League. Είναι παράδοξο αλλά ταυτόχρονα είσαι ο πιο έμπειρος στο ρόστερ, αλλά εξίσου νεοφώτιστος με την ομάδα σου στη συγκεκριμένη κατηγορία.

« Έτσι κι αλλιώς η εικόνα της Football League είναι περίεργη. Μιλάμε για μια κατηγορία που τρέχει συχνά χωρίς προγραμματισμό. Οι ομάδες δεν γνωρίζουν πόσες θα ξεκινήσουν και πόσες θα τελειώσουν ή πότε θα γίνει σέντρα… Ελπίζω φέτος να είναι καλύτερα τα πράγματα. Σε κάθε περίπτωση, είναι προφανές πως τα ματς πάνε περισσότερο στη δύναμη και κρίνονται συχνά από στημένες φάσεις. Εκεί είναι που εμείς ως Απόλλωνας, θέλουμε να φέρουμε κάτι διαφορετικό στην κατηγορία. Να παίξουμε δημιουργικό, πρωταγωνιστικό ποδόσφαιρο και να μην είμαστε κομπάρσοι. Να κάνουμε τον κόσμο να μιλάει για εμάς!»

– Πιστεύεις πως η μη χρησιμοποίηση της φυσικής μας έδρας για κάποιο διάστημα, θα αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα σ’ αυτή την προσπάθεια;

«Δε νομίζω να μας επηρεάσει πολύ. Εξάλλου, η φιλοσοφία με την οποία προετοιμαζόμαστε απ’ τον προπονητή μας, είναι να βγάζουμε τα ίδια στοιχεία σ’ οποιοδήποτε γήπεδο, μέσα ή έξω απ’ την έδρα μας.»

– Αφού μίλησες για προβληματικές ομάδες, δεν θα μπορούσαμε να μην κάνουμε έστω μια νίξη για τον Ηρακλή. Είσαι παιδί του άλλωστε, ενώ έχεις αγωνιστεί και στον Άρη. Δύο πολύ μεγάλα ονόματα της φετινής Football League…

« Το ζητούμενο είναι να μην αποχωρούν ομάδες και πλήττουν την ανταγωνιστικότητα. Μακάρι κι ο Ηρακλής και όλοι να είναι ισχυροί, για να δίνουν κίνητρο και σ’ εμάς να γινόμαστε καλύτεροι. Μόνο έτσι θ’ απολαύσει κι ο κόσμος το πρωτάθλημα.»

– Αν μη τι άλλο πάντως, μια καλή γεύση ανταγωνιστικότητας πήρατε στο πρώτο φιλικό με τα Σπάτα…

«Σωστά, αν και εμείς δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε στο α’ μέρος. Δεν μ’ ανησυχεί πάντως η ήττα. Σ’ αυτό το στάδιο ενδιαφέρει κυρίως η εμφάνιση. Γι’ αυτό γίνεται η προετοιμασία. Για να βλέπεις τα λάθη σου και να τα διορθώνεις, αξιολογώντας μεταξύ άλλων και την κούραση των ημερών. Θα δουλέψουμε λοιπόν και θα διορθωθούμε, γιατί μπορούμε κι έχουμε τις δυνατότητες ως ομάδα, όπως φάνηκε άλλωστε στο δεύτερο μισό του αγώνα. Τουλάχιστον μπορέσαμε κι εμείς κι ο προπονητής μας να εντοπίσουμε κάποια πράγματα από πολύ νωρίς…»

To Top