ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

PRESSARIS- Ανάλυση: Πλην της τριπλής δύναμης κρούσης, υπάρχουν και οι δυνάμεις στήριξης στο μπάσκετ του Άρη!

Ο φετινός Άρης είναι ένα κράμα ενθουσιασμού, δουλειάς και σύγχρονου μπάσκετ με τη σφραγίδα του Γιάννη Καστρίτη.

Μπορεί με τα όσα έγιναν στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ και τα όσα ακολούθησαν να έφεραν αγωνιστική αδράνεια, αλλά ο καλός Άρης θα επανέλθει στο παρκέ, όταν υπάρχει ξανά χρόνος και πληρότητα.

Έχουμε αναφέρει πολλάκις από αυτό το μετερίζι την σημασία που έχουν σε άμυνα και επίθεση οι Κέλι, Χάνλαν και Κάουαν, αλλά δεν είναι μόνο αυτοί.

Υπάρχουν μονάδες που έχουν κάνει καλή δουλειά σε κρίσιμα ματς και με αθόρυβη δουλειά. Η αναφορά γίνεται κυρίως σε 4 παίκτες…

Τον Τζούστον, τον Ουίλιαμς, τον Λόκετ και τον Νετζήπογλου.

Ο πρώτος μετράει 8,5 πόντους με 7 ριμπάουντ μέσο όρο και το εκπληκτικό 75% στα δίποντα!

Ο δεύτερος με τα εντυπωσιακά του καλάθια, όπως και ο Τζούστον, μετράει 11 πόντους  και 4,5 ριμπάουντ, αλλά έχει «μιλήσει» επιθετικά σε σημεία που η ομάδα είχε κολλήσει.

Ο τρίτος κέρδισε την παραμονή στα σημεία με τον Κλόμπουτσαρ, αλλά κάνει πολλή «βρώμικη» δουλειά που δεν καταγράφεται στη στατιστική. Έχει 4,2 πόντους και 4,2 ριμπάουντ, αλλά βγάζει μεγάλη ενέργεια στην άμυνα.

Ο Έλληνας της τετράδας Νετζήπογλου προσφέρει 5,5 πόντους και 3 ριμπάουντ, όντας πολύ σημαντικό εργαλείο στη φαρέτρα του Γιάννη Κστρίτη.

Οι 4 τους είναι λοιπόν η δύναμη υποστήριξης των βασικών πρωταγωνιστών, δείγμα του ότι ο Άρης είναι πάνω από όλα ομάδα στα καλά του, αν ξεχάσουμε την εικόνα της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ.

To Top