Οριστικό:Στο 10% η πληρότητα στα γήπεδα με πλαφόν τα 1.000 άτομα-Όλα τα μέτρα! (video)

Τα νέα μέτρα για την ανακοπή της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από τις 3 Ιανουαρίου.

Στα γήπεδα η πληρότητα μόνο εμβολιασμένων θεατών θα πέσει στο 10% με πλαφόν 1.000 θεατές.

Τα καταστήματα θα κλείνουν τα μεσάνυχτα και σε αυτά θα έχουν πρόσβαση μόνο εμβολιασμένοι. Επίσης δεν θα επιτρέπονται οι όρθιοι και σε κάθε τραπέζι θα επιτρέπονται έως 6 άτομα.

Για το θέμα της μουσικής θα υπάρχει διακοπή εφόσον δεν τηρούνται τα μέτρα.

Για  τους εργαζόμενους εστίασης και νοσοκομείων καθίσταται υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας υψηλής προστασίας ΚΝ95 σε σουπερ μάρκετ, ΜΜΕ και στο προσωπικό των χώρων εστίασης.

Όσον αφορά στον τομέα της εκπαίδευσης, αναστέλλεται η διεξαγωγή σχολικών εκδρομών. Περαιτέρω συζήτηση για τα σχολεία θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Επέκταση της τηλεργασίας σε ποσοστό της τάξης του 50%

H επίσκεψη σε γηροκομεία και δομές υγείας θα γίνεται μόνο με αρνητικό pcr.

«Η πανδημία και η μετάλλαξη της Ομικρον είναι σε μεγάλο βαθμό στην ελληνική επικράτεια και ιδιαίτερα στην Αττική. Αυτό μας προβλημάτισε για τον χρόνο ισχύος των μέτρων. Δεν υπάρχει ιδιαίτερη πίεση στο ΕΣΥ και έτσι τα μέτρα θα ισχύσουν από 03/01/2022», είπε ο υπουργός Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας απηύθυνε έκκληση ιδιαίτερα στους νέους να αποφύγουν τις επόμενες ημέρες να έχουν επαφή με τους γονείς, τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους. Να είμαστε προσεκτικοί όλο αυτό το διάστημα να τηρούμε τα μέτρα και να διασκεδάσουμε αλλά την επόμενη ημέρα να έχουμε κάνει έναν έλεγχο ειδικά αν έρθουμε σε επαφή με άνω των 60 ετών.

 

 

To Top