ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Σφίγγει ο κλοιός μετά το “λουκέτο”! Κομβικό σημείο οι εγγυήσεις για το στοίχημα, αλλιώς τεράστιο πρόβλημα (και) για τον Άρη!

Σφίγγει ο κλοιός μετά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση! Κομβικό σημείο οι εγγυήσεις για το στοίχημα, αλλιώς τεράστιο πρόβλημα (και) για τον Άρη!

Πριν από λίγο ανακοινώθηκαν τα μέτρα και για τα γήπεδα. Επί της ουσίας, πρόκειται για “λουκέτο”, μια και δεν μπορεί να γίνει σοβαρή συζήτηση όταν μιλάμε για 1.000 εισιτήρια, για μια ομάδα όπως π.χ. είναι ο Άρης με περίπου 10.000 εισιτήρια μέσο όρο και χωρίς να έχει δώσει ακόμη τα τρία ντέρμπι με Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ.

Προφανώς το… 1.000 εισιτήρια ή το 10% πληρότητα είναι πιο… εύηχο, αλλά κακά τα ψέματα: οι μεγάλες ΠΑΕ, όπως ο Άρης θα κληθούν να παίξουν μπροστά σε άδειες κερκίδες, με τεράστιες απώλειες σε οπαδική ενέργεια και έσοδα.

Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα υπάρξει παράταση των μέτρων, άρα ο Άρης όπως και άλλες ΠΑΕ θα μετρήσουν μεγάλες απώλειες.

Αυτή τη στιγμή είναι ξεκάθαρο, ότι αποτελεί κομβικής σημασίας το θέμα των εγγυήσεων για το στοίχημα. Εφόσον η κυβέρνηση δώσει εγγυήσεις μέχρι τα μέσα του Γενάρη, ότι θα καταβάλει τα χρήματα από το ποσοστό που αναλογεί στις ΠΑΕ, τότε θα πρόκειται για ένα σημαντικό σωσίβιο μέσα στην τρικυμία.

Σε διαφορετική περίπτωση, θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα όχι μόνο για τους κιτρινόμαυρους, αλλά και για τις ΠΑΕ στην συντριπτική τους πλειοψηφία, οι οποίες έκαναν όπως και ο Άρης, τον οικονομικό τους προϋπολογισμό με βάση και τα έσοδα από τα εισιτήρια, αλλά και το ποσοστό από το στοίχημα.

Εκτός αν η ανακοίνωση των μέτρων για… 1.000 εισιτήρια, είναι και μια “ντρίπλα” να αποφύγουν τυχόν αποζημιώσεις ή απαιτήσεις των ΠΑΕ. Ποιος ξέρει; Στην Ελλάδα είμαστε.

 

To Top