ΜΠΑΣΚΕΤ

PRESSARIS – Ανάλυση: Πώς διαμορφώνεται το ρόστερ του Άρη μετά τις προσθήκες των Λονγκ και Πακ-Οι επιλογές σε κάθε θέση

Η σύνθεση του Άρη πήρε την τελική της μορφή, με τις προσθήκες των Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ και Ρισόντ Πακ, με τους «κίτρινους» να έχουν επτά ξένους στο ρόστερ τους, από τους οποίους θα δηλώνουν τους έξι, σε κάθε παιχνίδι, όταν επιστρέψει στην αγωνιστική δράση ο Χάγκινς.

Το παζλ που λέγεται «Άρης της σεζόν 2022-23»συμπληρώθηκε, με τις δυο τελευταίες κινήσεις, που έχουν ως στόχο να καλυφθούν τα κενά, τα οποία κρίθηκε ότι υπάρχουν και το PRESSARIS παρουσιάζει το depth chart (τις επιλογές σε κάθε θέση) της ομάδας του Γιάννη Καστρίτη.

Πόιντ γκαρντ: Τζος Χάγκινς, Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ, Βασίλης Τολιόπουλος, Γιώργος Φίλλιος

Στη θέση του πόιντ γκαρντ, μέχρι να επανέλθει ο Τζος Χάγκινς, ο Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ θα επωμιστεί ένα σημαντικό βάρος της οργάνωσης του παιχνιδιού των «κίτρινων». Ο Βασίλης Τολιόπουλος μπορεί να προσφέρει λύσεις, εκτός από την εκτέλεση και στη δημιουργία, ενώ ο Γιώργος Φίλλιος έδειξε στους δυο τελευταίους αγώνες (με ΑΕΚ και Απόλλωνα Πατρών) ότι κερδίζει με το σπαθί του την εμπιστοσύνη του προπονητή του.

Σούτινγκ γκαρντ: Τζέι Ντι Νότε, Όμηρος Νετζήπογλου,  Ρισόντ Πακ, Στέλιος Χαβαλές

Ο Τζέι Ντι Νότε είναι η βασική επιλογή στη θέση «δύο», όπου πλέον υπάρχει και ο Ρισόντ Πακ, ο οποίος θα κάνει ντεμπούτο στο εκτός έδρας παιχνίδι με το Περιστέρι (19 Νοεμβρίου), με την επανέναρξη του πρωταθλήματος.  Ο Όμηρος Νετζήπογλου συνυπάρχει στην πεντάδα, που ξεκινά τα παιχνίδια με τον Χάγκινς και τον Νότε, προσθέτοντας σημαντικά στοιχεία.  Ως σούτιγκ γκαρντ μπορεί να αγωνιστεί και ο Βασίλης Τολιόπουλος, αλλά ανάλογα με το παιχνίδι και τις ανάγκες της ομάδας μπορούν να γίνουν κι άλλοι συνδυασμοί στις θέσεις «ένα» και «δύο» και γενικά στις θέσεις της περιφέρειας.

Σμολ φόργουορντ: Σταύρος Σχίζας, Γιάννης Σιδηροηλίας

Θεωρητικά στη θέση «τρία» υπάρχουν δυο παίκτες, που χρησιμοποιούνται, ο Σταύρος Σχίζας και ο Γιάννης Σιδηροηλίας, αλλά σε πολλές αναμετρήσεις ο προπονητής του Άρη επιλέγει σχήματα, στα οποία δεν υπάρχει καθαρός  σμολ φόργουορντ.  Ο Σχίζας, άλλωστε, ανεβαίνει και στο «τέσσερα», όποτε χρειαστεί (σε χαμηλά σχήματα) κι έχει γίνει αυτό ήδη κάποιες φορές στις πρώτες πέντε αγωνιστικές.

Πάουερ Φόργουορντ: Νόα Χόρκλερ, Ίσμαελ Σανόγκο

Ο Νόα Χόρκλερ είναι ο παίκτης, που αρχίζει τα ματς στη θέση «τέσσερα», έχοντας ως προσόν το μακρινό σουτ, όμως δείχνει ένα πολύ καλό πρόσωπο και στην άλλη πλευρά του παρκέ, με την αμυντική του συμπεριφορά. Ο Ίσμαελ Σανόγκο έρχεται συνήθως από τον πάγκο να δώσει ανάσες και να συνεισφέρει ως πάουερ φόργουορντ, τον βλέπουμε, ωστόσο και θα τον δούμε και στη συνέχεια να πηγαίνει και στο «πέντε».

Σέντερ: Βασίλης Καββαδάς, Τσέβεζ Γκούντγουιν, Χρήστος Σιδέρης

Εξαιτίας των προβλημάτων τραυματισμού, που αντιμετώπισε ο Βασίλης Καββαδάς δεν έχει μπορέσει να πιάσει ακόμη τα γνώριμα στάνταρντ απόδοσης για εκείνον. Ο Τσέβεζ Γκούντγουιν, στον οποίο έπεσε μεγάλο βάρος, λόγω της απουσίας του Έλληνα σέντερ , είναι  ο πιο επιδραστικός παίκτης του Άρη στα πρώτα πέντε παιχνίδια της ομάδας τη φετινή σεζόν, όπως μαρτυρούν και οι αριθμοί του (15,2 πόντοι και 10,20 ριμπάουντ, κατά μέσο όρο).  Όταν ο Καββαδάς  βρει τα πατήματά του, ο συναγωνισμός θα αυξηθεί, με κερδισμένο τον Άρη.

 

To Top