ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

ΠΑΣ Γιάννινα-Άρης με τη ματιά της λίγκας: Το αγαπημένο 1-0 και η μοναδικότητα του Ντίνου Κούη

Ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Άρης έχουν συναντηθεί 23 φορές στην ιστορία της Α’ Εθνικής/Super League και η ομάδα της Ηπείρου έχει επικρατήσει στις 11 από αυτές τις αναμετρήσεις.

Διαβάστε εδώ τα όσα έχουν να κάνουν με το παιχνίδι μέσα από τη ματιά της Superleague:

Η πρώτη τους συνάντηση έγινε στις 10 Νοεμβρίου 1974 στους Ζωσιμάδες και ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε με 2-1 χάρη στα γκολ των Άλβαρες και Κοντογεωργάκη, ενώ για τον Άρη σκόραρε ο Δράμπης.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να υπερασπιστεί την έδρα του για τα πέντε πρώτα μεταξύ τους παιχνίδια, όπου είχε 4 νίκες και μια ισοπαλία. Ο Άρης έφυγε νικητής από την Ήπειρο για πρώτη φορά στις 4 Νοεμβρίου 1979 με ένα 1-0 και τον Θοδωρή Πάλλα να σημειώνει το γκολ.

Το 1-0 είναι το αγαπημένο σκορ για τον Άρη, αφού οι τέσσερις από τις έξι νίκες του είναι με αυτό το αποτέλεσμα, ενώ για τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι το 2-0, με το οποίο έχει επικρατήσει 5 φορές. Στην δεύτερη θέση για τους γηπεδούχους είναι το 2-1 με τέσσερις επαναλήψεις.

Οι περισσότερες ισοπαλίες τους είναι με 0-0, αφού υπάρχουν 5 μεταξύ τους παιχνίδια που έχουν ολοκληρωθεί χωρίς γκολ.

Ο Ντίνος Κούης είναι ο μοναδικός που έχει σημειώσει χατ τρικ σε αναμέτρηση ΠΑΣ Γιάννινα – Άρης, στη νίκη των Κίτρινων με 4-2 στις 28 Σεπτεμβρίου 1980. Για την ομάδα της Ηπείρου είχε σκοράρει δύο φορές σε εκείνη την αναμέτρηση ο Γιώργος Ανανιάδης.

23 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

11 ΝΙΚΕΣ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

6 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

6 ΝΙΚΕΣ ΑΡΗΣ

ΓΚΟΛ: 23-16

To Top