ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Tα ανοιχτά ζητήματα, οι προτεραιότητες και οι λύσεις που αναζητούνται…

Τα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα σε παγκόσμιο επίπεδο από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, έχουν επηρεάσει σημαντικά το ποδόσφαιρο και κατ΄επέκταση και τον Άρη, με τους ιθύνοντές του να προσπαθούν με μεγάλες δυσκολίες να βάλουν σε μία σειρά τα ανοιχτά ζητήματα που μπορεί να έχει η κάθε ομάδα, αναζητώντας τις λύσεις.

Ο ισχυρός άνδρας του Άρη, Θοδωρής Καρυπίδης, μοιραία βάζει… φρένο προς το παρόν σε αρκετά ανοιχτά ζητήματα της ομάδας, έχοντας ως προτεραιότητά του άλλα θέματα, όπως η εξασφάλιση της βιωσιμότητας σε μία εποχή που τα έσοδα είναι… μηδαμινά, αλλά τα έξοδα συνεχίζουν να “τρέχουν”.

Την στιγμή που και ο ίδιος περιμένει, για το ποια απόφαση θα παρθεί για τα πλέι οφ. Καθώς η διακοπή του πρωταθλήματος, έχει “παγώσει” και τα έσοδα από τηλεοπτικά και χορηγίες.

Έτσι, λοιπόν, πίσω έχει μείνει το θέμα της ανανέωσης του Μίχαελ Ένινγκ, αλλά και όχι μόνο. Το ίδιο ισχύει και με όσους ποδοσφαιριστές τα συμβόλαιά τους ολοκληρώνονται το καλοκαίρι και έχουν ξεκινήσει επαφές με την ομάδα για ανανεώσεις.

Άλλωστε, μεταξύ των Ένινγκ-Χαριστέα-Καρυπίδη υπήρξε προφορική συμφωνία πριν το ματς με τον Ατρόμητο για επέκταση της συνεργασίας, όμως οι υπογραφές ακόμα δεν έχουν πέσει. Μάλιστα ο ισχυρός άνδρας του Άρη τους είχε δώσει την εντολή να ξεκινήσουν τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν.

Από εκεί και πέρα, βασική προτεραιότητα είναι το θέμα της FIFA. Το απαγορευτικό μεταγραφών που υπάρχει στον Άρη είναι ζήτημα μείζονος σημασίας, καθώς δεν του επιτρέπει καμία κίνηση. Ανανέωση, μεταγραφή ή ακόμα και πώληση.

Στον Άρη περιμένουν την τελική απόφαση της FIFA έτσι ώστε να διαπιστώσουν αν θα προσφύγουν στο CAS ή όχι. Φυσικά, βρίσκονται και σε αναμονή των όσων τους μεταφέρθηκαν το προηγούμενο διάστημα, πως οριστική λύση στο πρόβλημά τους θα δοθεί με το μνημόνιο συνεργασίας που είχε υπογραφεί μεταξύ Ελληνικής Κυβέρνησης και UEFA-FIFA, όταν αυτό κατατεθεί στην Βουλή.

To Top