ΑΠΟΨΕΙΣ

To μήνυμα στάλθηκε, οι υποσχέσεις δόθηκαν, αλλά μόνο οι πράξεις μετράνε για όλους

Ο Άρης μπήκε με το… αριστερό στο 2022. Κακή εμφάνιση και ήττα με Παναθηναϊκό, κακή εμφάνιση και ισοπαλία σαν… ήττα με τον Απόλλωνα. 

Οι δικαιολογίες πολλές, οι εξηγήσεις το ίδιο, αλλά η ουσία παραμένει η ίδια. Ο Άρης σε αυτόν τον “καυτό Γενάρη”, όπου κρίνονται -όπως πολλές φορές έχουμε επισημάνει- όλα σε ότι αφορά το πρωτάθλημα και τα πλέι οφ, αλλά και το κύπελλο, θα πρέπει να το… αλλάξει. Να παρουσιαστεί έτοιμος και ουσιαστικός, βάζοντας τις βάσεις από αύριο για την πρόκριση κόντρα στην Λαμία και να μαζέψει το χυμένο βαθμολογικό… γάλα που σκόρπισε με τις εμφανίσεις του.

Γράφαμε μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό ότι ο Άρης πέρα από την αγωνιστική απώλεια έχασε και στην γενικότερη εικόνα, παρουσιάζοντας μια ομάδα η οποία στο σύνολο της δεν έδειξε ούτε μέταλλο, ούτε συνοχή, ούτε πάθος, αλλά και τα στοιχεία που ατσαλώνουν ένα σύνολο για να καλύψει τα κενά από την απουσία βασικών παικτών-βαρόμετρο.

Τότε στην Λεωφόρο έλειπαν όντως αρκετοί βασικότατοι παίκτες. Στην Ριζούπολη;

Κι ίσως αυτό είναι που θυμώνει τον κόσμο της ομάδας. Αυτό το παρατεταμένο… έλλειμμα πάθους που πληγώνει, αλλά και το ότι ο Άρης συνεχίζει να είναι προβλέψιμος και χωρίς έμπνευση αιφνιδιασμό. 

Χθες πληροφορηθήκαμε όλοι τα “γκάζια” που έβαλε ο Θόδωρος Καρυπίδης στην ομάδα. Κατέγραψε με σκληρή γλώσσα αυτό που είδε όλος ο κόσμος, αυτό που είδαμε όλοι: παίκτες να μην έχουν συναισθανθεί ποια φανέλα φοράνε, παίκτες εκτός κλίματος που βυθίστηκαν σε ένα αγωνιστικό χάος. Παίκτες που έχουν προσφέρει πάρα, μα πάρα πολλά, αλλά είναι στη διαδικασία κάποιοι από αυτούς να ζητούν ανανέωση με υψηλά συμβόλαια, χωρίς αυτό να συνδυάζεται με την γενικότερη αγωνιστική εικόνα…

Ονόματα δεν χρειάζονται να ειπωθούν αυτή τη στιγμή. Εκείνο που χρειάζεται, μια και το μήνυμα στάλθηκε από τον μεγαλομέτοχο και οι υποσχέσεις δόθηκαν από τους παίκτες ότι θα το “αλλάξουν” να περάσουμε στην ουσία των πράξεων. Κουράστηκε και ο κόσμος, κουράστηκαν όλοι, να ακούνε υποσχέσεις, λόγια, “θα”. 

Το παιχνίδι με την Λαμία είναι προ των πυλών για το κύπελλο. Ακολουθεί πάλι παιχνίδι με την Λαμία για το πρωτάθλημα. Ιδού η Ρόδος πράξεων και των αποτελεσμάτων.

ΥΓ: Στο κάδρο των ευθυνών φυσικά δεν μπορεί να λείπει ο ρόλος και αποτελεσματικότητα του Άκη Μάντζιου. Στις ήττες, στις αποτυχίες, στην έλλειψη κινήτρου έχει ευθύνη πάντα και ο προπονητής. Ίσως τον λιγότερο αναλογικά. Σε κάθε περίπτωση μπαίνει κι αυτός στη συζήτηση των αποδείξεων με πράξεις.

ΥΓ1: Σχεδόν σε κάθε Ιανουάριο, η μεταγραφική ενίσχυση καθυστερεί, ενώ τα προβλήματα είναι γνωστά. Σε άλλες περιπτώσεις παρά την καθυστέρηση, οι μεταγραφές του χειμώνα έβγαλαν… λαβράκια (Ροζ, Κόρχουτ, Φετφατζίδης, Λάρσον), σε άλλες όπως πέρσι ήταν άνθρακες ο θησαυρός (Μήτρογλου, Ιωάννου, Μπρούνο). Και φέτος αυτή η καθυστέρηση είναι χαρακτηριστική μια και οδεύουμε για το τελευταίο δεκαήμερο του πρώτου μήνα του 2022. Αρκεί να μην φρενάρει τον Άρη από την επίτευξη των στόχων του.

To Top