ΑΠΟΨΕΙΣ

To πιο μεγάλο παράσημο! Οι παίκτες δεν έπαιξαν μόνο για τον Άρη, έπαιξαν και για τον Καμπερίδη!

Η εμφάνιση του Άρη στο Ιβανώφειο και η επιβλητική νίκη επί του Ηρακλή έχει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Σάββα Καμπερίδη και όχι για μπασκετικούς λόγους.

Το τελικό 76-54 δεν ήταν μόνο αποτέλεσμα καλού μπάσκετ, σωστού πλάνου, σωστής εκτέλεσης του πλάνου και εφαρμογής της κατάλληλης τακτικής. Ήταν πολλά περισσότερα και τα χρεώνεται ο Καμπερίδης, όπως χρεώθηκε και τις επιλογές που έχει κάνει για να δημιουργηθεί αυτή η ομάδα.

Ο τεχνικός του Άρη είχε σχεδόν… εμμονή για να παραμείνουν το καλοκαίρι στο ρόστερ συγκεκριμένοι παίκτες και να έρθουν συγκεκριμένοι παίκτες. Σε πολύ μεγάλο ποσοστό αυτή η ομάδα που δημιουργήθηκε είναι ομάδα των πρώτων επιλογών του Καμπερίδη, βάσει πάντα του απαγορευτικού μεταγραφών.

Καλή πορεία, μέτρια πορεία ή κακή πορεία (θα) έχει ο Άρης σε αυτό το πρωτάθλημα υπεύθυνος είναι ο Καμπερίδης και φυσικά οι επιλογές του, που παίζουν κάθε βδομάδα.

Το χθεσινό 76-54 μέσα στο Ιβανώφειο είναι προϊόν που δεν άπτεται του μπασκετικού κομματιού ενός αγώνα. Είναι προϊόν της “κληρονομιάς” που έχει λάβει ο Καμπερίδης από τη θητεία του με τον Δημήτρη Πρίφτη και τον Βαγγέλη Αγγέλου. Είναι προϊόν της φιλοσοφίας που έχει αποκομίσει από τους δύο συγκεκριμένους προπονητές, οι οποίοι διαφέρουν πολύ στον τρόπο που προσεγγίζουν το μπάσκετ, αλλά έχουν ένα κοινό σημείο: Επιδιώκουν να χτίσουν σχέσεις μέσα στο αγωνιστικό τμήμα, οι οποίες θα οδηγήσουν στη συνοχή, στην αυταπάρνηση για την οποία έκανε λόγο χθες ο Φλιώνης.

Ο Καμπερίδης είδε χθες να εκτυλίσσεται μπροστά του αυτό που πιθανώς αποτελεί μεγαλύτερο παράσημο από μια τόσο επιβλητική νίκη. Είδε τους παίκτες να παίζουν γι’ αυτόν. Είδε τον δις πρωταθλητή στο ΝΒΑ Τσάλμερς να τον αγκαλιάζει πριν μπει ως αλλαγή στο παιχνίδι, κάποια στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο. Είδε τον Ντραγκίτσεβιτς να κάνει πράγματα που δεν τα έκανε ούτε στα καλά χρόνια της καριέρας του στο αμυντικό κομμάτι. Είδε τους πάντες να παίζουν ο ένας για τον άλλον, να κερδίζουν όλοι μαζί, σαν ένα. 

Γι’ αυτό αυτή η νίκη έχει πιο πολύ από κάθε άλλη την υπογραφή του Καμπερίδη. Το αν θα θεωρηθεί ή όχι πετυχημένος στον πάγκο του Άρη θα το κρίνει αυτός που θα αποφασίσει αν θα διατηρηθεί ή όχι στην τεχνική ηγεσία την άνοιξη.

Είναι βέβαιο, όμως, ότι ο Καμπερίδης που επέμεινε στις επιλογές του, είδε αυτές τις επιλογές χθες, να παίζουν και να κερδίζουν για πάρτη του κι αν μην προετοιμάστηκαν όπως θα έπρεπε να προετοιμαστεί μια επαγγελματική ομάδα για ένα τοπικό ντέρμπι. Όμως αυτό δεν είναι της παρούσης…

To Top