To αφιέρωμα του ΕΣΑΚΕ στον Τόνι Ουάιτ

Το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο Τόνι Ουάιτ έχει συγκινήσει πλήθος κόσμου σε Ελλάδα και ΗΠΑ.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

βετεράνος άσος έχει προσβληθεί από λευχαιμία και είχε ζητήσει μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας την οικονομική συνδρομή του κόσμου.

Αναλυτικά όσα αναφέρει:

Ένας από τους πιο χαρισματικούς Αμερικανούς σκόρερ που πέρασαν από τα ελληνικά γήπεδα, δυστυχώς αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας, όμως τα επιτεύγματα του στα παρκέ καταγράφηκαν στην ιστορία και θα συνεχίσουν να μνημονεύονται. Μία από τις πιο αξιοσημείωτες βραδιές του Τόνι Ουάιτ στην Ελλάδα, ήταν εκείνη του 2ου All Star Game που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 1994. Μετρώντας αντίστροφα για το 23ο ΕΚΟ All Star Game που θα πραγματοποιηθεί στο διήμερο 9 και 10 Φεβρουαρίου, το www.esake.gr συνεχίζει την παρουσίαση αφιερωμάτων, μέσα από τα οποία θα υπενθυμίσει όλα όσα έγιναν στα προηγούμενα 22 All Star Games. Τα πρόσωπα, τα γεγονότα, οι πρωταγωνιστές και όσα θα πρέπει να θυμόμαστε πριν τη γιορτή της Θεσσαλονίκης.

Μέσα από την αναζήτηση ενός ακόμη πιο ανταγωνιστικού αγώνα, το 1994 αποφασίστηκε να μην γίνει αγώνας Ελλήνων και ξένων όπως στο 1ο All Star Game της ιστορίας, αλλά αγώνας Ευρωπαίων και Αμερικανών. Ήταν μία επιλογή που διατηρήθηκε και στα επόμενα τέσσερα All Star Games. Το παιχνίδι που έγινε πριν από 25 χρόνια, ήταν χορταστικό σε όλα τα επίπεδα όμως ο προγραμματισμός “εκροχιάστηκε” κι έτσι αποφάσιστηκε να περιοριστεί στις τρεις περιόδους. Ακόμη κι έτσι όμως ο κόσμος που το παρακολούθησε δια ζώσης και τηλεοπτικά, χάρηκε καλό μπάσκετ με τους κορυφαίους της εποχής.

Οι Αμερικανοί με τους Μιχάλη Κυρίτση και Βαγγέλη Αλεξανδρή προπονητές, επικράτησαν με 115-104, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τόνι Ουάιτ. Ο επονομαζόμενος και “Μίκι Μάους” ήταν ο πρώτος σκόρερ τους με 24 πόντους, 9/9 βολές, 6/8 δίποντα, 1/6 τρίποντα, τέσσερις ασίστ και δύο κλεψίματα σε 30 λεπτά συμμετοχής. Έτσι αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίκτης της βραδιάς.

Η ομάδα της Ευρώπης δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μία ελληνική Εθνική ομάδα, ενισχυμένη από τους σπουδαίους Ζάρκο Πάσπαλι και Ζόραν Σάβιτς. Ο Πάσπαλι είχε 23 πόντους με 7/8 βολές, 8/16 δίποντα και τρία ριμπάουντ ενώ ο Σάβιτς τελείωσε το παιχνίδι με 31 πόντους, 9/10 βολές, 11/18 δίποντα, 0/1 τρίποντο και 10 ριμπάουντ.

Συνολικά σε εκείνο, το 2ο all star game του ελληνικού πρωταθλήματος έπαιξαν…

ΕΥΡΩΠΗ: Χριστοδούλου 15 (1), Γιαννάκης 17 (3), Δεμέναγας, Πάσπαλι 23, Κορωνιός 7 (1), Ελληνιάδης, Σάβιτς 31, Αποσκίτης, Ποδαράς, Σιγάλας 7, Μακαράς 2, Παπαπέτρου 2.

ΑΜΕΡΙΚΗ: Ουάιτ 24 (1), Σκοτ 13, Τσίβιους 19 (1), Μίτσελ 10 (1), Τέρνερ 11, Μπέργουολντ 2, Πλάμερ 2, Στόουκς 14, Ουίγκινς 20.

Η ΑΕΚ έκανε το… 2/3 στο 2ο All Star Game, αφού πέραν από τον ΜVP του αγώνα, ανέδειξε και τον νικητή του διαγωνισμού των τριπόντων. Ήταν ο Δημήτρης Ποδαράς που παραμένει ακόμη και σήμερα, στην πρώτη 15άδα των παικτών με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα. Είχε αναδειχτεί νικητής σε μία… ενδοοικογενειακή μάχη με τον συμπαίκτη του στην ΑΕΚ, Τόνι Ουάιτ. Οι δυο τους  άφησαν τους Αποσκίτη, Σταμάτη και Νάκιτς εκτός τελικού και εκεί ο Ποδαράς αναδείχτηκε νικητής με 17 βαθμούς έναντι 13 του Ουάιτ.

Στον διαγωνισμό καρφωμάτων, κυριάρχησε ο μετρ του είδους Χένρι Τέρνερ. Μία μηχανή παραγωγής καρφωμάτων που επιστρέτευσε στον διαγωνισμό τη δημιουργικότητα του. Συμμετείχαν οι Χένρι Τέρνερ, Τοντ Μίτσελ, Φράνκο Νάκιτς και Θοδωρής Αποσκίτης με τους δύο πρώτους να περνούν στον τελικό.

Ο Τέρνερ έβαλε τη μασκότ του Πανιωνίου να γονατίσει στην κατάληξη του κύκλου στη ρακέτα. Πέρασε από πάνω της και κάρφωσε. Η απάντηση του Μίτσελ είχε εξίσου μεγάλο βαθμό δυσκολίας αφού πέρασε πάνω από έναν εθελοντή. Δεν ολοκλήρωσε όμως με κάρφωμα και έμεινε με το χειροκρότημα του κόσμου στο ΣΕΦ.

To Top