Χωρίς κατηγορία

Ο Γενάρης της… επιβίωσης: τρία παιχνίδια, σχεδόν όλη η χρονιά!

Ο Άρης κέρδισε τον Πανιώνιο (έστω τον… μισό), πέτυχε την πρώτη νίκη της χρονιάς, έκανε καλό ποδαρικό και πήρε μια πολύτιμη ανάσα. Την χρειαζόταν, ειδικά σε αυτό το σημείο, από τη στιγμή που αγνοούσε την νίκη για έξι αγωνιστικές.

Ο Λούκας Αλκαράθ παρά το «τρίποντο» στάθηκε στις δηλώσεις του σε κάτι σημαντικό. «Πρέπει να κάνουμε κάτι και όχι να κοιτάμε στον… ουρανό για να λυθούν τα προβλήματα». Πράξεις, όχι άλλα λόγια, όπως αυτές που είδαμε την Κυριακή στον αγωνιστικό χώρο του Κλεάνθης Βικελίδης κόντρα στον Πανιώνιο.

Την Κυριακή ήταν, λοιπόν, μια νίκη ουσίας και ψυχολογίας για τον Άρη. Οι κίτρινοι είχαν πάθος, υπομονή και πάνω απ’ όλα διάθεση να παλέψουν το παιχνίδι μέχρι και το τέλος. Οι τρεις βαθμοί δεν ήταν απλά αναγκαίοι, αλλά επιβεβλημένοι για την ηρεμία και την αυτοπεποίθηση των παικτών.

Τώρα υπάρχει αυτή η ηρεμία και αυτή η αυτοπεποίθηση. Το πρόγραμμα είναι ξεκάθαρο για την επίτευξη των στόχων του Άρη. Μέσα στον Γενάρη, οι κίτρινοι «καθαρίζουν» την αγωνιστική τους επιβίωση σε μεγάλο βαθμό πετυχαίνοντας τρεις νίκες, που μετρούν διπλά!

Αντιμετωπίζουν κατά σειρά ΟΦΗ (εκτός), ΑΕΚ (εντός), Κέρκυρα (εκτός). Με εννιά βαθμούς απέναντι σε τρεις αντιπάλους με τους ίδιους στόχους, ο Άρης θα έχει κάνει το πιο αποφασιστικό βήμα για να ξεκολλήσει από τη «ζώνη» του… εφιάλτη και των τελευταίων θέσεων και στα επόμενα 11 παιχνίδια που θα απομείνουν να συνεχίσει με περισσότερο αέρα και σιγουριά την προσπάθεια του.

Αυτά σε αγωνιστικό-βαθμολογικό επίπεδο. Σε ότι αφορά τον Νταβίντ Αγκάνθο, τι να πει κανείς; Ο Ισπανός έσπασε κάθε λογική. Από τον τρόπο με τον οποίο προσπέρασε το ιατρικό «κόκκινο φως», μέχρι τον τρόπο με τον οποίο φιλούσε το σήμα του Άρη, στο εκπληκτικό και καθοριστικό γκολ που έβαλε με τον Πανιώνιο.

Ένα ποδοσφαιρικό λαχείο που ξεγυμνώνει όλη την μεταγραφική φιλοσοφία των τελευταίων χρόνων, με το «πήγαινε έλα» παικτών που στοίχισαν χρυσάφι, χρεώνοντας τα ταμεία του συλλόγου, με αποτέλεσμα να φτάσει φέτος στο σημείο να παίζει σχεδόν με την ομάδα των… Νέων.

Αυτό το πάθος και αυτό το μήνυμα θα πρέπει να «οδηγήσει» και τη διοίκηση του Άρη: φορολογική ενημερότητα – μεταγραφές – άρθρο 99 (την Παρασκευή) είναι το τρίπτυχο, στο οποίο το αποτέλεσμα πρέπει να είναι επιτυχημένο.

Καλή χρονιά!

To Top