Ειδικά μέτρα πρότεινε ο Γραμμένος σε Χούμπελ για την αποφυγή του Grexit

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ πρότεινε ειδικά μέτρα στον εκπρόσωπο της FIFA για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων, που δεν έπεισαν τον Χέρμπερτ Χούμπελ. Από ποια συγκεκριμένα περιστατικά φέρεται επηρεασμένος.

Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague; 

πως έχει γίνει από νωρίς σήμερα γνωστό μετά και την συνάντηση του προέδρου της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένου με τον πρόεδρο της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA, Χέρμπερτ Χούμπελ, ο αξιωματούχος της παγκόσμιας συνομοσπονδίας είναι εξαιρετικά δυσαρεστημένος με την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και φέρεται διατεθειμένος να εισηγηθεί ένα «ποδοσφαιρικό Grexit» με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Η εισήγηση Χούμπελ θα σταλεί σε FIFA-UEFA ως το τέλος της εβδομάδας (πιθανόν και αύριο Πέμπτη 29/3) και ακολούθως, μέσα στον Απρίλιο, η παγκόσμια συνομοσπονδία θα πάρει τις οριστικές της αποφάσεις.

Στη συνάντηση που έγινε, όμως, και προκειμένου να πείσει τον Αυστριακό αξιωματούχο για τις προθέσεις της ΕΠΟ, ο κ. Γραμμένος κατέθεσε ορισμένες προτάσεις-πρωτοβουλίες που προτίθεται να πάρει και οι οποίες είναι μεταξύ άλλων οι εξής:

-Να συγκροτηθεί μια πενταμελής επιτροπή στην ομοσπονδία η οποία θα ασχολείται επισταμένως με τις εμπρηστικές δηλώσεις-τοποθετήσεις-ανακοινώσεις ΠΑΕ, παραγόντων και στελεχών και οι οποίες θα αποστέλλονται απ’ ευθείας στα πειθαρχικά όργανα για να επιβάλλονται κυρώσεις. Το βάρος θα πέσει κυρίως στις δυσμενείς κρίσεις εναντίον της διαιτησίας, θέμα για το οποίο η διοίκηση Γραμμένου επέδειξε χαρακτηριστική αδράνεια την φετινή σεζόν, επιτρέποντας σε παράγοντες (κυρίως του Ολυμπιακού) να βάλλουν συστηματικά κατά των διαιτητών, της ΚΕΔ και των οργάνων της ΕΠΟ. Η αρμοδιότητα γι’ αυτά ανήκει φέτος στην Επιτροπή Δεοντολογίας αλλά θα μεταφερθεί στις Πειθαρχικές Επιτροπές για πιο άμεση εκδίκαση. Η FIFA δίνει μεγάλη σημασία στο συγκεκριμένο θέμα και είχε ζητήσει επανειλημμένως από την ομοσπονδία να δράσει και να μην επιτρέπει σε παράγοντες να ωρύονται και να ουρλιάζουν σε κάθε ευκαιρία για την διαιτησία, πολλές φορές χωρίς κανέναν λόγο. Όμως η ΕΠΟ δεν πήρε μέτρα εγκαίρως.

-Να καταργηθεί το Διαιτητικό Δικαστήριο ώστε να υπάρχουν μόνο δύο βαθμοί δικαιοδοσίας και να δίνεται μόνο μία αναβολή στην εκδίκαση υποθέσεων και αυτή για σπουδαίο λόγο.

-Να επανεξεταστούν οι κανονισμοί και ο Πειθαρχικός Κώδικας και όχι μόνο για να αυστηροποιηθούν, αλλά και για να κλείσουν «τρύπες», «παράθυρα» και παραλείψεις στις εφαρμοζόμενες διατάξεις.

Πάντως, ο κ. Χούμπελ δεν φαίνεται να έχει πειστεί από τα παραπάνω και εμφανίζεται ιδιαίτερα επηρεασμένος από τα γεγονότα στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ, στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, οι υποθέσεις των οποίων παραμένουν ακόμη και σήμερα ανοιχτές στα πειθαρχικά όργανα! Για την πρώτη περίπτωση ο Ολυμπιακός έχει πει ότι θα προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο, στην δεύτερη περίπτωση εκκρεμεί η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου και για την τρίτη δεν υπάρχει ακόμη απόφαση ούτε σε πρώτο βαθμό!

Επηρεασμένος επίσης, εμφανίζεται να είναι και από τις συνεχείς διαμαρτυρίες του Ολυμπιακού για την διαιτησία, τις οποίες η διοίκηση Γραμμένου δεν αντιμετώπισε δυναμικά και αποφασιστικά ως όφειλε, ενώ ενήμερος είναι και για τους… τσαμπουκάδες στελεχών του Ολυμπιακού προς τον αντιπρόεδρο του ΠΑΟΚ, Μάκη Γκαγκάτση μέσα στο Δ.Σ. της Super League.

Πηγή: sdna.gr

To Top