ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Τρέλη επίδοση από Ξανθόπουλο έξω από τα 6,75μ. στο σερί του Άρη!

Ποτέ του δεν υπήρξε σουτέρ. Τα συμβόλαιά του τα κέρδιζε για άλλους λόγους, για άλλες δουλειές που κάνει μέσα στο γήπεδο. Ο Βασίλης Ξανθόπουλος στο σερί του Άρη βγάζει στο παρκέ έναν… άλλο εαυτό που ίσως και ο ίδιος να μην πίστευε ότι είχε.

Όλοι γνωρίζουν ότι είναι από τους πιο καλούς πόιντ γκαρντ στο πρωτάθλημα μιλώντας για οργάνωση της ομάδας, για την άμυνά του, για τον έλεγχο του ρυθμού, για κλεψίματα, για ασίστ.

Ελάχιστοι θα πόνταραν πάνω του σε έναν διαγωνισμό τρίποντων, όμως ο Ξανθόπουλος έχει βαλθεί να διαψεύσει τους πάντες, ειδικά μετά τα 0/7 τρίποντα που είχε στην ήττα από τον ΠΑΟΚ τέλη Οκτωβρίου στο Παλέ.

Στο σερί των επτά νικών του Άρη με Κολοσσό, Έλιος Σανς, Κύμη, Μπάκεν Μπέαρς, Απόλλωνα Πατρών, Ναχαρίγια και Λαύριο ο Ξανθόπουλος είναι αν όχι ο πολυτιμότερος παίκτης του Άρη, ο πιο σταθερός και βγάζει στο παρκέ έναν εαυτό που ίσως και ο ίδιος να μην γνώριζε ότι είχε, έστω κι αν ακούγεται υπερβολικό αυτό.

Μετράει το απίστευτο 13/17 τρίποντα σε αυτούς τους επτά αγώνες και είναι τα περισσότερα σουτ που βγήκαν μέσα από σύστημα, μέσα από σωστή κυκλοφορία της μπάλας. Εξαίρεση αποτελεί φυσικά η τριποντάρα του μέσα στη Δανία από το κέντρο του γηπέδου κόντρα στους Μπέαρς στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Το 76,4% που έχει ο Ξανθόπουλος έξω από τα 6,75μ. είναι ποσοστό που δεν πρόκειται να έχει διάρκεια, είναι φύσει αδύνατον αυτό ακόμα κι αν λεγόταν… Κάρι, ωστόσο είναι μια επίδοση που εν πολλοίς φανερώνει και αναδεικνύει την βελτίωση του Άρη στην κυκλοφορία της μπάλας, στην επιθετική λειτουργία του.

Το τρελό 76,4% του Ξανθόπουλου έξω από τα 6,75μ.

Άρης – Κολοσσός: 1/1

Άρης – Έλιος Σανς: 1/2

Άρης – Κύμη: 0/2

Μπέαρς – Άρης: 3/3

Απόλλων – Άρης: 3/3

Άρης – Ναχαρίγια: 2/2

Άρης – Λαύριο: 3/4

Σύνολο: 13/17 (76,4%)

To Top