ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μέλος ΔΕΑΒ: “Δεν γίνεται να απαγορεύουμε τις μετακινήσεις και να μένουμε απαθείς σε συμπεριφορές Ζουράρι”

Το μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Αθλητικής Βίας Λουκάς Αναστασιάδης και σύμβουλος λαϊκής βάσης της ΟΥΕΦΑ μίλησε για το θέμα των μετακινήσεων αλλά και το θέμα Ζουράρι.

Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague;

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio  92.8:

Ο οργανισμός βοηθάει  ομάδες και συνδέσμους φιλάθλων να συμμετέχουν στις λήψεις αποφάσεων και να υιοθετήσουν ένα μοντέλο λαϊκής βάσης μέσα από μια δημοκρατική διαδικασία, για τον λόγω αυτό συμβουλεύουμε την Ουέφα συμμετέχοντας  σε διάφορες επιτροπές για την προώθηση της δημοκρατίας και την περίληψη των φιλάθλων ως ενεργό μέρος του αθλητισμού.

Είναι ένα όργανο που αντιμετωπίζει κυρίως την βία, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι ενεργό για να γίνουν κάποιες εισηγήσεις για να σταματήσει ο περιορισμένος αριθμός των οπαδών στα εκτός παιχνίδια από πόλη σε πόλη.

Είναι θέμα που αφορά όλους τους οπαδούς, τις ομάδες και τους Έλληνες για εμένα δεν υπάρχει κάποια λογική στο να περιορίζεται ο αριθμός των ομάδων που θα βρίσκονται εκει.

Νομίζω ότι είναι μια πρωτοβουλία που είναι σε  καλή κατεύθυνσή και σίγουρα έχει περιθώρια βελτίωσης είναι μια συζήτηση που έπρεπε να γίνει και να δίνει το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Προσωπική μου άποψη είναι να μην κόβεται καμία μετακίνηση παντού και πάντα, είναι υποχρέωση όλων να βρεθεί το πλαίσιο εκείνο που θα ασφαλίζεται η ασφάλεια των παρευρισκόμενων μελών και θα γίνεται σε ένα πνεύμα βελτίωσης της ποδοσφαιρικής εμπειρίας, πρέπει να υπάρχει το θέμα της ευθύνης, του ρόλου που έχουν οι οπαδοί, πρέπει να οριοθετηθεί η ευθύνη της αστυνομίας και νομίζω ότι το υπουργείο θα πρέπει να δώσει την πλατφόρμα για να γίνουν αυτές οι συζητήσεις μιλώντας οπαδοί και ομάδες.

Νομίζω ότι οπαδοί και σύνδεσμοι, έχουν αποδείξει ότι έχουν προτάσεις για το πως θα βελτιωθεί το ποδόσφαιρο, είναι θέμα συμβιβασμού αλλά νομίζω ότι είναι κομβικό σημείο το να συμμετέχουν στον διάλογο και οι σύνδεσμοι, όσοι από του συνδέσμους επιθυμούν να συμμετέχουν,  αλλά η πρόσκληση για εμένα πρέπει να γίνεται προς όλους.

Στην Ελλάδα δεν δραστηριοποιούμαστε σαν οργανισμός και το έκανα για να βοηθήσω την βελτίωση του ποδοσφαίρου, σίγουρα υπάρχουν κάποιες επαφές και συζητήσεις που γίνονται με συνδέσμους φίλαθλων και με την ΕΠΟ, αλλά κατά κύριο λόγο εμείς ασχολούμαστε με το εξωτερικό.

Αυτό που δουλεύει στην Αγγλία και στις άλλες χώρες δεν είναι ίδιο όπως στην Ελλάδα, αλλά πρέπει να δεις τι προσπάθειες έχουν κάνει, πως αντιμετωπίζουν τα προβλήματα τους για να γίνει και εδώ, γιατί στην Ελλάδα βρίσκουμε τις λύσεις αλλά όχι τις πράξεις.

Ένα σχόλιο για το θέμα Ζουράρι:

Σίγουρα ο οποιοσδήποτε είναι σε μια θέση υψηλή, μπορεί να μιλάει δημόσια και να επηρεάζει τον κόσμο, σίγουρα όταν έχει δύναμη αυτός ο άνθρωπος και τον επέλεξαν να είναι στην βουλή, τότε έχει την ευθύνη τον λόγων του και τον πράξεων του, δεν μπορούμε σαν επιτροπή να κατακρίνουμε τους οπαδούς και τους φιλάθλους.

Όταν μιλάμε για οπαδούς και δεν επιτρέπονται οι ελεύθερες μετακινήσεις και μένουμε απαθείς όταν άτομα σε θέση ευθύνης μιλάνε με αυτό το τρόπο για ομάδες.

Θα πρέπει να δοθεί η ευκαιρία στον κύριο Ζουράρι  να εξηγήσει για πιο λόγο έγιναν αυτές οι δηλώσεις.

Για τον Άρη:

Προσπαθώ να παρακολουθώ όσο μπορώ, είναι ένα μικρόβιο που δεν φεύγει, άλλο το επαγγελματικό κομμάτι και άλλο το συναισθηματικό, όταν βρίσκομαι στο εξωτερικό με ρωτάνε για την ομάδα και  δεν μπορούν να πιστέψουν πως αγωνίζεται στην Β’ Εθνική αυτή η ομάδα.

To Top