Ασημακόπουλος: “Παιχνίδια σαν το σημερινό χτίζουν χαρακτήρα”

Ο Αντώνης Ασημακόπουλος έδωσε σε ακόμα ένα παιχνίδι πολύτιμες λύσεις στην άμυνα και αρκετές φορές κατά την διάρκεια του αγώνα χρειάστηκε να αντιμετωπίσει κορμιά ψηλότερα, νεότερα και με μυϊκά κιλά πολλά παραπάνω από τα δικά του.

Τα κατάφερε όμως και έχει εξήγηση: «Θα κάνω τα πάντα για να κερδίζει ο Άρης», είπε μετά το τέλος του αγώνα με την Κηφισιά και συνέχισε λέγοντας: «Όταν θέλεις κάτι πολύ ή θα το πάρεις πολύ εύκολα ή θα το πάρεις πολύ δύσκολα. Το θέμα είναι να πάρεις το αποτέλεσμα που πρέπει. Σήμερα θεωρώ ότι ήμασταν πιεσμένοι, θέλαμε πολύ να κερδίσουμε το ματς, ο κόσμος όμως μας εξέπληξε που ήρθε μετά από ένα ατυχές αποτέλεσμα που είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα και για αυτό θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε πάρα πολύ. Για μας είναι το μεγαλύτερο κίνητρο που τους είδαμε σήμερα σε μία δύσκολη μέρα που γιορτάζει η πόλη. Ο κόσμος έχει ένα τριήμερο διακοπών μπροστά του και όμως ήρθε να μας υποστηρίξει. Από εδώ και πέρα όλα τα παιχνίδια θα είναι δύσκολα. Όλα τα ματς βλέπουμε είναι αμφίρροπα και θεωρώ ότι κάθε νίκη με οποιοδήποτε σκορ είναι πολύτιμη».

Όσον αφορά την ετοιμότητα της ομάδας και το πότε αυτή θα παίζει πραγματικά το μπάσκετ που θέλει ο Βαγγέλης Αγγέλου: «Θεωρώ ότι κάθε παιχνίδι ξεχωριστά βοηθάει την ομάδα να ανδρώνεται και να αποκτά τον χαρακτήρα και του στυλ παιχνιδιού που θέλει ο προπονητής. Τώρα πότε θα βγει αυτό δεν μπορούμε να το πούμε. Είμαστε αθλητές, είμαστε άνθρωποι, οι ομάδες μοντάρονται ακόμα και όλοι είμαστε στο ψάξιμο. Υπάρχουν αρκετά νέα παιδιά και αυτό πραγματικά θέλει χρόνο».

Στάθηκε όμως και στον χαρακτήρα που «χτίζει» ο Άρης μέσα από τέτοια παιχνίδια: «Οπωσδήποτε παιχνίδια σαν το σημερινό χτίζουν χαρακτήρα. Έχουμε νέα παιδιά σε ηλικία και είναι πολύ σημαντικό να ανδρωθούνε κάτω από την πίεση μιας τέτοιας ομάδας μια τέτοιας φανέλας, κάτω από την πίεση του «πρέπει» να κερδίσω που έχει αυτή η ομάδα. Το καλό είναι ότι βλέπουμε ανταπόκριση από τον κόσμο και πραγματικά τον ευχαριστούμε για αυτό».

Όσο για την προσφορά του στην ομάδα και το γεγονός ότι αρκετές φορές παίζει σε θέση που θεωρητικά δεν είναι η φυσική του: «Είμαι παίκτης του Άρη. Δεν έχω προσωπικό στόχο. Είμαι σε μία ηλικία που θεωρώ ότι έχω αποδείξει αρκετά πράγματα θέλω να βοηθάω την ομάδα μου όπως μπορώ είτε αυτό είναι ένα ριμπάουντ είτε μια άμυνα. Με ενδιαφέρει να κερδίζει η ομάδα και για αυτό παλεύω μέσα στο γήπεδο. Αν μπορώ να προσφέρω και να κάθομαι στον πάγκο θα κάνω αυτό. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Είναι τέταρτος χρόνος που είμαι στην ομάδα έχω κάθε δικαίωμα να το λέω αυτό και πραγματικά δεν με ενδιαφέρει τίποτα άλλο από το να κερδίζει η ομάδα».

To Top