ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δίκη για τη δολοφονία του Άλκη: Συνέχεια σήμερα με 180 αναγνωστέα έγγραφα

Με τη διαδικασία των αναγνωστέων εγγράφων θα συνεχιστεί σήμερα Δεύτερα (27/3) η δίκη των 12 κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στην περιοχή Χαριλάου.

Την Παρασκευή έκλεισε ο κύκλος της εξέτασης των μαρτύρων κατηγορίας, μετά από 17 μέρες. Τελευταίος από το σύνολο των 26 μαρτύρων του κατηγορητηρίου κατέθεσε φίλος του Άλκη που ήταν παρών στην επίθεση και πρόλαβε να ξεφύγει. «Σκοπός τους ήταν να σκοτώσουν» τόνισε – μεταξύ άλλων – ο 20χρονος, ενώ ανέφερε ότι καθώς έτρεχε να απομακρυνθεί από το σημείο της επίθεσης άκουγε κραυγές πόνου και φωνές για “βοήθεια”. «Κατάλαβα τι πήγε να γίνει. Επικράτησε χάος… Ένιωσα κίνδυνο και τρόμο» σημείωσε αναφερόμενος στη θέα των δραστών να τους πλησιάζουν και να τους ρωτούν «τι ομάδα είστε».

Μετά την κατάθεση του νεαρού, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο κλήθηκε να αποφανθεί επί των αιτημάτων που είχαν υποβάλει σε προγενέστερο χρόνο οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων. Κάνοντας δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, το δικαστήριο τα απέρριψε όλα.

Συγκεκριμένα, επρόκειτο για τρία αιτήματα που αφορούσαν τα εξής ζητήματα:

– να κληθούν να καταθέσουν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης
– να αναζητηθούν μάρτυρες από την περιοχή πέριξ του τόπου εγκλήματος και να κληθούν να καταθέσουν στο δικαστήριο
– να υποβληθεί αίτημα στην εταιρία “Viber” – μέσω της οποίας άγνωστος έστειλε βίντεο (διάρκειας 15 δευτερολέπτων) από την επίθεση προς τον πρόεδρο του Α.Σ. ‘Αρης – ώστε να γίνει άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών και να ταυτοποιηθεί ο αποστολέας αυτού του βιντεοληπτικού υλικού.

Στην απορριπτική της πρόταση και όσον αφορά το πρώτο αίτημα, η εισαγγελέας Κυριακή Κλιάμπα ανέφερε ότι οι αστυνομικοί της Αθλητικής Βίας δεν προέβησαν σε προανακριτικές πράξεις και ενέργειες, ενώ για το δεύτερο αίτημα τόνισε ότι όποιος ήθελε να μιλήσει ή ξέρει κάτι για το συμβάν θα είχε ήδη προσέλθει στις αρμόδιες διωκτικές αρχές να το πράξει. Αναφορικά με το τρίτο αίτημα, η ίδια σημείωσε ότι το “Viber” δεν είναι πάροχος κινητής τηλεφωνίας και «τόσα χρόνια δεν έχει απαντήσει ποτέ» σε παρόμοια αιτήματα, καθώς «η πολιτική της είναι να μην δίνει στοιχεία».

Αναγνωστέα έγγραφα

Παράγοντες της δίκης εκτιμούν ότι οι επόμενες συνεδριάσεις θα κυλήσουν με τη διαδικασία των αναγνωστέων εγγράφων- της υποβολής και του σχολιασμού αυτών. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται 180 έγγραφα και μεταξύ αυτών η ιατροδικαστική έκθεση, βιντεοληπτικό υλικό, εκθέσεις κατάσχεσης πειστηρίων και συλλήψεων. Εκτός από αυτά θα υποβληθούν έγγραφα από κάθε συνήγορο για λογαριασμό των εντολέων τους. Στη συνέχεια, θα ξεκινήσει η διαδικασία εξέτασης των μαρτύρων υπεράσπισης και μετά θα ακολουθήσουν οι απολογίες των κατηγορουμένων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δίκη για τη δολοφονία του Άλκη: Συνέχεια σήμερα με νέα μαρτυρία αστυνομικού

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης. Η συνέχεια δίνεται σήμερα με νέα μαρτυρία αστυνομικού του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής Θεσσαλονίκης.

Τι έγινε την Παρασκευή:

Το ρεπορτάζ από την περασμένη Παρασκευή και όλα όσα τονίζονται είναι ξεκάθαρο:

«Ηταν πολλά άτομα, κινήθηκαν με γρήγορες κινήσεις. Φορούσαν κουκούλες και κάποιοι κρατούσαν αντικείμενα που μπορούν να κάνουν ζημιά. Γινόταν πανικός μέσα στο στενό». Με αυτά τα λόγια αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονικής επίθεσης εναντίον της παρέας του Αλκη Καμπανού περιέγραψε τις κινήσεις των κατηγορουμένων και όσα διέκρινε μέσα από το αυτοκίνητό του καθώς περνούσε τυχαία με τον φίλο του από τον τόπο του εγκλήματος.

Πρόκειται για τον οδηγό του αυτοκινήτου που βρέθηκε πίσω από την πομπή των οχημάτων που χρησιμοποίησαν οι 12 κατηγορούμενοι. Παίρνοντας τη σκυτάλη από τον φίλο του, ο οποίος καθόταν στη θέση του συνοδηγού, ο 19χρονος κατέθεσε ότι τρόμαξε «επειδή ήταν πολλά τα άτομα και φορούσαν κουκούλες», ενώ το μυαλό του πήγε απευθείας σε οπαδικό επεισόδιο.

Επικαλούμενος πολλές φορές αδυναμία να θυμηθεί λεπτομέρειες και επισημαίνοντας ότι δεν είχε καλή οπτική επαφή με τη σκηνή του εγκλήματος, ο 19χρονος δεν ήταν σε θέση να διακρίνει πρόσωπα, ενώ ανέφερε πως αντιλήφθηκε ότι έβγαζαν αντικείμενα από το πορτ-μπαγκάζ ενός αυτοκινήτου.

Αποκάλυψε δε πως είχε πάρει κρυφά από τον πατέρα του το αυτοκίνητο, καθώς ο ίδιος δεν είχε ακόμη δίπλωμα οδήγησης. «Φοβήθηκα μη μου σπάσουν το αυτοκίνητο. Το είπα στον πατέρα μου και με προέτρεψε να πάμε να δώσουμε κατάθεση. Ωρες μετά, έμαθα για τον θάνατο του Αλκη. Επειδή διάβασα στο Διαδίκτυο ότι κάποιοι δράστες βγήκαν από το δικό μου αυτοκίνητο φοβήθηκα…» ανέφερε στην κατάθεσή του”.

To Top