ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Δίκη Τόσκο: Στη φυλακή μόνο ο 49χρονος, ελεύθερη η 27χρονη και οι υπόλοιποι

Το ελαφρυντικό του σύννομου βίου αναγνωρίστηκε σε όλους τους κατηγορούμενους εκτός του 49χρονου που επιστρέφει στη φυλακή.

Εκτός φυλακής τίθεται η 27χρονη, η οποία κρίθηκε ένοχη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο στην υπόθεση θανάτου του 28χρονου Βούλγαρου οπαδού Τόσκο Μποτζατζίσκι.

Το δικαστήριο την καταδίκασε σε επταετή κάθειρξη, αποφάσισε όμως η έφεσή της να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Έτσι μετά από 18 μήνες και μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο η ίδια θα είναι ελεύθερη.

Το δικαστήριο καταδίκασε σε ποινές φυλάκισης από τρία έως επτάμιση έτη τους υπόλοιπους κατηγορούμενους. Αναλυτικά σε 7,5 χρόνια καταδικάστηκε ο 49χρονος, σε τέσσερα οι κατηγορούμενοι για διατάραξη και συμπλοκή και σε τρία χρόνια φυλάκισης ο κατηγορούμενος για συνέργεια στις πράξεις.

Σημειώνεται ότι το ελαφρυντικό του σύννομου βίου αναγνωρίστηκε σε όλους τους κατηγορούμενους εκτός του 49χρονου, ο οποίος μάλιστα είναι ο μόνος από τους οκτώ για τον οποίο δεν έγινε δεκτή η αναστολή της ποινής. Έτσι επιστρέφει στην φυλακή.

Το δικαστήριο επέβαλε ταυτόχρονα πολύ βαριά καμπάνα σε όλους εκτός της 27χρονης. Για δύο χρόνια, κατά τη διάρκεια οποιουδήποτε αγώνα στον οποίο παίζει ο ΠΑΟΚ, και οι επτά υποχρεούνται να παραμένουν στο Αστυνομικό Τμήμα δύο ώρες πριν, δύο ώρες κατά τη διάρκεια και δύο ώρες μετά τον αγώνα.

Νωρίτερα το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με δόλο σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο για την 27χρονη, αθώωσε τον 49χρονο τότε σύντροφό της για την ηθική αυτουργία και τον έκρινε ένοχο για διατάραξη κοινής ειρήνης και συμπλοκή. Για τις δύο πράξεις κρίθηκαν ένοχοι και οι υπόλοιποι πέντε, και ένας ακόμα για συνέργεια σε αυτές.

ΠΗΓΗ: voria.gr

To Top