Διαλύθηκε μετά από 14 σεζόν η Βαλτική Λίγκα

Υπήρχε ως φήμη, είναι πλέον γεγονός: Η Βαλτική Λίγκα κατέβασε ρολά μετά από 14 σεζόν και αποτελεί παρελθόν για το ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Το περίμενες 4 χρόνια! Ήρθε η στιγμή να απολαύσεις το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Stoiximan.gr! Αμέτρητα Στοιχήματα και πλούσιο παιχνίδι κάθε μέρα! 

Φιλοξένησε ομάδες από την Βαλτική, από την Σουηδία, την Ρωσία, την Εσθονία το Καζακστάν, την Φινλανδία, την Λευκορωσία, την Λιθουανία, χωριζόταν σε δύο ομίλους των επτά ομάδων, όμως η Βαλτική Λίγκα δεν υπάρχει πια. Μετά από 14 σεζόν οι παράγοντές της αποφάσισαν να κατεβάσουν τα ρολά, με τον Πρόεδρο της Λιθουανικής λίγκας, Ρεμίτζιους Μιλάσιους να επιβεβαιώνει τις εξελίξεις.

Ομάδες από την Λιθουανία κατέκτησαν τους 13 από τους 14 τίτλους, με την Ζάλγκιρις να παίρνει πέντε φορές το τρόπαιο, την Λιέτουβος Ρίτας τρία, την Σιαουλιάι τρία, την Βιτάουτας ένα και την Πιένο άλλο ένα, το φετινό. Η μοναδική ομάδα που έσπασε την κυριαρχία των Λιθουανών, ήταν η λετονική Βέντσπιλς την περίοδο 2011/12.

Στη 14η και τελευταία σεζόν της Βαλτικής Λίγκας, φέτος δηλαδή, οι συμμετέχουσες ομάδες ήταν η AVIS Rapla (Εσθινία), Πάρνου (Εσθονία), Λιεπάγια (Λετονία), Γιουρμάλα (Λετονία), Σιαουλιάι (Λιθουανία), Βιτάουτας (Λιθουανία), Τσμόκι-Μινσκ (Λευκορωσία), Τάρτου (Εσθονία), Κάλεβ (Εσθονία), TTU (Εσθονία), Βαλμιέρα (Λετονία), Όγκρε (Λετονία), Πιένο (Λιθουανία), Μπάρσι Ατιράου (Καζακστάν).

To Top