ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Δολοφονία Άλκη: Δεκτή η εισαγγελική πρόταση, αμείλικτο το κατηγορητήριο για τους 12 κατηγορούμενους

Στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου παραπέμπονται να δικαστούν οι 12 κατηγορούμενοι για τη δολοφονική επίθεση που στοίχισε τη ζωή στον 19χρονο ‘Αλκη Καμπανό σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Κάνοντας δεκτή την εισαγγελική πρόταση, οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται για τις εξής πράξεις:

– ‘Απαντες για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη (στην περίπτωση του ‘Αλκη) και σε απόπειρα (στην περίπτωση του πρώτου τραυματισμένου νεαρού), από κοινού,

– ένας εξ αυτών για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην περίπτωση του δεύτερου τραυματισμένου νεαρού, και οι υπόλοιποι 11 ως απλοί συνεργοί στην συγκεκριμένη πράξη,

– άπαντες για επίθεση και κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Αθλητικού Νόμου, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Παράλληλα, όπως είχε ζητηθεί στην εισαγγελική πρόταση, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αποφάσισε και την παράταση του χρόνου κράτησης των 12 κατηγορουμένων για άλλους 6 μήνες καθώς το εξάμηνο της προσωρινής τους κράτησης συμπληρωνόταν αρχές Αυγούστου.

Το εξάμηνο της προσωρινής κράτησης των 12 έληγε μέσα στον Αύγουστο αλλά το Συμβούλιο αποφάσισε εξάμηνη παράταση, μέχρι την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, στο βούλευμα αναφέρεται πως οι 12 κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία με δόλο τετελεσμένη σε απόπειρα κατά συρροή από κοινού έκαναν τη δολοφονική επίθεση που είχε σαφή αθλητική αναφορά και υπόβαθρο, έγινε σε τόπο και χρόνο που δεν συνδέονται με αθλητική εκδήλωση και χρησιμοποιήθηκαν όπλα που ήταν ικανά να αφαιρέσουν ανθρώπινη ζωή (δρεπάνι, μαχαίρια, σιδερολοστοί). Οι δικαστές έκριναν πως η βαρύτητα, η βιαιότητα και η αιτία που ώθησαν στην πράξη, φανερώνει αντικοινωνικότητα και ροπή των κατηγορουμένων σε εγκληματικές ενέργειες στο μέλλον.

To Top