Ειλημμένη απόφαση για νέο προπονητή το καλοκαίρι στην ΑΕΚ

Ποιοι λόγοι οδήγησαν στην παραμονή του Μανόλο Χιμένεθ στην ΑΕΚ και για ποιον λόγο θεωρείται δεδομένο πως αποχωρεί στο τέλος της σεζόν.

Η απόφαση του Δημήτρη Μελισσανίδη να διατηρήσει τον Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της ΑΕΚ ξένισε πολλούς. Η κατάσταση μοιάζει να έχει φτάσει στο απροχώρητο, με διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα, έναν ιστορικό διασυρμό, παρατεταμένα κακές εμφανίσεις και κακό κλίμα στα αποδυτήρια, ωστόσο ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ επέλεξε να βγάλει τη σεζόν με τον Σεβιγιάνο στον πάγκο.

Το αφεντικό της «Ένωσης» αναλαμβάνει τις ευθύνες για τις λάθος επιλογές που έγιναν και είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές στο τέλος της σεζόν. Στην παρούσα φάση, ωστόσο, έκρινε πως μια αλλαγή προπονητή δεν θα άλλαζε τίποτα επί της ουσίας, παρά μόνο προσωρινά σε επίπεδο ψυχολογίας κάποιων παικτών.

Παράλληλα, ο οργανισμός της ΑΕΚ δεν ήταν προετοιμασμένος για το ενδεχόμενο αλλαγής προπονητή (παρότι εδώ και αρκετές εβδομάδες υπήρχε έντονος προβληματισμός για τον Χιμένεθ) και θεωρήθηκε πως δεν θα είχε νόημα να αντικατασταθεί με ένα «μπάλωμα» ο προπονητής, ενώ ακόμη υπάρχουν «ζωντανοί» ο στόχος της εξόδου στην Ευρώπη και του Κυπέλλου.

To Top